Jokin vuosi sitten satuin omistamaan avaimenperän, joka vihellyksen kuullessaan piippasi ja kertoi mihin ne avaimet nyt tulikaan hukattua. Ikävä kyllä en osannut kyseiseen aikaan kuitenkaan viheltää. Indiegogo:ssa tällä hetkellä rahaa kerää sensijaa toinen tapa löytää kadonneita tavaroitaan.

StickNFind perustuu pienoiseen, kolikon kokoiseen ”Bluetooth-tarraan”, joka täpätään laitteeseen tai esineeseen, jonka uskoo kadottavan jossain vaiheessa. Sitten kun tämä prosessi on tullut kokonaisuudessaan suoritettua, voi kaivaa taskustaan älypuhelimen ja alkaa tutkia, missä hukattu kohde mahtaakaan olla.

Systeemi toimii kuten varmaan kaikkien tuntema leikki, jossa kerrotaan etsijälle milloin hän lähestyy kohdetta ja milloin menee kauemmaksi siitä. Älypuhelimen näytölle saa signaalinvoimakkuuspalkkia muistuttavan kuvion, jonka avulla voi lähestyä hukattujen esineiden sijaintia. Lisäksi tarroissa on valo- sekä värinäominaisuus, joten esineiden paikallistamisen pitäisi sujua vaivatta pimeässäkin.

Paristokestoa tarraosille luvataan yli vuodeksi ja laitteen kantomatka paikallistaa kadonneet esineet korkeintaan n. 30,5 metrin etäisyydeltä. Mikäli etäisyys on suurempi, voi älypuhelimensa toki asettaa hälyttämään kun kantama esineeseen saavutetaan. Niitä, joiden silmään vuoden akkukesto ehti jo pistää, voi lohduttaa mahdollisuudella vaihtaa paristot tämän jälkeen uusiin ja jatkaa laitteiston käyttämistä.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/6lkiblLfkVk” width=”480″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

 

Yhtiön kehittämä ohjelmisto sisältää myös monenlaisia muita ominaisuuksia pelkän hukatun tavaran paikallistamisen lisäksi. Bluetooth-tarrojen sijaintia voi mm. seurata aktiivisesti ja mikäli jokin niistä lähtee loittonemaan älypuhelimesta, saa käyttäjä siitä ilmoituksen. Yhdellä älypuhelimella suositellaan kartoitettavaksi korkeintaan 20 tarraa kerrallaan.

Projektinvetäjien mukaan heillä on valmiina toimivia prototyyppejä laitteesta ja ensi vuoden maaliskuussa pitäisi tuote saada jo jakeluun asti. Projektille haettu 70000 dollarin panostus on jo saavutettu ja vielä on n. 30 päivää aikaa panostaa rahojaan tähän kiintoisalta kuulostavaan kehitelmään.

Tuotteen indiegogo-sivu

Edellinen artikkeliPäivän viraali: roiskevesitiivis Sony Xperia Tablet S -taulutietokone
Seuraava artikkeliEnsi-ilta olohuoneeseesi 35000 dollarilla

5 KOMMENTIT

  1. Todella älykäs ratkaisu älypuhelimeen. Mitähän ne vielä keksii? Ilmeisesti näillä ”äly”puhelimilla voi vielä soittaakin 😀 hahahahahah

  2. Aivan mahtavaa! Meillä on muutaman kerran kissa livahtanut ovesta ulos kun on itse pitänyt olla jo menossa. Kissa lymyää jossain lähistöllä, mutta eihän sitä yleensä löydä. Tarra kiinni kaulapantaan niin johan onnistuu karkulaisen paikannus! Se on vielä mietinnässä, miten karkulaisen saa houkuteltua syliinottoetäisyydelle 😀

  3. Älypuhelimesta on tulossa jokapaikan työkalu trikooderin tapaan. Vielä kun akkuteknologiassa tapahtuisi se vallankumous että laite toimisi ilman että sitä pitää ladata kahdesti vuorokaudessa.

    Kovasti pelätään että koneiden älykkyys johtaa siihen että ne lopulta orjuuttavat meidät ihmiset. Mutta ei siihen tekoälyä tarvita. Olemme teknologian orjia jo nyt.Ja yhä syvemmälle olemme menossa. Pelätään että ilman teknologiaa emme enää pärjää kun se pettää. Ja emme pärjääkkään. Sähkökatkon tullessa mennään varastoon etsimään taskulamppua ja ihmetellään miksei varastoon tule valoa vaikka kuinka napusuttaa seinän katkaisijaa. Mutta en minäkään halua palata aikaan ennen sähköä. Ja ihmiskunta on ollut riippuvainen teknologiasta siitä lähtien kun laskeutui ala puusta ja vaelsi savannille. Tosin silloin teknologia oli yksinkertaisempaa ja sen pettäessä kuka tahansa saattoi tehdä korvaavan työkalun kun vain paukutti kahta kiveä vastakkain. Jos ei osannut, tuli nälkä varsin pian. Mutta jo keskiajan tienoilla korkeateknologiasta vastasi sepät ja muut käsityöläiset. Nykyinen riippuvuutemme teknologiasta on kiristänyt meistä otetta hitaasti hiipien pitkin historiaa. Olemme nykyisin riippuvaisempia useammasta asiasta, kuin nyt vaikka keskiajalla, mutta periaateessa mikään ei ole sen kummemmin kuin silloinkaan. Jos teknologia -työkalu- pettää meidän on tänään, kuten aikaisemminkin, luotettava sen korjaaminen jonkun toisen vastuulle. ja jos todella haluaisimme päästä teknologiasta eroon, ihmiskunnan pitäisi palata metsästäjäksi. -ilman asetta.

Kommenttien lisääminen on estetty.