Osta omaksesi tornadon kestävä auto 100 000 taalalla

Koska Suomessa ei ole huolta tornadoista tai maanjäristyksistä, ja ydinjätteetkin haudataan turvallisesti peruskallioon tulevien sukupolvien murehdittavaksi, saattaa  joskus olla hankalaa asettaa itseään luonnonmullistuksille alttiimman maanosan kulkijoiden asemaan. Esimerkiksi Yhdysvaltojen itärannikolla hurrikaanit ja tornadot ovat lähes tulkoon jokavuotinen riesa.

Tilanteesta on valveutunut esimerkiksi autovalmistaja Jeep, joka on rakentanut yhden kappaleen uniikkeja, tornadon kestäviä autoja. Ilmeisesti Alabamassa majaileva auton nykyinen omistaja on kuitenkin päättänyt heittäytyä liikenteessä tästä eteen päin onnen varaan, sillä auto on asetettu myyntiin eBay -verkkohuutokaupassa 100 000 dollarin hinnalla. Vaikka hinta saattaakin tuntua alkuun suolaiselta, väittää myyjä että auton todellinen arvo on lähellä puolta miljoonaa. Auton varustuksiin nimittäin kuuluu muun muassa seuraava:

  • Moottori: 700 hevosvoiman V8-moottori
  • Voimansiirto: Turbo 400 built by Dr. Evil
  • Ikkunat ja renkaat on pinnoitettu luodinkestävälä muovillla
  • Autoa voidaan nostaa ja laskea automaattisen hydraulisen systeemin avulla
  • Varustettu kahdella dataloggerilla, joista toinen on liitetty jousituksees sekä moottoriin, ja toinen sääsensoreihin
  • Auto voidaan nopeasti pudottaa nollamaavaraan, joka liimaa auton kiinni pinnoitteeseen ja estää tornadon kyydissä ilmaan lentämisen

Jos siis suunnittelet matkaa Yhdysvaltojen tornadovyöhykkeelle, niin nyt kannattaa ehdottomasti ottaa lompakko kauniiseen käteen. Auto löytyy myynnistä täältä.