Pummilla ajaminen on jännittävää, mutta toisaalta myös ikävä tapa joka loppujen lopuksi näkyy maksavien matkustajien lippujen hinnoissa. Kun Suomessa puhutaan junassa pummilla matkustamisesta, niin tavallisesti tällä viitataan liputta junan kyytiin ryhtyneeseen matkustajaan, joka toivoo etteivät lipunmyyjät, konduktöörit tai lipuntarkastajat huomaa lippua kysellä. Indonesian rautateillä suureksi ongelma on kuitenkin muodostunut junan katolla matkustavat, lipun lunastamatta jättäneet matkustajat. Tähän mennessä tätä vaarallista halpamatkailua vastaan on jo yritetty taistella esimerkiksi vuoraamalla junan kattopellit piikkilanka-aidalla, kuitenkin huonolla menestyksellä.

Nyt Intian rautatieyhtiö on kuitenkin päättänyt ottaa järeämmät aseet pummilla matkustavien pään menoksi, nimittäin ketjuilla roikkuvat, noin keilapallon kokoiset betonikuulat. Idea on tietenkin brutaalin yksinkertainen – Jakartan ulkopuolelle asetettujen kuulapuomien on tarkoitus nepata junan katolla mahdollisesti matkailevat keilojen tapaan alas. Aika näyttää, motivoiko tämän kaltainen järjestelmä matkustajat ostamaan lipun matkallensa paremmin, kuin pelkkä auktoriteetin pelko.

Lähde: dailymail.co.uk

Edellinen artikkeliMiltä Google, Twitter, Amazon ja Myspace näyttivät silloin kun ne perustettiin?
Seuraava artikkeliArvostelu: NHL 12

4 KOMMENTIT

  1. Joku ninjahan hyppii noista läpi komeesti. Miten olisi sellainen ”seinä”, tai pätkä tunnelia, joka on mitoitettu niin ahtaaksi, että vain juna menisi juuri ja juuri läpi. Karsiutuisi kattoliftareiden mukana myös nuo sivuilla roikkujat. Tulisihan siitä rumaa jälkeä jos joku jäisi väliin, mutta toimisipahan varoittavana esimerkkinä.

  2. Jutussa mainitaan ensin Indonesia, mutta sitten puhutaan Intian rautatieyhtiöstä?
    Joka tapauksessa kuvista päätellen näyttää siltä, että tuolla on ihan liikaa ihmisiä ja liian vähän tilaa junan sisällä. Ihmisethän pursuaa pihalle asti joka ovesta ja ikkunasta. Ehkäpä lisävaunut helpottaisivat tuota ihmisruuhkaa paremmin kuin betonikuulat. Samalla voisi lipputulotkin nousta, kun ennen katolla matkanneet mahtuisivat junan sisään. Ihmisten on kuitenkin päästävä liikkumaan työpaikoilleen jne, ei sitä ongelmaa voi poistaa sillä, että laitetaan tappavia kuulia roikkumaan ihmisten päänmenoksi (kirjaimellisesti) junamatkaajien määrän vähentämiseksi.

    • Intian rautatieyhtiö liikennöi huomattavasti laajemmalla alueella eteläisessä kaukoidässä kuin vain Intiassa. Mutta totta, ongelma lienee pääosin sielä istumapaikkojen määrän puolella.

  3. Hesarin uutisen mukaan merkittävä osasyy katolla matkustamisen yleisyyteen on tuulettamattomien junavaunujen tukalat oltavat sekä valtava tungos, enemmänkin kuin rahansäästö. Pallot ovat myöskin ko. uutisen mukaan tennispallon kokoisia, eikä suinkaan keilapallon kokoisia. Näkeehän sen toki jo tuosta kuvastakin, etteivät pallot ole todellisuudessa kuin korkeintaan nyrkin kokoluokkaa perspektiivi huomioon ottaen.

Kommenttien lisääminen on estetty.