Yhden henkilön kantosiipikajakki hakkaa neljän henkilön perinteisen

Nopeaa liikkumista ajatellessa sitä usein tulee kokonaan sivuttaneeksi lihasvoiman varteenotettavana voimanlähteenä. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että pelkällä lihasvoimalla on lennetty yli sadan kilometrin matkoja, ja kuljettu maanteillä noin 130 kilometrin tuntinopeudella. Ilman ja maan lisäksi myös vetten päällä pääsee muskelivoimalla vauhdilla. Eräs historiallinen näyte lihasvoiman potentiaalista oikein ohjattuna on Flyak -kantosiipikanootin 2005 ottama erävoitto Norjan maajoukkueen ohjastamasta, neljän henkilön K4 kajakista.

Flyak kantosiipikanootti on norjalaisen Einar Rasmunssenin kehittämä versio kanootista, jossa aluksen pohja melotaan irti veden pinnasta, mahdollistaen noin 27 kilometrin tuntinopeuden tyynellä säällä.