MAKE-magazine esittelee skannerikameran. Yksinkertaisella kahden laatikon palkeella saadaan muutettua ”polttoväliä”. Kamera toimii ovelasti neulanreikä-periaatteella ilman linssiä. Sillä erotuksella, että tässä reikä on enemmänkin purkinkannenkokoinen kuin neulanreiän. Artikkeli löytyy MAKE-magazinen web-versiosta.

Yllättävän hyvää jälkeä on syntynyt esiteltyjen kuvien perusteella. Joku voisikin laskea näiden kuvien pikselimäärän jos ottaa kuvan esim A4-koossa 300dpi resoluutiolla.

Edellinen artikkeliJapanissa testataan televisioita jotka aistivat katsojan reaktiot ohjelmiin
Seuraava artikkeliGhostbusters protonireppu-selkäreppu on nostalgianälkäisen nörtin pakkohankinta

7 KOMMENTIT

  1. Huoh. Taas nähty hirveesti vaivaa, että saadaan täysin paskoja kuvia aikaiseksi. En ymmärrä. Menee samaan kategoriaan noitten lomo kötösten kanssa.

  2. Mitenniin paljon vaivaa, eikai tässä paljon muuta oltu tehty kun teipattu pahvilaatikko skanneriin(En kyllä videoa kahtonut kun ei näkynyt) Enkä mä nyt tiedä onko kuvatkaan niin paskoja, löytyypähän käyttöä ylimääräisille skannereille..

  3. Joskus se pelkkä tekemisen riemu on riittävä syy tälläisille projekteille. Käsin tekeminen on monelle harrastus.
    Miksi kukaan muuten viitsisi esim tehdä savenvalantaa, keramiikkamaalausta, tehdä itse koruja, neuloa villapaitoja jne? Saahan tuota teollisesti tuotettua tusinakamaa kaupastakin?

  4. Kyseinen kamera ei ole neulanreikäkamera, vaan ihan tavallinen kamera. Neulanreikäkamerassa ei ole linssiä, tässä vekottimessa on.

Kommenttien lisääminen on estetty.