Pizzan voi nykyään tilata ovelle internetistä muutamalla klikkauksella. Lätyskän voi suoraan maksaa netissä ja antaa vaikka ohjeiksi, että työntävät sen sisään postiluukusta. Darwin Aerospacen suunnittelijaryhmä vei ruokatoimituksia kuitenkin vielä eteenpäin.The Burrito Bomber on eräänlainen robottiohjattu lentokone eli alan termeillä UAV (Unmanned Aerial Vehicle). Tämä lennokki kuljettaa tekniikkansa lisäksi ruokaa.

Vatsantäyte pakataan pienehköön, laskuvarjolla varustettuun putkiloon, joka pakataan koneen mukaan. Tuubin halkaisija on 7.62cm, joten kovin suuren nälkään ei laitetta voi käyttää. Menopelillä onnistuu ainakin 500 gramman tuotteen kuljettaminen. Tämän jälkeen lennokki lähetetään matkaan ja robottiohjaus toimittaa sen reittipisteiden avulla toivottavasti määränpäähänsä. Navigoinnin hoitaa ArduPilot nimellä kulkeva järjestelmä. Konetta voi ohjata tarvittaessa myös manuaalisesti siihen kiinnitetyn kameran avustuksella.

Tilaajan sijainti kirjataan ylös tilausta tehdessä ja sen jälkeen ohjelmisto laskee lennokille reitin nälkäisen ihmisen luokse. Määränpäähän päästyään lennokki pudottaa laskuvarjolla varustetun tilauksen. Olisihan tuo ainakin mahtava tapa tilata ruokaa keskelle puistoa muiden ihmetellessä koko tapausta. Mikseipä tämänkaltaisilla lennokeilla voisi myös toimittaa muunlaisia tilauksia tarpeen vaatiessa?

Lähde

Edellinen artikkeliLixil Satis on japanilainen, mobiilisovelluksella ohjattava vessa
Seuraava artikkeliIR-Blue muuttaa älypuhelimen lämpökameraksi