Googlen etusivu vuodelta 1996

Googlehan on nyt aina ollut saman näköinen, ja Youtube on aina näyttänyt siltä miltä sen nyt näyttää, eikö? Itse asiassa ei pidä lainkaan paikkaansa – ainakin allekirjoittanut oli räikeästi yllättänyt, kun rupesin vertailemaan sitä, miltä Google, Amazon.com, Twitter ja Myspace -verkkopalvelut näyttivät julkaisuaikoihinsa. On tietenkin muistettava, että Youtube -ja muut vastaavat, miljardipalveluiksi sittemmin muodostuneet verkkosaitit ovat alun perin usein olleet autotallista pyöritettyjä, harrastelijavoimin rustattuja sivustoja, joiden graafinen suunnittelu on toissijaisena jäänyt yläastetasolle.

Youtube vuosimallia 2005

 

Twitter, tai oikeammin silloin vielä Twittr vuodelta 2006

 

Amazon.com niminen kirjakauppa vuonna 1994

Oheiset, internetin historiaan nähden antiikkiset ruutukaappaukset ovat toisaalta myös hyvä näpäytys kalliille brändikonsulteille – mikäli konsepti on riittävän koukuttava ja käytettävyys hyvä, ei viimeistellyllä ulkoasulla välttämättä ole väliä.

Kautta: dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliPäälle puettava televisio
Seuraava artikkeliIndonesian rautatiet taistelee pummilla matkustamista vastaan betonikuulilla