Ensin oli kirjoituskone, sitten tuli tietokone. Asia on ainakin kutakuinkin näin. Sen sijaan yksi tärkeimmistä hallintalaitteista tietokonemaailmassa on edelleen näppäimistö. Kyseisiä syötelaitteita saa vaikka missä eri kokoluokissa ja langattomana tai langallisena. Onpa olemassa myös jotain hurjia kehitelmiä laserilla pöytään heijastetuista näppäimistöistä. Mikäli se kirjoituskone tuntuu kuitenkin kotoisimmalta, pääset pian myös kokemaan uusimmat pelit ja softat kyseisen härvelin kautta.

Smith Corona Super Sterling on kuin entisaikojen harmaa kirjoituskone. Tämä kone kuitenkin kytketään USB:llä tietokoneeseen ja iloinen nakuttelu voi alkaa. Laitteen saa PC:n lisäksi kiinni vaikkapa iPadiinsa. Näppäimistöstä löytyy valmistajan mukaan kaikki tarvittavat merkit ja kirjaimet (suomalaisille tiedoksi, että valmistaja lupaa laitteen olevan modifoitavissa eri kielten haasteisiin). Jopa muun muassa F1-F12, ESC ja CTRL on ahdettu mukaan.

Enter-näppäimenä toimii tietysti rivinvaihtonäppäin. Tiedossa ei ole, saako tästä laitteesta perinteisen kilahduksen irti aina kyseistä näppäintä painettaessa vai pitääkö homma hoitaa tarvittaessa softan avulla. Vaikka vekottimen saa tietokoneppäimistöksi se kirjoittaa myös tarvittaessa paperille. Eli käytännössä voisit ”tulostaa” dokumenttia samalla kun näpyttelet sitä! Kyllähän tällaisella kelpaisi naputella luentomuistiinpanoja ylös. Hinta Suomeen toimitettaessa tosin nousee Amerikkojen perustasosta. Toimitus USA:ssa on 20 euron luokkaa, kun taas tänne toimitettuna kuljetuskustannukset hyppäävät 75 euron tietämille. Toisaalta, kuten eräs kirjoittajaa tarkempi lukija ehti jo mainitsemaan, pelkästään laitteen hinta on 540 euron tietämillä. Muutaman kympin nousu ei tuntune siis tässä vaiheessa missään.

Lähde

 

Edellinen artikkeliPhilips Wake-Up light kilpailun voittaja on ratkennut!
Seuraava artikkeliPainovoimasta valovoimaksi

4 KOMMENTIT

  1. Kyllä vain! Nimittäin nämä vanhat palvelijat ja puhun todella niistä kunnon kirjoituskoneista säästäisivät miljardeja yhteiskunnalle kun näillä asiat yhä hoidettaisiin. Ei tarvitsisi typeriä softa päivtyksiä tai miettiä yhteensopivuuksia minkään ohjelman kanssa. Tietoturva ongelmat ratkeaisivat samantein kun ei tarvitsisi muutakuin jämerän kassakaapin jonne paperit turvaan, kuten ennen vanhaan. Sähkökatkot eivät myöskään haittaisi mitään.

    Toinen hyvä konsti on kynä ja paperia, jos vielä joku osaa käsin kirjoittaa edes.

  2. Joko kirjoittaja ei halunnut kertoa laitteen hintaa vaan vain postikulut, koska hinnalla ei niin väliä vaan postikuluilla tai sitten sisälukutaito hukassa. Laite itsessään Suomeen toimitettuna olisi n. 620 euroa. Joten 75 euron postikulut ei niin pahoja kun suhteuttaa laitteen hintaan.

    • Paihoittelut tästä! Välillä joutuu niin nopsaan näpyttelemään näitä, että aina ei ole aikaa huomata kaikkia seikkoja. Kiitos kuitenkin huomautuksesta! Asiavirhe on nyt korjattu.

Kommenttien lisääminen on estetty.