Superkauppa.fi toi markkinoille alle 100 euron tablettitietokoneen


Vaikka tablettitietokoneiden ylivoimainen markkinajohtaja on yhä edelleen Apple, niin edullisemman hintaluokan markkinoita hallitsevat Android -käyttöjärjestelmää pyörittävät tabletit. Tähän saakka edullisimpien, laadukkaiden tablet-tietokoneiden hinnat ovat lähteneet 200 euron paikkeilta. Kotimainen verkkokauppa Superkauppa.fi on nyt lähtenyt mukaan tablet-kilpaan tuomalla markkinolle karvan verran alla sadan euron hintaisen laadukkaan tabletin. Seitsemän tuuman multi-touch kosketusnäytöllä, ja kohtuullisen tehokkaalla 1,2 Gigahertsin prosessorilla varustettu tabletti käyttää Android 4.03 käyttöjärjestelmää ja pyörittää takkuilematta kaikkia yleisimpiä Android Storesta ladattavia sovelluksia.

Tämän ”Naurettavan halpa tablet-tietokone” -nimen saaneen laitteen muita ominaisuuksia ovat 4 gigataviun sisäänrakennettu massamuisti, jota on mahdollista kasvattaa maksimissaan 32 gigatavun MicroSd muistikorteilla. Laitteessa on myös etupuolella kamera, sekä sisäänrakennetut kaiutin ja mikrofoni, joten esimerkiksi videopuheluiden soitto Skypellä onnistuu suoraan ilman erillisiä lisälaitteita. Laitteen liitännöistä löytyy USB-liitäntä tiedonsiirtoa ja lisälaitteiden liittämistä varten (USB-host tuki), 3,5 mm kuulokeliitäntä, MicroSD muistikorttipaikka, sekä liitäntä verkkovirtalaturia varten. Tabletin maksimissaan viisi yhdenaikasta kosketusta tunnisvava multi-touch näyttö on resoluutioltaan 800 x 480 pikseliä.

Jotta tabletin hinta on saatu puristettua näin alhaiseksi, jostain on pitänyt kuitenkin tinkiä. Naurettavan halvasta tablet-tietokoneesta ei löydy GPS-vastaanotinta, eikä Bluetooth-yhteyttä. Internet-yhteys hoidetaan sisäänrakennetun Wlan-antennin välityksellä, ja Google maps joutuu tyytymään sijainnin kartoittamiseksi mahdollisesti lähistöllä sijaitseviin Wlan -antenneihin.

Naurettavan halpa tablet-tietokone on siis myynnistä Superkauppa.fi verkkokaupasta hintaan 99,99 euroa. Tabletin esittelyvideo löytyy hypyn jälkeen.

Linkki laitteen tuotesivulle Superkaupassa

Toim. Huom. Superkauppa.fi on osa samaa mediakonsernia Hilavitkutin.com blogin kanssa.