Koska Suomessa ei ole huolta tornadoista tai maanjäristyksistä, ja ydinjätteetkin haudataan turvallisesti peruskallioon tulevien sukupolvien murehdittavaksi, saattaa  joskus olla hankalaa asettaa itseään luonnonmullistuksille alttiimman maanosan kulkijoiden asemaan. Esimerkiksi Yhdysvaltojen itärannikolla hurrikaanit ja tornadot ovat lähes tulkoon jokavuotinen riesa.

Tilanteesta on valveutunut esimerkiksi autovalmistaja Jeep, joka on rakentanut yhden kappaleen uniikkeja, tornadon kestäviä autoja. Ilmeisesti Alabamassa majaileva auton nykyinen omistaja on kuitenkin päättänyt heittäytyä liikenteessä tästä eteen päin onnen varaan, sillä auto on asetettu myyntiin eBay -verkkohuutokaupassa 100 000 dollarin hinnalla. Vaikka hinta saattaakin tuntua alkuun suolaiselta, väittää myyjä että auton todellinen arvo on lähellä puolta miljoonaa. Auton varustuksiin nimittäin kuuluu muun muassa seuraava:

 • Moottori: 700 hevosvoiman V8-moottori
 • Voimansiirto: Turbo 400 built by Dr. Evil
 • Ikkunat ja renkaat on pinnoitettu luodinkestävälä muovillla
 • Autoa voidaan nostaa ja laskea automaattisen hydraulisen systeemin avulla
 • Varustettu kahdella dataloggerilla, joista toinen on liitetty jousituksees sekä moottoriin, ja toinen sääsensoreihin
 • Auto voidaan nopeasti pudottaa nollamaavaraan, joka liimaa auton kiinni pinnoitteeseen ja estää tornadon kyydissä ilmaan lentämisen

Jos siis suunnittelet matkaa Yhdysvaltojen tornadovyöhykkeelle, niin nyt kannattaa ehdottomasti ottaa lompakko kauniiseen käteen. Auto löytyy myynnistä täältä.

Edellinen artikkeliKahdesti taittuva läppäri menee pienempään tilaan
Seuraava artikkeliPuistonpenkki-riippumatto

13 KOMMENTIT

 1. Tuosta oli joskus Tieteen Kuvalehdessä juttu, ja käsittääkseni se ei ole Jeepin valmiste, vaan omistaja on sen itse väsännyt. Runkona vain ollut Jeepistä tehty kilpa-auto.

 2. Runkona Jeepin valmistama Bajalla kilpailemaan tarkoitettu. 385 000 dollaria maksoi Jeepille. Tornaado Tiimi osti vehkeen 125 000 dollarilla ja kokosi siitä tämän auton reilulla puolella miljoonalla dollarilla viidessä vuodessa.

  Olisihan tuolla varmaan turvallista ajaa ihan jokapäiväiset työmatkatkin, mutta saa olla kovapalkkainen työ, jotta maksaa bensat härveliin. Kiinnostavaa olisi kyllä tornadoon ajaa.

 3. Tuohon on vaikea laittaa rengaslukkoakin,kun on 0 maavara. Kuinkahan paljon tuommoinen painaa?

 4. Olisiko myyntiin laiton syynä kallistuva bensa, vaikka se jenkeissä onkin täkäläisittäin katsottuna edelleen sikahalpaa?
  Voisi kuvitella että hydraulijärjestelmät ja muut rakennetut osat eivät ainakaa vähennä V8 koneen janoa.
  Mutta olishan tuo ihan kiva kauppakassi.

 5. Enpä usko että bensan hinnalla olis paljon vaikutusta myymiseen kun ei tuota ole tarkoitettu jokapäiväiseen ajoon, vaan tornadojen tutkimiseen.

 6. tohon vielä joku ankkurointisydeemi ni saa maahan kii 😛
  nii ja jääkaappi kaljoille ni on mukavempaa odotella tornadon ajan

 7. Hölömö: discovery channelil pyörii eräs sarja missä on näitä vastaavan tapaisia autoja yhdessä on sellainen systeemi että se ikäänkuin tarrantuu maahan kiinni.

 8. Mitenköhän kestää kun tornaado nappaa polttoainerekan ja lennättää
  sen tuota päin 160km/h nopeudella

Kommenttien lisääminen on estetty.