Haluaistitko käydä katsomassa elokuvateattereiden tuoreimman 3D-iloittelun, mutta kolmiulotteinen kuva antaa sinulle päänsäryn? Eipä hätää, uusin 3D-teknologiaan liittyvä innovaatio nimeltään 2D-glasses, eli kaksiulotteiset lasit muuntavat elokuvateatterissa esitetyn 3D-elokuvan tavalliseksi kaksiulotteiseksi liikkuvaksi kuvaksi katsojan silmille lennosta.

2D-laseja on saatavilla Yhdysvalloissa osoitteesta 2d-glasses.com hintaan $7,99, eli noin viisi euroa per lasit.

Mahtavaa, eikö?

Edellinen artikkeliAmazon.co.uk myy Nintendo Wii:tä reilulla satasella – onko Wii 2:n julkistus lähellä?
Seuraava artikkeliSaunahousut tarjoavat oman saunan housuihisi!

28 KOMMENTIT

 1. Nämähän toimii suomessa ehkä parissa teatterissa, missä käytetään passiivi laseja. Suurimmassa osassa teattereita taitaa olla käytössä aktiivi sulkimilla varustetut lasit, joita taas rapakon takana on vähemmistössä.

  Tommoset tekis kyllä terävää. Ei tarvii mennä kattelemaan 3D virityksiä noilla vilkuttimilla mitä täällä käytetään, mutta nämä ei siis tosiaankaan toimi suomessa 🙂

 2. Hyvä keksintö! Imo!

  Ite en kauheesti pidä noiden 3d-elokuvien katsomisesta, se ei vain yksinkertaisesti sovi minulle. Mm. Päätäni alkaa särkeä ja kaikkea muuta tuollaista ikävää sälää mitä se kaataa mun niskaani.

  Oikeasti harkitsen kyllä ostamista sillä nämä lasithan pelastavat tulevat elokuva iltani (mikäli seurueeni on päätynyt valitsemaan 3D elokuvan katsottavaksi)

  Toimiikohan tää pleikkarissa silleen että ku pelaa 3d pelejä niin näillä laseilla saa ne 3D efektit pois siitä?

 3. Käsittääkseni myös kaikki koti 3D töllöt on aktiivi laseilla varustettuja, joten tämä hieno keksintö ei toimi niidenkään kanssa.

 4. Hauska keksintö mutta täysin turhat koska ne leffat on siel teatterissa ilman sitä 3D:täki 😀

 5. Alkaa tosissaa ärsyttämään kun jokainen uusi leffa on 3D:nä. Minulla on silmien yhteisnäössä vikaa joten jos 3D leffat näen kahtena, eli hukkaan heitettyä rahaa. Pitäisikö nostaa mekkala kun esim. maahanmuuttajatkin saava omia uintivuoroja pelkistä uskonnollisista syistä? Milloin meitä näköongalmaisia aletaan ymmärtämään?

 6. Kiva keksintö, vaikka halvemmaksi tulee mennä 2D-leffoihin – 3D:t kun on ainakin Finnkinolla joitain euroja kalliimpia. Tosin etenkään pienemmissä teattereissa ei välttämättä näytetä kaikista animaatioista 2D-versiota ollenkaan, joten niissä tapauksissa tuollaisista laseista voisi olla hyötyäkin. Mikäli ne nyt toimi(si)vat suomalaisissa teattereissa.

 7. Kannattaa katsoa se 2D leffa jos mahdollista. Aina ne 3D leffat ovat tummentavia toimivienkin 2D lasien kanssa. Menettää paljon sitä kontrastia ja jytyä niistä väreistä.

 8. rahrah! 😀

  Ei taida saada tuulta purjeidensa alle nämäkään lasit. Sen verran turhalta vaikuttaa nimittäin tuo keksintö omalle kohdalle, en siis tietenkään voi sanoa etteivätkö muut hyötyisi tästä, jotenkin en usko siihen mutta voinhan minä olla väärässäkin.

  Itse ennemmin kannattaisin sitä, että elokuvissa näytettäisiin sekä 3d- että normaalielokuvia näin ihmiset joilla on 3d- ongelma silmiensä kanssa voisivat suunnata heille sopiviin ei 3d näytöksiin ja muut ihmiset 3d teatteriin.

  Saa nyt nähdä miten nämä taas tämänkin hoitavat. onhan tuo ennenkin nähty että ei näästä uutuus höpötyksistä oikein mitään hyvää seuraa.

 9. Eikös suurin osa elokuvista/telkkareista ole sellaiset,että saa valita katsooko 3d:nä vai 2d:nä.
  Tälläinen mielikuva minulle on ainakin jäänyt.

 10. Entä muuttavatko nämä lasit Nelosen 4D-dokumentit sitten 3D-dokumenteiksi?

 11. Mites se 3G, muuttaako nämä lasit EDGEksi, kun se 3G särkee mun silmiä/aivoa?

 12. mahtaa muuten olla jossain baarissa saanut alkunsa kuten moni muukin täysistä turhuuksista.

 13. Näitten olemassa olo todistanee sen, että ei varmaan olisi huonompi idea lisätä niihin leffateattereiden aktiivilaseihin pientä 2D/3D kytkintä. Kytkimen hinta ei ole montaa kymmentä senttiä ja muuta lisäelektroniikkaa tämän toteuttamiseen ei tarvitakkaan.

 14. Mitenkähän aktiiviset 2D-lasit toimivat? Sulkimet avautuvat molemmille silmille vasemman silmän kuvan kohdalla, ja mustuvat kun oikean silmän kuva tulee näkyviin. Framerate puolittuu, mutta molempiin silmiin välittyy sama kuva.

  Passiivilaseilla (polarisoidut) riittää että molempien linssien polarisaatio on saman suuntainen. Eli tavallset polarisoidut aurinkolasit riittävät, kunhan valkkaa mahdollisimman vaalealinssiset.

Kommenttien lisääminen on estetty.