IR-Blue muuttaa älypuhelimen lämpökameraksi

Jälleen kerran esittelyssä eräs projekti, joka kerää rahoitusta. Tämä kickstarter.com:ssa pyörivä hanke pyrkii tuomaan lämpökamerat kaikkien ulottuville. Idea perustuu pienehköön lisäpalaseen, jonka voi kytkeä Android-laitteeseensa tai iPhoneen.

IR-Blue käyttää 64 vyöhykkeen infrapunasensoria lämpötilojen lukemiseen. Laite yhdistetään älypuhelimeen Bluetoothin avulla. Teknologioista tuettuina ovat Bluetooth 4.0 iPhonelle ja 2.1 Androidille, sillä se ei suurempaa versiota vielä tue. Näyttöresoluution tulee toimivuutta varten olla vähintään 480×800.

Sensori on tehdaskalibroitu -20:stä pakkasasteesta 300 plusasteeseen. Virran laite saa neljästä AAA-paristosta. Normaalit lämpökamerat liikkuvat projektin vetäjän mukaan halvimillaan tuhannen euron tietämillä, joten IR-Blue pyrkii tarjoamaan lompakolle kevyempää ratkaisua.

Tällä hetkellä laite lähtee kickstarttaavien matkaan itse koottavana rakennussarjana 110 euron hintaan ja jos heittää 20 euroa mukaan saa härvelinsä valmiiksi koottuna. Vaikka pikkuruisen lämpökameralaatikon laatu ei luultavasti yllä ammattitasolle, voi sillä tarkistaa esimerkiksi kodin lämpövuotokohdat tai tietokoneen kuumana käyvät osaset.

Lähde