Todennäköisesti kaikkein mullistavin asia ensimmäisissä Tähtien Sota -elokuvissa oli se, kuinka paljon vaivaa elokuvantekijät olivat nähneet elokuvassa käytettyjen lavasteiden ja vempaimien viimeistelyyn. Oli valosapelia, kuulusteludroidia, ja tietenkin painovoimaa uhmaava aavikkokiitäjä. Nyt viimein yksi näistä uskomattoman siisteistä konsepteista, nimittäin aavikkokiitäjä on viimein päivänvalon myös todellisuudessa!

Vaikka tämä, Kalifornaissa  majaansa pitävän Aerofexin kehittämä liitopyörä ei levitoikaan antigravitaatiolaitteilla, vaan tehokkaiden turbiinien varassa, niin on meininki kuitenkin varsin vakuuttavaa. Tällä hetkellä prototyyppiasteella olevalla aavikkokiitäjällä pystyy matkaamaan jopa 48 kilometrin tuntinopeudella, ja lentämään maksimissaan noin 4,5 metrin korkeudella. Omasta levitaatiopyörästä haaveilevat joutuvat vielä kuitenkin pettymään, sillä Aerofexin tarkoitus on ensin myydä teknologia armeijalla, ja harkita vasta myöhemmin siviilikäyttöön tarkoitettua versiota laitteesta. Laitteen valmistaja uskoo, että kiitäjän kyky kuljettaa raskaita lasteja epätasaisessa maastossa, jälkiä jättämättä olisi omiaan vastaamaan asevoimien tarpeita tietyissä tilanteissa.

Leivtaatiopyörää esitttelevä video löytyy hypyn jälkeen.

Kautta: http://gizmodo.com/5936580/they-finally-made-a-flying-star-wars-speeder-bike

Edellinen artikkeli”Double” tekee iPadista oman reaalimaailman avatarisi
Seuraava artikkeliiTypewriter muuntaa iPadin perinteiseksi kirjoituskoneeksi