Aiemmin syksyllä esittelimme 3. Sukupolven Amazon Kindle -ekirjalukijan laatikosta poiston. Muutaman kuukauden aktiivisen käytön jälkeen allekirjoittanut on valmis vaihtamaan perinteisen kirjan käyttöliittymän tähän sähköiseen kirjaan. Ekirjalukijan ominaisuuksia ja testaajan mielipiteitä käydään lävitse seikkaperäisemmin oheisella testivideolla.

Ekirjalukijan plussat ja miinukset summattuna:

+Ohut, kevyt, ja mukava pidellä kädessä
+Näytön luettavuus vastaa lähes täysin painettua paperia
+Sisäänrakennettu webkit selain on mukava lisä
+Toimii myös MP3 -soittimena
+Pitkä akun kesto (reilusti yli 1000 sivun kääntöä)

-Rajoitettu tuki PDF-dokumenteille
-Ei tue muita suojattuja tiedostoformaatteja kuin Amazonin omat

Kokonaisarvosanaksi laite saa 4,5 / 5

Testattu Amazon Kindle ekirjalukija Amazon.com -verkkokaupassa ja Kindle kauppa josta löytyvät muut Kindle -lukulaitteet sekä sisältöä lukijaan.

Edellinen artikkeliGlammFire vesihöyrytakka on hämmästyttävän aidon näköinen!
Seuraava artikkeliTestissä HP Photosmart Premium e-All-in-One tulostin – KILPAILU!

21 KOMMENTIT

 1. Kirjoja on tullut luettua paljon Sonyn lukulaitteella. Vanhoja kirjoja saa ilmaiseksi ja englanninkielisiä uutuuksia ostettua monista ulkomaisista kaupoista. Suomalaista tuotantoa ei ole tullut hankittua, sillä hinnat ovat paikoitellen jopa kalliimpia kuin paperikirjoilla ja DRM:ää en halua.

  Videolla käsitellään näköjään jo 4. sukupolven Kindleä;)

 2. No ePub. no dice. Sori Kindle, mutta ilman ePub tukea eReader on kuin auto missä tankin voi tankata vain merkkihuoltamolla.

 3. Olisi ollut kiva, jos videolla olisi käsitelty tuota pdf-yhteensopivuuttakin. Jostain olen kuullut, että pdf-tiedostoja pitäisi Kindlellä zoomailla jatkuvasti edes takaisin. Itsellä n. 2000 kirjan kokoelma pdf:iä koneella ja ainoa syy miksen ole ko. laitetta ostanut, on juuri tuo yhteensopivuus.

 4. @Matti PDF tuki on tosiaan rajoitettu, ja mikäli alkuperäisessä dokumentissa on käytetty pientä fonttikokoa, ei fonttikokoa voi suoraan muuttaa. Tämän takia juuri tuo mainitsemasi zoomausongelma on todellinen

  Käytännössä pdf-dokumentit kannattaa kääntää Kindlen paremmin tukemaan .mobi formaattiin ennen lukulaitteeseen kopioimista. Konversio onnistuu näppärästi esimerkiksi ilmaisella Calibre -softalla http://calibre-ebook.com/

 5. Mieluummin ostaisin jonkun muun laitteen kun lähtisin konvertoimaan 2000+ tiedostoa missä ei ole mitään vikaa ja lähes kaikki muut laitteet osaavat lukea…

 6. @Nite Kyllä tuossa tapauksessa toinen laite voi tietenkin olla parempi. Koska itse käytän laitetta lähinnä kaunokirjallisuuden lukemiseen, ja lisään laitteeseen tavallisesti pari uutta kirjaa kerrallaan, ei tuo konversoiminen ole minulle ollut ongelma.

 7. Sonyn laitteet käsittelevät PDF:t sinänsä melko hyvin, sillä ne jättävät kaikki muotoilut huomiotta ja tekstin kokoa voi säätää.

 8. Itselläni on myös tuo ja näyttö on todella hyvä lukemiseen. Ainoa miinus laitteessa on näyttö, se on todella herkkä eli sitä kannattaa varoa. Onneksi oli takuuta vielä voimassa, niin sain uuden tilalle.

 9. Itse luen sähkökirjoja ja lehtiä iPadilla. Näyttö on hyvä ja tarjonta riittävää, mutta yksi merkittävä vika tässä on verrattuna Kindlen lukulaiteisiin, turhan painava!
  Ohuempi, hiilikuiturunkoinen, ja selvästi kevyempi iPad(2) ? olisi kiva!

  Hintaahan iPadillä on mutta vuonna 1988 keväällä, kun ostin ensimmäisen tietokoneen köyhänä opiskelijana, siihen meni melkein koko vuosibudjetti!

 10. Aika typerää kun LUKULAITTEESSA on fyysinen näppäimistö. Se vain lisää valmistuskustannuksia ja painoa. Virtuaalinen kosketusnäppäimistö olisi täysin riittävä satunnaiseen tarpeeseen.

 11. @Pate ainakaan en itse ole vielä kuullut, että ePaperisista näytöistä olisi olemassa kosketusnäyttöversioita. Asian laita olisi varmasti toinen, mikäli puhuttaisiin emissiivisellä näytöllä varustetusta tablettitietokoneesta-

 12. Itseäni kiinnostaisi tuo kirjatarjonta täällä Suomessa. Kindlellähän voi ostaa vain amazonin kirjoja?

  Ja tuolla amazonissa luki, että kirjatarjonta ja niiden hinnat vaihtelevat maittain, joten haluaisin hieman infoa Suomen tasosta tässä asiassa.

  Eli onko Suomessa tarjolla riittävä määrä kirjoja hankittavaksi ja mikä niiden hintahaarukka on? Iso-Britannian Amazonista kun katsoin niin hinnat liikkuivat noin 0.50-5 puntaa suurin osa, tietysti kalliimpiakin oli.

  Kiitos.

 13. Ja unohtui tuosta aiemmasta kommentistani, että kuinka tuo wi-fi -systeemi toimii? Siis jos minulla on langattoman internetin lähetysreititin, niin pääsen sen avulla Kindlellä ostamaan kirjoja?

 14. PDF [ja dokumentit yleensä] ovat tavallisesti suunniteltu tulostettavaksi A4 kokoiselle paperille, eli suomeksi tuollaisessa 6 tuuman näyttöön ahdettu A4 kokoisen sivun teksti on kärpäsen p***n kokoista.

  Toki sivua voi zoomata, mutta se on kömpelöä.

  PDF tuessa ei sinällään siis ole vikaa, eli Kindle toistaa kauniisti PDF sivun sisällön vektorigrafiikka myöten.

  Ongelma on tosiaankin vain siinä että 6 tuuman näytölle ei saa kovinkaan luettavassa muodossa tunkettua A4 kokoon tarkoitettua sivua. Jos dokkari on tehty / taitettu esim. A5 kokoon, niin PDF luettavuudessa ei ole mitään vikaa.

  PDF eroaa normaalista Kindlen kirjaformaatista siinä, että PDF tiedosto yritetään näyttää samalla tavalla kuin se olisi tietokoneen näytöllä tai tulostettuna paperille (siis säilyttää sivun layout), kun taas Kindlen kirjaformaatti on periaatteessa tekstitiedosto, joka voidaan esittää millä tahansa fontilla ja tekstikoolla. Näin ollen PDF dokumentti tuki ei mahdollista kirjasin koon suurentamista, toisin kuin Kindlen oma kirjaformaatti.

  Jos suunnitelmissa on lukea PDF dokkareita, niin huomattavasti suurempi kokoinen Kindle DX on paljon suositeltavampi malli. DX kuitenkin edustaa vanhempaa laitesukupolvea, joka käytännössä näkyy siinä, että näytön kontrasti ja päivitysnopeus ei ole yhtä hyvä kuin Kindle 3:ssa.

  Huomautettakoon että Amazon julkaisi äsken uuden firmware päivityksen, version 3.1 Kindle 3:een.

 15. Wi-Fi toimii niinkuin tietokoneissakin, eli valitaan saatavilla olevista Wi-Fi tukiasemista jokin avoin tai johon on tunnukset ja muodostetaan yhteys, jonka jälkeen voi käyttää Kindlen kirjakauppaa tai selata nettiä Kindlen nettiselaimella.

 16. Aika kaukana ovat tavallisista ihmisistä nämä lukulaitteet ja e-kirjat.
  Ostin itse Anttilasta Elonex merkkisen e-kirjan lukulaitteen. Aikomukseni oli laittaa sinne mielenkiintoinen e.Raamattu, jota Facebookissa mainostivat. Sain siihen kyllä siirrettyä Mikro-Rabbistani muutamia Raamatun kirjoja, mutta en osatnut mainittua e-Raamattua, koska sen paras osa, linkit eri lukuihin ja jakeisiin, eivät aukene/toimi siinä.
  Nyt olisi kysymykseni, toimiiko e-Raamattu 1933/-38 Amazon Kidle lukulaitteessa???

 17. E-raamattu, ei todennäköisesti toimi kindlessä.
  Kindle tukee amazonin oman formaatin lisäksi muistaakseni vain pdf ja txt formaattia, tosin en ole saanut txtä omallani näkymään herjasi jotain väärästä formaatista (ei sinänsä iso ongelma, koska wordilla tiedostot voi konvertoida pdfiksi)

  kindlen pdf tuki on aika perustasoa, tekstin hakutoiminnot eivät toimi.

  En tiedä missä formaatissa kyseinen opus on niin en voi sanoa tarkemmin missä toimisi. Mutta noin yleensä ottaen juuri nuo eri lukuihin hyppäämiset, jne… ei vielä toimi kovin hyvin juuri missään.

  Amazonilta ostetuissa kirjoissa toimii, jos ne on sinne laitettu, riippuu pitkälti julkaisijan viitseliäisyydestä.

 18. Onko kukaan kokeillut onnistuuko esim. Elisan ekirjojen kääntäminen tuolla Calibre-softalla vai aiheuttaako tuo Adoben DRM ongelmia, mieli tekisi ostaa muttei tuo edellämainittu onnistu niin pitäköön tunkkinsa.

 19. Elisan eKirjojen lisäksi olisi kiinnostavaa kuulla, onnnistuuko Calibrella Akateemisen (tai Suomalaisen) DRM-suojattujen eKirjojen konvertointi Kindlellä luettavaan muotoon.

  Ulkomaisen kaunokirjallisuuden lisäksi olisi kiva nauttia lomalukemisena kotimaisistakin teoksista…

Kommenttien lisääminen on estetty.