Aurinkoenergiasta puhutaan paljon, mutta jostakin syystä sen mahdollisuudet maailman energiatalouden helpottajana isommassa mittakaavassa harmillisen usein sivuutetaan. Rakentelija nimeltään Eric Jacqmain kuitenkin todistaa oheisella videolla esittelemällään, itse rakentamallaan aurinkopeilillä, että vaikka pelkästä romusta voi rakentaa häkellyttävän voimakkaan aurinkoenergiaa valjastavan aurinkovoimalan. Tai ”kuolemansäteen”, kuten rakentelija itse projektiaan nimittää.

Oheisella videolla näytetään, kuinka tällä, 5000-kertaisen auringon voiman yhden senttimetrin alueelle kohdistavalla aurinkopeilillä poltetaan ja sulatetaan oikeastaan kaikkea mitä mieleen nyt tuleekaan.

Ja kaikille jotka päättävät ensi keväänä ottaa mallia Ericin innovaatiosta kuuluu varoituksen sana: Tällä saa tulipalon sitten vahingossa todella helposti aikaiseksi! Esimerkiksi tämän aurinkopeilin keksijä mainitsee videon lopusa, että tämä kyseinen aurinkopeili koki lyhyen lopun palaessaan säilytysvajansa mukana taivaan pilviin.

Lähde: youtube.com

Edellinen artikkeliMaailman pienin järjestelmäkamera on tässä!
Seuraava artikkeliGlammFire vesihöyrytakka on hämmästyttävän aidon näköinen!

20 KOMMENTIT

 1. Onhan niitä auringonvalolla toimivia kypsennysastioita kehitysmaihin myyty.

  Ongelmiahan tuollaisissa tuotteissa on juurikin turvallisuus. Saattaa hieman hirvellä silmiä jos ton säteen ohi kävelee ja vilkaisee peilin suuntaan. Ja kohta koko talo palaa kun unohti peilin ulos.

  Yllättynyt kyllä olin tuon tehosta.

 2. Eipä ole olu muuta kuin viraali tämäkin video… johan joku oli kopioinut ja tehnyt ihan samanlaisen mutta eipä sillä mitää metallia sulatettu.

 3. vissiin pääsee n. 700-800 asteeseen, joten alumiinikin sulaa jossain 600 asteessa.

 4. Miksi monta pientä peiliä? Miksei yhtä peilaavaa pintaa samaan muottiin?

 5. Tuossa videon peilissähän on selvästi erittäin tarkasti suunnatut nuo peilinpalaset, jonka takia polttopisekkin on erittäin pieni = erittäin kuuma.
  Ja tuohan on tehty pienistä palasista ihan käytännön syistä. Mitenkä teet takapihallasi ison parabolipeilin…

 6. Tuollainen peili on tehokas vain tietylle etäisyydelle ja tiettyyn pisteeseen, polttopisteeseen. Sinänsä tuon ei pitäisi olla kovinkaan palovaarallinen ellei etäisyys syttymisherkkään kohteeseen osu juuri kohdalleen.

  Myytinmurtajat testasivat myyttiä jonka mukaan joskus tuhottiin vihollisen sotalaivoja peilien avulla tuleen sytyttämällä. Jutut todettiin myytiksi. (Vieraana oli myös nasan (?) professori joka oli rakennellut kolmemetrisen tarkan polttopeilin, jolla saatiinkin jo tuloksia aikaan lyhyillä etäisyyksillä.)

 7. Aika hassua, että tuo paraboli tuhoutui vajan tulipalossa. Mistähän palo sai alkunsa..?

 8. Aika tehokas, jos kerta 5000-kertaistaa auringonvoiman yhden senttimetrin alueelle. Luulisi, että tuolla räjäyttämään Jupiterinkin.

  Tuommonenhan ollaan patentoitu kremaatorioksi ainakin Jenkeissä. Hieman ekologisempaa kuin kremaatio tai hautaaminen.

 9. Kaverin olisi varmaan pitänyt keksiä myös pressu, jolla peilin saa peittoon kun sitä ei käytä. Ettei tuu vahinkoja. 🙂

 10. niin ja sitten jos tuota vielä suurennetaan niin tukikeppi ^^kolmas käsi^^ on hyvä kun katsoo videota niin loppua kohti rupeaa kädet tärisemään.

  lähes samahan se on kun valtavan suuri suurennuslasi takapihalle mutta mistäs saat?

  ja… tuskin suomessa saa auringosta läheskään samoja tehoja irti kun tuolla päiväntasaajalla päin.

 11. ja näinhän tämä on varmaankin helpoin tehdä. etsii jostakin käsiinsä vanhan lautas antennin ja rupeaa liimaamaan. toki jokaisen peili pitää olla suorakulmainen ja täysin saman kokoiset paras koko liene 1 cm x 1cm. kun tämä on valmis polttopisteen pitäisi olla siinä antennista tulevan varren päässä (miksikäs sitä taas sanotaan?).

 12. Hyvä idea, tuollahan voisi kuumentaa esimerkiksi vesivaraajan veden tms. Eli kuumuuden kautta hyödyntää tätä esim. lämmityksessä, ilmastoinnissa tms.

 13. ”Power of 5000 Suns”

  Tai oikeammin 5 000 x vahvistus tuolle pienelle alueelle osuvasta auringon energiasta. Mitä lienee onkaan, 0.000…1% Auringon tehosta 😉

 14. @Lao Ma, kaikkihan täällä tosiaan uskoimme että yksi poika on saannut aikaan 5 000 X 3,827 X 10 potenssiin 26 Wattia tuollaisella hilavitkuttimella?

 15. Kertokaahan nyt mikä estää 50 metrisen peilin rakentamisen joka seuraa auringon kiertoa ja kuumentaa veden höyryturbiniin ydinvoimalan tavoin?? Kertainvestointi, ikuinen,huoltovapaa, elinkaarikustannukset murto-osia nykyisistä energianlähteistä. Rakennustekniset ongelmat ratkaistu jo isoissa radioteleskoopeissa. Onko ratkaisu liian yksinkertainen ja kustannustehokas jolloin nykyinen energiatuotannon rahakone yskisi? Tottakai vaatii akkuteknologian kehittämistä tuotannon tasaamiseksi mutta se ei liene ongelma. Tosin jos meidän inssinöörien tiukin keksintö viimeisen 10 vuoden aikana on esim.sähköautoissa ollut auton akun vaihto läppärin akkuun, niin saattaahan tuo kestää. Kertokaa te jotka osaatte.

 16. Kertokaahan nyt mikä estää 50 metrisen peilin rakentamisen joka seuraa auringon kiertoa ja kuumentaa veden höyryturbiniin ydinvoimalan tavoin?? Kertainvestointi, ikuinen,huoltovapaa,

  Ei mikään muu kuin alakerran naapuri. Kun ei ole huoltovapaa niin ei ole kertainvestointi: peiliä pitää olla jatkuvasti puzaamassa, järjestelmää valvoa ja huoltaa. Turbiini voi olla kallis, höyrykone halvempi. Aurinkoiset päivät on vähissä ja akkukin kestää vain 1/20 elämää…

 17. Keskikesän auringossa riittää kyllä potkua ihan näilläkin leveyksillä. Mutta, en pitäis ite tuommosta ku leluna.. vaarallisena sellasena.

Kommenttien lisääminen on estetty.