Yksi Samsungin mielenkiintoisimmista, parhaillaan menillääon olevilla IFA 2012 messuilla julkistamista uutuuksista on Samsun Galaxy Camera, joka on samalla sekä harrastelijakäyttöön suunnattu, 21 x zoomilla varustettu digikamera, että Android 4.1 käyttöjärjestelmällä varustettu mobiilitietokone älypuhelin.

Tämäkin Samsungin uutukainen oli messuilla Hilavitkuttimen bloggaajien käpisteltävänä. Laitteen esittelyvideo, sekä Samsungin Galaxy Galaxy Cameraa esittelevä lehdistötiedote löytyvät hypyn jälkeen.

Samsungin lehdistötiedote Galaxy Cameraan liittyen:

Kompaktikamera Androidilla ja 3G-tuella

Galaxy Camera

Tänä vuona Samsung esittelee IFAssa täysin uuden tuoteryhmän: Android-kameran. Samsungin uutuuskamerassa on neliydinsuoritin, Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmä ja 3G-tuki. Kameraominaisuuksiin lukeutuvat suorituskykyinen 16 megapikselin BSI CMOS-sensori ja valovoimainen optiikka (f2.8/23mm/21 x optinen zoom).

Samsungin kamerauutuus tarjoaa täysin uudenlaisen käyttökokemuksen. Kameralla voi surffata netissä ja ladata sovelluksia ja pelejä Google Play -sovelluskaupasta. Se toimii myös navigaattorina Google Map Navigoinnilla. Otettuja kuvia voi jakaa eteenpäin multimediaviesteinä tai ne voidaan ladata eri sosiaalisen median palveluihin. Kuvia ja videoita voi myös käsitellä ja leikata suoraan kamerassa.

Galaxy Cameran suuri 4,8 tuuman HD-kosketusnäyttö sopii mainiosti myös kuvien näyttölaitteeksi ja Allshare-ominaisuus mahdollistaa kuvien jakamisen langattomasti muiden älykkäiden laitteiden, kuten televisioiden kanssa. Yksi kätevimmistä uutuusominaisuuksista on Dropbox-pilvitallennustila, jonne kaikki kameralla otetut kuvat voidaan tallentaa. Enää ei tarvitse muistaa mille muistikortille, muistitikulle tai kovalevylle kuvat on tallennettu. Pilvitallennustila mahdollistaa sen, että kuviin pääsee käsiksi miltä tahansa internet-päätelaitteelta.

Itselaukaisin voi olla kätevä, mutta olisi mukavampaa, jos sen asettajan ei tarvitsisi juosta mukaan kuvaan. Galaxy Camera tarjoaa ongelmaan ratkaisun. Puheohjauskomentojen avulla voit käyttää kameran zoomia ja laukaisinta linssin edessä seisten.

Samsung on jälleen onnistunut mahduttamaan paljon teknologiaa pieneen tilaan. Galaxy tuoteperhettä laajentavan Galaxy Cameran laadukas optiikka auttaa saamaan kaiken mahdollisen irti video- ja valokuvaussovelluksista. Ota, editoi ja jaa teräviä kuvia missä tahansa oletkin.

Galaxy Camera saapuu kauppoihin lokakuussa ja sen suositushinta on 599 euroa.

Edellinen artikkeliSony HMZ-T2 Personal 3D Viewer -videosilmikko Hilavitkuttimen käpisteltävänä
Seuraava artikkeliSony Vaio Tap 20 Windows 8 kosketusnäyttötietokone Hilavitkuttimen käpisteltävänä