Wi-Fi -hotspotteja löytyy nykypäivänä lähes jokaisesta kuppilasta, majoitusalan yrityksestä tai huoltoasemasta. 3G  sekä, tekniikan hieman vielä yleistyessä, 4G hotspotteihin ei kuitenkaan törmää kuin jonkun niitä hetkellisesti käyttäessä johonkin omaan toimintaansa. Eikös tuossa jokin aikaa sitten koitettu antaa eräänlaisia tukiasemia asunnottomien kaduntallaajien matkaan. Kyseinen idea ei kuitenkaan ottanut tuulta siipiensä alleen muutamista moraalisista syistä johtuen.

Tällä kertaa liikkuvia tukiasemia koittaa yleistää Karma. Kyseisellä 80 dollarin eli n.60 euron arvoisella laitteella voi luoda julkisesti jaettavan 4G-tukiaseman. Jutun kiinnostava pointti on kuitenkin se, että jokaisesta tukiasemaan yhdistävästä ihmisestä saa aseman luoja 100MB lisää siirtorajaa käyttöönsä. Myös jokainen yhdistyvä ihminen saa oman 100 MB:nsä jne. Täten ns. ”pääaseman” omistaja voi kerätä itselleen mukavan suuruisen datamäärärajoituksen ja tarjota samalla muille yhteyden internetin maailmaan.

Laitteen luvataan toimivan normaalin Wi-Fi -boksin tapaan kaikkien teknologiaa tukevien vekottimien kanssa. Mukana tulee lisäksi järjestelmä, jolla omia datamääriään sekä sitä kuka ”Karmaasi” on kullakin hetkellä yhdistynyt voi seurata.

Täydellä latauksella luvataan 6-8 tunnin Karmailut ja lataus onnistuu Micro USB:n kautta. Maksimirajoitus yhtäaikaisiin liitoksiin on 8 kappaletta/Karma. Nopeudesta ei sanota sen kummepaa kuin ”nopea”. Tämä tietysti johtuu paljolti siitä, millaisella katealueella boksia käyttää. Painoa laitteella on 60g, jonka ei pitäisi estää sen heittämistä laukkuun tai reppuun matkalla kuin matkalla. Kirjoittajan mielestä idea tämän kaltaisesta verkon jakamisesta kuulostaa erittäin hyvin seuraavalta tukipistevaiheelta noiden Wi-Fi -spottien jälkeen.

Lähdesivusto

Edellinen artikkeliPuhelimen mentävät farkut
Seuraava artikkeliPäivän viraali: roiskevesitiivis Sony Xperia Tablet S -taulutietokone