Ilman aitoa tulta toteutetut koristetakat eivät tavallisesti tarjoa visuaalisesti kovinkaan vakuuttavaa tulisijailluusiota. Yhdysvaltalainen GlammFire uskoo nyt kuitenkin taklanneensa tämän maailmaa pitkän riivanneen, erittäin kriittisen ongelman LED-valoihin ja vesihöyryyn perustuvalla vesihöyrytakallaan. Kyseessä on mihin tahansa tavalliseen takkaan mittatilauksena tilattava lisäosa, joten tällä saa vaikka vanhan kiviuunin tulisijan leiskumaan kotoisalla välkkeellä, ilman kuitenkaan tarvetta minkään polttamiselle.

Ja aidoltahan se näyttää – katsokaa vaikka hypyn jälkeen löytyvältä videolta!


Kautta: bornrich.com

Edellinen artikkeliItse tehty aurinkopeili polttaa puuta, sulattaa kiveä, ja tuhoaa melkein mitä tahansa
Seuraava artikkeliHilavitkutin.com testaa: 3. Sukupolven Amazon Kindle ekirjalukija

27 KOMMENTIT

 1. Onhan tuo jo paljon aidompi kuin kun markkinoilla olevat pömpelit takka dvd:stä puhumattakaan.

  Aito oikea takka vain tuoksuu, kuullostaa ja lämmittää, joka minusta tekee takasta takan, vaikka et näkisi sitä.

 2. Noh, aidot takat eivät yleensäkkään hirveästi lämmitä, mutta kuitenkin.

 3. Tuohon saa myös lämmityksen eli lämmittää.
  Halpa hyvä, 2000€
  Hieno ja aidon näköinen livenä.

 4. Kyl meidän takalla lämpiää puoli taloa, ja sillä toisella takalla se toinen puoli. On meillä sähkölämmityskin, mutta kun näitä sähkökatkoja piisaa. Joka talvi.

 5. Kai laitteessa on imuri joka imee vesihöyryt takaisin laitteen sisälle? Kierrätyksee eli uusinta käyttöön, tai takaisin vedeksi on höyryt otettava. Muutoinhan laite olisi potentiaalinen homeriski kastellessaan tiloja. Ilmankosteuden nousu ei myöskään tee hyvää asumismukavuudelle.
  Luulin aluksi että tuo olisi ollut täysin suljettu laite, eikä silloin olisi ollut mitään valittamista. Tuollainen täysin avoin höyryttäjä on kuitenkin suorastaan terveydelle vaarallinen kapistus.

 6. Meillä taas kärsitään huoneilman kuivuudesta. Soittimet halkeilee ja iho kuivuu.

 7. Ihan vain Nicelle tiedoksi ja kaikille muillekkin jotka miinusta ovat laittaneet.

  Takka: Yleisesti vanhoissa taloissa ilman luukkua tms. Takassa savukaasut johdetaan suoraan katolle joten se ei lämmitä vieressä olevaa tiiltä ja antaa lämpöä vain silloin kun tuli palaa pesässä. Nykyisin rakennetaan harvemmin ja ollenkaan täällä suomessa. Ei saata myöskään olla savupeltiä.

  Uuni: Sama kuin takka(yleensä luukku tms.), mutta savukaasut eivät mene suoraan hormista katolle, vaan kiertävät uunin sisäpintoja lämmittäen tiilen ja sitten vasta johdetaan katolle. Uuni luovuttaa lämpöä silloinkin vaikka tuli ei pesässä olisikaan. Savupeltejä voi olla vaikka kaksi päällekkäin, jolloin kylmä pysyy ulkona ja lämmä sisällä.

  Eli enköhän nyt ole siinä aivan oikeassa että takka ei paljoa lämmitä. Itsellänikin kyllä talosta löytyy muutama ”varaava takka” eli ne ovat oikeasti uuneja vaikka takoilta näyttävätkin.

  Eli esim. leivinuuni on uuni ja takkahuoneesta löytyvä ”takka” on myöskin yleensä uuni. Sitten taas saunauuni on oikeasti takka.

 8. Milläs ilveellä ihmiset ovat Pohjolassa talojaan lämmittäneet entisaikoina ko takat ei mukamas lämmitä?

  Kylmässäkö kyykistelivät?

 9. Todella aidon näköinen ja siksi tälle löytyy varmasti kysyntää sisustajien piirissä.

  Kun tässä nyt on ollut keskustelua aidon tulen lämmöstä, niin huomautan että on monia tiloja joita ei saa lämmittää lisää (esimerkiksi helteillä). Eli se, että tämä ei tuota lämpöä saattaa olla joissakin tilanteissa olla jopa hyvä asia.

  Lyhyesti: Tämän vekottimen funktio on 100% visuaalinen ja sen se täyttää.

 10. Hieno on, harmittaa nyt kun heitin menemään kaksi höyry pesuria joista olisin saanut kahvinkeittimeen laitetuksi samanlaisen avotulen pannun alle.
  Tuohonhan ei näytä olevan tarvittu kuin tehokas valo jonka voimasta höyrynkehittimestä tuleva höyry nousee hiljalleen ylöspäin ja valo valaisee sen, optionahan tuossa on siis saada tulenlieskat myös eri värisiksi lamppua vaihtamalla.
  Takkaan vain lisäisin infrapuna vastukset jotta siinä voi grillata makkaraoita.

 11. Tuollanen takka meillekkin kotiin, ilma on liian kuivaa talvisin. Heikkinen, keräätkös teillä kotosalla höyryt talteen aina kun keität makaroonit tai laitat teepannun tulille? Nauratti vähän tuo siun kommentti 😀

 12. kaikki muu´han näyttää täsmäävän oikean tulen kanssa mutta oikea on paljon nopeampi temponen.

  videossa näyttää siltä että olisi hidastettu 1/3

 13. @Moikka, ihmiset rakastavat leppäkertun nylkyttäjiä, siis pilkunnussijoita.

 14. No sehän on kiva että tykätään. Voin jatkossakin viilata faktan faktaksi ja mudun muduksi.

 15. Mikko Kasanen: Minulla on keittiössä lieden yläpuolella liesituuletin joka puhaltaa ruoanlaitossa syntyvän vesihöyryn pihalle. Keittiön pintamateriaaleissa on myöskin otettu veden ja kosteuden vaikutukset huomioon jo rakennusvaiheessa, lieden välittömässä läheisyydessä ei yleensä ole esimerkiksi kosteusherkkää tapettia tai vastaavaa. Naureskele rauhassa, minä en halua potentiaalista homepommia, tai tapettien saumat turmelevaa tuomionpäivänkonetta olohuoneeseeni.

 16. Totta tuokin. Itselläni ilmankostutin noin 100 neliön kokoisessa tilassa on jo niin tehokas kosteuttaja, että kyllä sitä luulee olevansa jo tropiikissa. Kunnon pakkaspäivinä jolloin uunit imevät ilmaa sekä kosteutttaa, niin tuota laitetta voi käyttää vähän aikaa, ei muulloin.

 17. Näyttää tietokone-efekti-hollywood-tulelta, jos yhtään on oikeaa takkatulta katsonut. Niinkuin hidastetusta animaatiosta. Sinällään ihan nätti mutta ei näytä tulelta vaan jonkun mielikuvalta tulesta.

  Mikko Kasanen: Sehän on nykyaikaisissa tiiviissä taloissa se ongelma miten saadaan kostea ilma talosta pois. Ei niitä ilmanvaihtokoneita turhaan asennella joka taloon nykyään. Jos ilmanvaihto ei ime kosteutta pihalle, se lähtee pyrkimään ulos rakenteiden läpi ja jää hyvässä lykyssä tiivistymään villoihin. Mikäs siinä jos se naurattaa, hupinsa kullakin.

  Tulisija hoitaa vanhemmissa taloissa ilmanvaihdon imiessään kostean ilman piipun kautta pihalle. Tuo vain tuottaa lisää kosteutta. Ei taida peltienkään avaaminen tuon kanssa auttaa kun kosteussulku hormiin on valmis alta aikayksikön.

 18. Moikka: Kyllä minun takassa ainakin kaasut menee juuri niitä poskia pitkin alas ja sitten alhaalta hormiin, älä jaksa jauhaa sontaa 😀

  Kyllä se ulkonäkö ja käyttötarkoitus sen nimen uunille, takalle, kaminalle tai hällälle antaa. En minä ainakaan sano kenenkään takkaa uuniksi jos en voi paistaa leipiä siellä. Se, onko tulisija sinun mielestä takka vai uuni, ei ole mitään faktaa tai fiktiota vaan pelkkä mielipide.

Kommenttien lisääminen on estetty.