Jokainen joka on joskus käynyt nousevan auringon maassa tietää, että tarina japanin huipputeknologiaa sisältävistä, kymmenillä painikkeilla ohjailtavista WC-pöntöistä on totta. Jopa tavaratalojen julkiset vessat on usein varustettu avaruusraketin ohjauspaneelia muistuttavalla vessanohjauskeskuksilla. On siis ollut oikeastaan  vain ajan kysymys, koska tämä tulisi. Nimittäin erillisen mobiilisovelluksen avulla ohjailtava älyvessa.

Lixil Satis on vessa, jota voidaan ohjailla Android -mobiililaitteelle asennettavalla sovelluksella pöntön ja älypuhelimen välille muodostetun bluetooth -yhteyden kautta. Kosketusnäyttöpuhelimen ruudulta pöntönkäyttäjä voi muiden muassa aktivoida vessan bide-suihkun, nostaa ja laskea vessan istuimen, tai vetäistä vessan. Vessa on myös varustettu äänentoistojärjestelmällä jolla on tietenkin mahdollista kailottaa puhelimen muistiin tallennettuja musiikkikappaleita vessan kaiuttimien kautta – tuotekuvaus ei kuitenkaan kerro onko vessassa mukana hands-free ominaisuus. Sokerina pohjalla, kyseinen vessasovellus pitää myöskin kirjaa käyttäjänsä vessakäyttäytimisestä, mikä tietenkin tarjoaa erinomaiset edellytyket oman suolentoiminnan statistiseen seurantaan.

Kautta: popsci.com

 

 

Edellinen artikkeliYhden pyörän ihme
Seuraava artikkeliRuokaa yläilmoista