Kesää odotellessa on mukavaa selailla kaksipyöräisten kuvastoja. Mikäli haluaisi sen sijaan kokeilla jotain muuta vaihtelun vuoksi, kannattaa suunnata alhaalta löytyvän linkin sivustolle. Aivan uudesta tuotteesta ei tällä kertaa kuitenkaan ole kyse, sillä kyseinen menopeli on suunniteltu Ranskassa jo vuonna 1869. Alankomainen yritys on väsännyt kyseistä designiä vastaavan ”yksipyöräisen” ajoneuvon, jolla pääsee 31 kuutioisen ja 1½ hevosvoimaisen moottorin avulla aina 40km/h asti.

Tämä sillä ehdolla tietysti, että laitteella uskaltaa niin kovaa huristella. Ajoneuvoa ohjaillaan hieman samaan tapaan kuin moottoripyörää vastakkaisohjauksella ja sivuille nojaamalla. Härveli kulkee valmistajansa mukaan niin ruoholla kuin asvaltillakin. Esimerkiksi punaiseksi, mustaksi tai siniseksi värjäilty koppa on valmistettu lasikuidusta. Kuskin pituudeksi suositellaan maksimissaan 190 cm, joka riittää aika monelle tallaajalle. Painolle on sen sijaan ilmoitettu myös minimimäärä ja skaala asettuukin 60-125kg välille.

Kahdella litralla polttoainetta pystyy kuluttamaan 2 tuntia laitteen parissa. Ikävä kyllä ”yksipyöräinen” ei tietenkään ole tiekelpoinen kulkupeli, joten sillä huvittelu pitää rajata suljetuille alueille. Hintaa löytyy hiukan alle 10000 e verran ja kuljetuskustannuksiksi saa päälle heittää vielä n.230 euroa. Kyllä tällaista olisi silti varmasti moottoripyörämiehenä mukava joskus ainakin testata.

Lähde

Edellinen artikkeliLE WHAF = What?
Seuraava artikkeliLixil Satis on japanilainen, mobiilisovelluksella ohjattava vessa