Yksi Samsungin mielenkiintoisimmista, parhaillaan menillääon olevilla IFA 2012 messuilla julkistamista uutuuksista on Samsun Galaxy Camera, joka on samalla sekä harrastelijakäyttöön suunnattu, 21 x zoomilla varustettu digikamera, että Android 4.1 käyttöjärjestelmällä varustettu mobiilitietokone älypuhelin.

Tämäkin Samsungin uutukainen oli messuilla Hilavitkuttimen bloggaajien käpisteltävänä. Laitteen esittelyvideo, sekä Samsungin Galaxy Galaxy Cameraa esittelevä lehdistötiedote löytyvät hypyn jälkeen.

Samsungin lehdistötiedote Galaxy Cameraan liittyen:

Kompaktikamera Androidilla ja 3G-tuella

Galaxy Camera

Tänä vuona Samsung esittelee IFAssa täysin uuden tuoteryhmän: Android-kameran. Samsungin uutuuskamerassa on neliydinsuoritin, Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä ja 3G-tuki. Kameraominaisuuksiin lukeutuvat suorituskykyinen 16 megapikselin BSI CMOS-sensori ja valovoimainen optiikka (f2.8/23mm/21 x optinen zoom).

Samsungin kamerauutuus tarjoaa täysin uudenlaisen käyttökokemuksen. Kameralla voi surffata netissä ja ladata sovelluksia ja pelejä Google Play -sovelluskaupasta. Se toimii myös navigaattorina Google Map Navigoinnilla. Otettuja kuvia voi jakaa eteenpäin multimediaviesteinä tai ne voidaan ladata eri sosiaalisen median palveluihin. Kuvia ja videoita voi myös käsitellä ja leikata suoraan kamerassa.

Galaxy Cameran suuri 4,8 tuuman HD-kosketusnäyttö sopii mainiosti myös kuvien näyttölaitteeksi ja Allshare-ominaisuus mahdollistaa kuvien jakamisen langattomasti muiden älykkäiden laitteiden, kuten televisioiden kanssa. Yksi kätevimmistä uutuusominaisuuksista on Dropbox-pilvitallennustila, jonne kaikki kameralla otetut kuvat voidaan tallentaa. Enää ei tarvitse muistaa mille muistikortille, muistitikulle tai kovalevylle kuvat on tallennettu. Pilvitallennustila mahdollistaa sen, että kuviin pääsee käsiksi miltä tahansa internet-päätelaitteelta.

Itselaukaisin voi olla kätevä, mutta olisi mukavampaa, jos sen asettajan ei tarvitsisi juosta mukaan kuvaan. Galaxy Camera tarjoaa ongelmaan ratkaisun. Puheohjauskomentojen avulla voit käyttää kameran zoomia ja laukaisinta linssin edessä seisten.

Samsung on jälleen onnistunut mahduttamaan paljon teknologiaa pieneen tilaan. Galaxy tuoteperhettä laajentavan Galaxy Cameran laadukas optiikka auttaa saamaan kaiken mahdollisen irti video- ja valokuvaussovelluksista. Ota, editoi ja jaa teräviä kuvia missä tahansa oletkin.

Galaxy Camera saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 599 euroa.

Edellinen artikkeliSony HMZ-T2 Personal 3D Viewer -videosilmikko Hilavitkuttimen käpisteltävänä
Seuraava artikkeliSony Vaio Tap 20 Windows 8 kosketusnäyttötietokone Hilavitkuttimen käpisteltävänä

8 KOMMENTIT

 1. Jotta tätä laitetta voisi kutsua kamerakännykäksi tai älypuhelimeksi, olisi toki suotavaa että se oikeasti olisi puhelin. Mutta koska laitteella ei voi soittaa puheluita, on moiset nimitykset hieman harhaanjohtavia. Miten siis olisi vaikka älykamera?

  • Näin juuri, oikeassa olet. Luulisi että puhelinominaisuuden liittäminen laitteeseen olisi ollut helppoa, mutta ilmeisesti Samsung ei halua kameran kilpailevan samoistam markkinoista esimerkiksi Galaxy S III puhelimen kanssa. Tämän laitteen kanssa ainakaan tosin ei olisi tullut riitaa designpatenteista Applen kanssa…

 2. Oletko varma ”visitor”, ettei tuolla muka voi liittyä kaikkiin 3g verkkoihin. Tietääkseni tuo toimii ihan normaalisti puhelimenakin. Johan toi vanha Android 2.1 tukeva ZTE taplettinikin taitaa niin operaattori puhelut kuin normi netti sovellutukset. Olisi aika outoa tuoda markkinoille tuollainen hilavitkutin ilman kykyä soittaa operaattorin kautta. Selvästikään tuo ei ole ns.skype puhelin.

  Olisi kiva nähdä testissä tämä vastaa Nokian 808 PureView.
  edit. linkki Nokia testiin http://taskumuro.com/artikkelit/nokia-808-pureview

 3. Nikon esitteli myös vastaavan laitteen, Coolpix S800c
  http://www.mbnet.fi/artikkeli/blogit/mblabra/kamerapuhelin_ilman_puhelinta

  Jupoli: Kumpikin näistä nyt julkaistuista laitteista taatusti riittää ”pelkäksi kameraksi”. Siis tietenkin tavallisen pokkarikameran tilalle. Kuka väitti että ainut vaihtoehto on tavallinen kännykamera tai sitten suoraan ammattilaistason järjestelmä? Pokkarit ovat edelleen erilliskameroiden myydyin ryhmä ja nämä nyt esitellyt laitteet ovat juuri pokkareita. Esimerkiksi perinteiseen Canon Ixus pokkariin verrattuna tuo Galaxy Camera ei ota mitenkään erityisen pahaa turpasaunaa.
  Ja vaikka tuolla rahalla saisikin jo halvan järkkärikitin marketin tarjouksesta, niin se ei ehkä ole kokonsa ja painonsa puolesta kaikille mieluinen vaihtoehto.

 4. Puhumalla ohjattava zoom? Hankala sitä nyt on kameran etupuolelta zoomailla näkemättä rajausta.

 5. Saan sen soittamaan puheluita jos vaan haluaa. Lisäinfoa löytää googlettamalla ja xda developersista.

Kommenttien lisääminen on estetty.