[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/GxQeIz53kUg” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

 

Pyörävarkaita on oikeastaan kahta tyyppiä. Ensimmäinen ryhmä on sellainen, joka varastaa pyöriä ”ammatikseen” eli katkaisee lukot voimapihdeillä ja heittää pyöräraukan pakettiauton perälle. Sitten toisaalta on niitä, jotka baari-illan päätteeksi päättävät ”lainata” lähintä polkimilla varustettua kulkupeliä kotimatkansa helpottamiseksi.

Usein jälkimmäisistä pääsee helposti eroon, mikäli lukitsee polkupyöränsä edes jotenkin. Joskus vain ei satu muistamaan ottaa lukkoa mukaan tai ei vaivaudu sitä pujottamaan kinnitettäväksi.

Kickstarteridea, joka kulkee nimellä The InterLock, ratkaisee ainakin valmistajansa mielestä lukon aiheuttamat ongelmat. Järjestelmässä lukkovaijeri sujahtaa istuimen tangon sisään näkymättömiin. Täten se ei tule eteen polkiessa. Lisäksi nyt sinulla on aina lukko siellä missä pyöräsikin on.

Interlockkia voidaan käyttää yksinään tai sitten toisen lukon kanssa varmistettuna. Asennuksen pitäisi onnistua kaikkiin standardimallisiin polkupyöriin, joihin lukollinen istuintanko mahtuu.

Humoristinen mainosvideo esittelee lukon asennuksen ja toimintaperiaatteen lyhyesti. Vaikkakaan kyseessä ei välttämättä ole maailman luotettavin tai murtovarmin lukko, on tämä ainakin kirjoittajan mielestä hieno keksintö pelastamaan pyörä satunnaisen varkaan kynsistä. Esimerkiksi pyöräretkellä voi huoletta jättää kulkupelinsä hetkeksi yksin, kun lukko on aina mukana ja se on nopea sujauttaa pyörän pinnojen välistä kiinni.

Tavoitellusta rahoitusmäärästä ollaan kuitenkin vielä ikävän kaukana, joten nähtäväksi jää, pääseekö kyseinen tuote koskaan kaupan hyllyille.

Tuotteen Kickstartersivu

Edellinen artikkeliAeroShot – Suklaata milligrammoissa
Seuraava artikkeliHaarukka, joka hälyttää vääristä ruokailutottumuksista