Vieläkö muistat ajan ennen kännykkävideokameroita, kun kotielokuvat kuvattiin videonauhoille, tai jopa 8 millisille kaitafilmeille? Erityisesti kaitafilmille kuvattaessa elokuvien tekeminen ja myös näiden katsominen oli paitsi kallista, niin myös harrasta puuhaa. Kolmen minuutin mittaiset filmipositiivit olivat kallitta, ja nämä täytyi lähettää kehitettäviksi ruotsiin, sillä suomesta ei kehitystä tekeviä kuvalaboratorioita löytynyt. Kameraa ei siis vaan laitettu jalustalle ruksuttamaan ja tallentamaan elämää sitä mukaan kun sitä tapahtuu.

Tähän asti analogisen still-kuvauksen nimiin vannonut Lomo on nyt päättänyt laajentaa repertuaariaan elokuvauksen puolelle tuomalla markkinoille 35 mm filmille kuvaavan elokuvakameran, joka henkii ennen kaikkea liikkuvan kuvan alkuaikojen käsin tekemisen meininkiä. Lomon kamera nimeltään LomoKino kuvaa elokuvia noin viiden kuvan sekuntinopeudella, mille tahansa 35mm filmille, tehden elokuvien tekemisestä monin verroin työläämpää, mutta myös romanttisempaa kun se mitä tavallisesti tämä päivänä on. Ja kaikkein parasta konseptissa tietenkin on, että kun kymmenien sekuntien mittainen elokuva vaatii tuntien työstämistä tulee elokuvan liikkuvan kuvan sisältöäkin mietittyä ennen kuin kokonaisuutta aletaan toteuttamaan, eikä siltikään voi olla varma lopputuloksen kelvollisuudesta!

Kameran tuottamasta videosta mallia hypyn jälkeen löytyvällä promovideolla

LomoKino -kameraa myydään yksinään 65 euron kappalehintaan, tai sitten yhdessä LomokinoScope -katselulaitteen kanssa samassa pakkauksessa hintaan 89 euroa

Suomessa Lomoa myy ja tuo maahan esimerkiksi Superkauppa.fi -verkkokauppa. (toim. huom. Superkauppa.fi on samaa mediakonsernia Hilavitkutin.com gadget -blogin kanssa)

Edellinen artikkeliJakPak on telttapuku kadunvaltaajille
Seuraava artikkeliHilavitkutin testaa – Logitech M570 langaton pallohiiri

9 KOMMENTIT

 1. Onneksi teknologia on niin kehittynyt, niin että elokuvia voi kuvata esim. älypuhelimella tosi helposti.

 2. Joo o, kiitos kaikkien kännykkä kameroiden ja muiden on maailma pullollaan täysin turhaa materiaalia.

 3. Itse pidän filmikuvaamisesta, näkee oman videon eri tavalla, jos on tehnyt sitä 10X kauemmin.

 4. Ei ollenkaan paha hinta. Voisi jopa harkita huvikseen hankkivansa. Samaa mieltä Maunon kanssa eli sitä parempi mitä enemmän vaivaa..

 5. Miksi ihmeessä videokuvaaminen pitäisi ”palauttaa juurilleen”? On totta että digiaika tuottaa paljon kelvotonta materiaalia jota ei ole mietitty pätkääkään. Mutta paljon on myös mietittyä ja huolellisesti toteutettua matskua. Digitekniikka on helpompaa ja nopeampaa tuottaa ja editoida.
  Miksi viedokuvauksen pitäisi olla hidasta ja työlästä? Mikä estää kuluttamasta sitä samaa aikaa valmisteluihin kuvasi sitten digitaalisesti tai ei?
  Ja kenelle tuolla tehdyt elokuvat sitten esitellään? Parille kaverille ja sukulaisille lätkämatseien erätauoilla? Retrohenkeenhän ei oikein istu että tuotos digitoitaisiin ja levitettäisiin nettiin.

 6. Unit984Beta: Ei kai sitä kukaan KOKONAAN ole palauttamassakaan juurilleen. Monet jotka näitä käyttävät tykkäävät myös digin tarjioamista eduista. Aivan hyvin ne voi myös sekoittaa, eli kuvata filmit tuolla ja sitten digitoida ne youtubeen. Voi hyvin kuvata taidevideoita tuolla ja serkun häät digillä ja digitoida molemmat yuotubeen.

  Mutta joo.. Lomo kamerat tuottavat aivan erilaisen kuvan kuin digivehkeet. Myös nuo digilomot eroavat aidoista. Fiilis on eri ja ne käyttää niitä ketkä tykkää ja se ei estä käyttämästä myös digiä.

 7. Taannoin tuli ostettua (mainos!hyvä kauppa!)Pyynikin osto- ja myynti kaupasta kaitafilmikamera, suunnitteilla on ollut jossain vaiheessa käyttää sitä, ei kehitetä Ruotsissa enää ei…lähin on Hollannissa. Jos haluaa uutta 8mm niin sen saa ostettua Japanianasta.

Kommenttien lisääminen on estetty.