Nimettömän nettitaiteilijan näkemys siitä, miltä Nintendo Wii 2 ohjainpadi voisi näyttää

Nintendolla on pitkä perinne uraa uurtavien teknologioiden lanseeraamisessa pelikonsoleidensa ominaisuuksina. Alkuperäinen Nintendo DS oli oikeastaan ensimmäinen massoille suunnattu kosketusnäyttölaite, ja tämän seuraaja 3DS puolestaan toi kolmiulotteinen teknologian ensimmäisenä suurten ihmisjoukkojen ihmeteltäväksi. Myöskin Nintendo Wii:n liiketunnistimilla varustettuihin ohjaimiin perustuva pelaaminen oli markkinoille saapuessaan jotakin täysin uutta ja erilaista kilpailijoihin verrattuna. Siksipä pelialalla kohistaankin jo kovasti siitä, mitä uutta saamme Nintendolta odottaa ensi kuun E3 messuilla lanseerattavalta Wii:n seuraajalta.

Viimeisimpien ”varmojen tietojen” perusteella Wii 2 konsolin suurimmat innovaatiot tulevat liittymään tämän ohjaimeen. Huhujen mukaan ohjaimissa olisi nimittäin integroituna 6-tuuman värillinen kosketusnäyttö, sekä kamera. Tarkoilla liiketunnistimilla, kameroilla ja värinäytöillä varustetut ohjaimet olisivat varmasti omiaan esimerkiksi ”augmented reality” peleihin, joissa vaikkapa huoneen seiniltä voisi ohjaimen ”lävitse” katsottuna löytyä peliin liittyviä vihjeitä. Ohjainten omat näytöt antaisivat varmasti oman lisänsä myös monipeleissä, jossa kulkin pelaaja voi omalla ohjaimella tehdä peliin liittyviä toimintoja täysin muilta pelaajilta salassa.

Vai millaisia mahdollisuuksia te muut näkisitte tämän tyyliselle ohjainratkaisulle?

Lähde: dvice.com

 

Edellinen artikkeliIhmisen aivoille Apple on kuin uskonto
Seuraava artikkeli360-asteen videota iPhonella

9 KOMMENTIT

 1. > 3DS puolestaan toi kolmiulotteinen teknologian ensimmäisenä suurten ihmisjoukkojen ihmeteltäväksi.

  3D-tuki löytyi jo ainakin Sega MasterSystemistä (tosin erillisillä konsoliin liitettävillä laseilla, mutta kyseessä on tavalliseen televisioon liitettävä laite, niin ei ole paljon vaihtoehtoja). Liitäntä oli ainakin kaikissa ensimmäisissä malleissa, mutta ilmeisesti kiinnostusta ei silloin löytynyt tarpeeksi, ja pelejä ei kovin montaa julkaistu.

  Nintendon aiempi, täysin flopannut Virtual Boy taas perustui täysin 3D:hen.

  Eli ei todellakaan ole ensimmäinen kerta kun (yritetään) tuoda suurten ihmisjoukkojen ihmeteltäväksi.

  > Myöskin Nintendo Wii:n liiketunnistimilla varustettuihin ohjaimiin perustuva pelaaminen oli markkinoille saapuessaan jotakin täysin uutta

  Tekniikka on hyvin samankaltainen kuin Nintendon 80-luvulla NES -konsolille julkaisema Power Glove -ohjain. Tosin tämäkään ei silloin ottanut tuulta alleen, ja sitä tukevia pelejä taisi ilmestyä huikeat kaksi kappaletta.

  Pointti on se, että tekniikat eivät nyt ole mitenkään uusia, mutta ensimmäinen kerta kun ne tuntuvat jossain määrin menestyvän markkinoilla. Tosin 3DS:n ja Wii2:n kohdalla tämä toki jää vielä nähtäväksi.

 2. Hmm, voisikohan kyseessä olla jo jopa virtuaalitodellisuuslasit…? Taitaa olla toiveajattelua, mutta…

 3. Jos tuo ohjaimen näyttö olisi kosketusnäyttö, mahdollisuuksia olisi älyttömästi. Valikot voitasi toteuttaa kosketunäytöllä ja tarvittaessa voitaisiin näytölle laittaa lisänäppäimiä jne.

 4. vaikka nintendo on ollut monessa edelläkävijä ja laadukas( lisenssit selittää), niin rauta on usein ollut vanhaa.

 5. No, vanha tai ”vanha” rauta tarjoaa usein hyvän lähtökohdan hintakilpailua ajatellen. Pentti peruspelaaja kattoo että konsolin saa 200 eurolla ja voi pelata pelejä x (just nää lisenssipelit supermariot yms tunnettuja brändejä) niin kassa kilahtaa.

  Kyllähän sitä on uumoiltu, että rauta tulisi olemaan nykysiin 3 polven konsoleihin verrattuna moninverroin parempaa, mutta ei se tarkoita, ettäkö se olisi älytöntä high endiä, pc-käytössäkin on nykyään on edullisemmissakin kokoonpanoissa käytössä jo nykyistä konsolisukupolvea ”parempaa” tekniikka..

  Siitä voidaan olla varma, että kyllä se varmasti tulee olemaan jotain järeää nintendon malliin.. !

 6. Tosiaan, se unohtui mainita, että tuollaiset Sega Dreamcastin tyyliin näytölliset ohjaimet voivat toki toimia hyvin. Varsinkin, jos olemassa olevaa konseptia parannellaan värinäytöllä ja touchscreenillä.

 7. Jos tuo kuva on lähellekään totta, niin vaikuttaisi kyllä olevan puhdasta parhautta! Liekittää kunnolla.

Kommenttien lisääminen on estetty.