Exhale Fan – ilmanvaihdon uudet tuulet

[kml_flashembed movie=”http://youtube.googleapis.com/v/9ZDAyUpc4m8″ width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]
Jokin aikaa sitten esittelin sisälle luotavan pilven. Pian voi halutessaan myös muodostaa tornadoa etäisesti muistuttavan ilmapatsaan kotiaan kaunistuttamaan. Pelkän sisustuselementin lisäksi laite lisää ilman vaihtuvuutta tuulettimen tapaan.

Exhale Fan tekee saman kuin normaali kattotuuletin, mutta ilman siipiä. Tuuletin perustuu laminaarisiin virtauksiin, jotka saavat ilman liikkumaan ilman perinteisiä pyöriviä potkureita. Täten ilmanvaihto tapahtuu myös lähes äänettä. Valmistaja lupaa ilmavirtauksien liikkuvan huoneen joka kolkkaan, eikä vain tiettyyn suuntaan. Laitteen toimintaa demostroidaan oheisella videolla savusumun leviämisen avulla.

Härveliä saa kahdeksassa eri värissä. Indiegogo-rahoituksen aikana tuulettimen sai omakseen 300 euron panostuksella. Laitteen nykyhinta ei ole tiedossa, nettikauppaa ei ainakaan ole vielä avattu. Omalla budjetillani taidan kuitenkin vielä tyytyä perinteisiin tuulettimiin, vaan toisaalta Suomessa riittää usein pelkkä ikkunankin avaaminen kesäisin.

Hyvää joulua lukijoille omastakin puolesta!

Edit: Pahoittelut videon puuttumisesta väärän linkin vuoksi. Asia on nyt korjattu!

Lähde