Vieläkö muistat ajan ennen kännykkävideokameroita, kun kotielokuvat kuvattiin videonauhoille, tai jopa 8 millisille kaitafilmeille? Erityisesti kaitafilmille kuvattaessa elokuvien tekeminen ja myös näiden katsominen oli paitsi kallista, niin myös harrasta puuhaa. Kolmen minuutin mittaiset filmipositiivit olivat kallitta, ja nämä täytyi lähettää kehitettäviksi ruotsiin, sillä suomesta ei kehitystä tekeviä kuvalaboratorioita löytynyt. Kameraa ei siis vaan laitettu jalustalle ruksuttamaan ja tallentamaan elämää sitä mukaan kun sitä tapahtuu.

Tähän asti analogisen still-kuvauksen nimiin vannonut Lomo on nyt päättänyt laajentaa repertuaariaan elokuvauksen puolelle tuomalla markkinoille 35 mm filmille kuvaavan elokuvakameran, joka henkii ennen kaikkea liikkuvan kuvan alkuaikojen käsin tekemisen meininkiä. Lomon kamera nimeltään LomoKino kuvaa elokuvia noin viiden kuvan sekuntinopeudella, mille tahansa 35mm filmille, tehden elokuvien tekemisestä monin verroin työläämpää, mutta myös romanttisempaa kun se mitä tavallisesti tämä päivänä on. Ja kaikkein parasta konseptissa tietenkin on, että kun kymmenien sekuntien mittainen elokuva vaatii tuntien työstämistä tulee elokuvan liikkuvan kuvan sisältöäkin mietittyä ennen kuin kokonaisuutta aletaan toteuttamaan, eikä siltikään voi olla varma lopputuloksen kelvollisuudesta!

Kameran tuottamasta videosta mallia hypyn jälkeen löytyvällä promovideolla

LomoKino -kameraa myydään yksinään 65 euron kappalehintaan, tai sitten yhdessä LomokinoScope -katselulaitteen kanssa samassa pakkauksessa hintaan 89 euroa

Suomessa Lomoa myy ja tuo maahan esimerkiksi Superkauppa.fi -verkkokauppa. (toim. huom. Superkauppa.fi on samaa mediakonsernia Hilavitkutin.com gadget -blogin kanssa)

Edellinen artikkeliJakPak on telttapuku kadunvaltaajille
Seuraava artikkeliHilavitkutin testaa – Logitech M570 langaton pallohiiri