360-asteen laajakuvavideot ovat vielä vastaavia still-kuviakin huomattavasti omalaatuisempi ilmaisumuoto. Kun Kogeto -nimisen Yhdysvaltalaisen yrityksen tuote nimeltään Dot pääsee markkinoille saakka, on 360-asteen videokuvaus kuitenkin jokamiehen laji. Dot nimittäin on iPhone 4 puhelimen päälle kiinnitettävä lisälinssi, joka yhdessä saman nimisen iPhone sovelluksen kanssa kuvaa 360-asteen videoita, joita on mahdollista katsella ja pyöritellä oman iPhone ruudulla, tai sitten muuntaa muuhun 360-videoita tukevaan formaattiin.

Yritys hakee vielä rahoitusta tuotannon aloittamista varten, mutta oheisen videon perusteella tuote olisi kyllä jo jokseenkin valmis kaupan hyllylle. Videota siis hypyn jälkeen.

Mainos: Tarkista puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi Postin palvelussa ja voita iPad!

Kautta: makezine.com

Edellinen artikkeliNintend Wii 2 HD esitellään ensi kuussa. Luvassa huimat ohjaimet.
Seuraava artikkeliEtelä-Afrikan Volkswagen mainostaa syötävillä lehtimainoksilla

8 KOMMENTIT

 1. Vaikka iphone 4 on aika turha kapistus, vielä kun katsoo sen korkeaa hintaa. Niin kyllä tälläinen sovellus kelpaisi!

  Tosi hyvä hilavitkutin! o/

 2. Tuollainen lisäkikkula olisi siisti muillekin kameroille.

  Erityisen siistiä olisi jos tuohon yhdistäisi myös monikanavaisen 360° -mikrofonin, ja äänimaailma pyörisi videon mukaisesti. Eli jos näkymää kääntää ja katselusuunnasta taaksepäin on auto, ääni myös kuuluisi surroundissa takaa päin.

 3. Vaikka ITSE en iPhonea omista niin voin laitetta testaamana sanoa että taitaa herra olla vain itse hieman kateellinen. Vieläkö Nokia 3210 pirisee taskussa vai miten?

 4. Tossa esittelyvideolla näyttää videokuvaus tapahtuvan kottikärryillä ja varmaan aiemmin videolla nähdyllä juicevilkun kokoisella ”objektiivilla”. Eli mitä iPhoneversion kuva on, jää vielä täysin arvoitukseksi.

  Ja kun näköjään Sonyllä on myynnissä identtisen näköinen tuote, niin eiköhän sen mallisuoja ole aika hyvin hoidettu.

  Idea on tervetullut, tilannekuvaukseen toi on ihan mieletön.

Comments are closed.