Todennäköisesti kaikkein mullistavin asia ensimmäisissä Tähtien Sota -elokuvissa oli se, kuinka paljon vaivaa elokuvantekijät olivat nähneet elokuvassa käytettyjen lavasteiden ja vempaimien viimeistelyyn. Oli valosapelia, kuulusteludroidia, ja tietenkin painovoimaa uhmaava aavikkokiitäjä. Nyt viimein yksi näistä uskomattoman siisteistä konsepteista, nimittäin aavikkokiitäjä on viimein päivänvalon myös todellisuudessa!

Vaikka tämä, Kalifornaissa  majaansa pitävän Aerofexin kehittämä liitopyörä ei levitoikaan antigravitaatiolaitteilla, vaan tehokkaiden turbiinien varassa, niin on meininki kuitenkin varsin vakuuttavaa. Tällä hetkellä prototyyppiasteella olevalla aavikkokiitäjällä pystyy matkaamaan jopa 48 kilometrin tuntinopeudella, ja lentämään maksimissaan noin 4,5 metrin korkeudella. Omasta levitaatiopyörästä haaveilevat joutuvat vielä kuitenkin pettymään, sillä Aerofexin tarkoitus on ensin myydä teknologia armeijalla, ja harkita vasta myöhemmin siviilikäyttöön tarkoitettua versiota laitteesta. Laitteen valmistaja uskoo, että kiitäjän kyky kuljettaa raskaita lasteja epätasaisessa maastossa, jälkiä jättämättä olisi omiaan vastaamaan asevoimien tarpeita tietyissä tilanteissa.

Leivtaatiopyörää esitttelevä video löytyy hypyn jälkeen.

Kautta: http://gizmodo.com/5936580/they-finally-made-a-flying-star-wars-speeder-bike

Edellinen artikkeli”Double” tekee iPadista oman reaalimaailman avatarisi
Seuraava artikkeliiTypewriter muuntaa iPadin perinteiseksi kirjoituskoneeksi

3 KOMMENTIT

 1. Epäilen suuresti armejan kiinnostusta. Mihin tuo pysytyisi mitä ei pystyttäisi tekemän helikoptereilla?
  Helikopterin toimintasäde, lastin/miehistön määrä on moninkertainen. Noitahan pitäisi olla yksi per nurmipora.
  Siviilipuolella tuolle voisikin olla kiinnostuneita ostajia.

 2. Tuo pystyy tai joutuu lentämään hyvin lähellä maan pintaa kuitenkaan koskettamatta sitä. Helikopterilla ei paljon kruisailla puolen metrin korkeudessa. Sen takia laite voi olla kätevä vaikeakulkuisella alueella, jonne pyörillä tai telaketjuilla ei pääse. Tuo voisi toimia esim. kuormajuhtana samaan tapaan kuin se nelijalkainen kävelevä robotti.

 3. Videosta jo huomaa kuinka vaikeasti hallittava hilavitkutin on kyseessä. Hiukankin nopeammalla käännöksellä ottavat jalakset maahan kiinni ja pelkästään eteenpäin mentäessä näyttäisi suuntavakavuudessa olevan melkoista heittoa.

  Vaikkakin kyseessä on vielä prototyyppi, huomaa laitteessa olevan liian pahoja puutteita, joiden ratkaiseminen ei luultavammin tule onnistumaan, ilman massiivista rahallista panostusta.

  Jo pelkästään laitteesta ilmoitettu max 4.5m lentokorkeus kielii karua kieltä mahdollisesta hyötykuorman määrästä. Vaikka tuohon vaihdettaisiin tuplaten tehokkaammat moottori/moottorit ei se silti nousisi vielä tarpeeksi korkealle.
  Sitten kun laite saadaan lentämään sadoissa metreissä on siinä pieni potenttiaallinen mahdollisuus pärjätä asevarustelun raa-assa maailmassa.

Comments are closed.