”Double” tekee iPadista oman reaalimaailman avatarisiNykymaailman hektinen säätäjä voi ajoittain kokea itsensä suhteen riittämättömtyyttä. Pahimmillaan voi jopa tuntuu siltä, kuin pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan. Ja mikäli luulit että tämä ei ole mitenkään fyysisesti mahdollista, niin olit väärässä. Tällaiseen etäläsnäoloonkin nimittäin löytyy nyt iPad applikaatio, joka yhdessä 2500 dollarin arvoisen rollaattoritelakan avulla mahdollistaa telepreesenssin tarvittaessa vaikka kymmenessä paikassa yhtä aikaa.

Kalifornialaisen Double Robotics -nimisen yrityksen kehittämä, ainoastaan 7 kilon painonen robottijalusta nimeltään ”Double” antaa iPadin käyttäjälle mahdollisuuden navigoida tilassa, ja esimerkiksi keskustella huoneessa olevien kanssa kasvotusten olematta itse kuitenkaan paikalla. Homma toimii siten, että Segway-rollaattorin tapaan liikkuvaan Double-alustaan liitetään yksi iPad ja toimii näin ohjailijan silminä, korvina ja kasvoina etäsijainnissa. Etänä paikalla oleva henkilö puolestaan voi hallita avatarinsa liikkeitä ja tekoja toisen iPadin kautta, jolle on asennettu Double-jalustan iPad sovellus.

Tämä niinkuin monet muutkin uuden tyyppiset ideat on helpointa kuitenkin selittää videon avulla. Hypyn jälkeen siis esittelyvideo asioita selkeyttämään.

Myyntiin laite on tulossa vuoden 2013 alussa hintaan 2499 dollaria, eli noin 2000 euroa. Tai mikäli tilaat omasi ennakkoon jo nyt, on hinta vain 1999 dollaria. Onko tämä sitten neroutta vai täysin typerä idea? aika näyttänee.