Jos lähdetään siitä, että käsitteellä järjestelmäkamera tarkoitetaan kameraa, jonka optiikkaa on mahdollista vaihtaa, on järjestelmäkameroiden maailmaan ilmestynyt uusi ennätyksenhaltija. Kyseessä on Japanissa kaupan oleva digijärkkärisi nimeltään Chobi Cam One, jonka ulkomitat ovat perusoptiikalla vaivaiset 2,5 x 2,5 x 2,6 cm.

Vain 18 gramman painoinen digikamera kuvaa still-kuvia 2 megapikselin tarkkuudella jopa 32 Gigatavun MicroSD -muistikorteille. Perusoptiikan lisäksi kameran käyttömahdollisuuksia on mahdollista laajentaa erillisellä teleobjektiivilla, tai vaihtoehtoisesti laajakulmalinssillä. Still-kuvien räpsimisen lisäksi kameralla on myös mahdollista kuvata videoita VGA-resoluutiolla.

Hintaa tällä järjestelmäkameroiden lilliputilla on Japanissa 9800 jeniä, eli noin 90 euroa. Lisälinsseillä varustetut kitit nostavat hintaa tästä sitten muutamilla kympeillä.

Lähde: jtt.ne.jp

Edellinen artikkeliSony PSP2, koodinimeltään NGP on julkistettu!
Seuraava artikkeliItse tehty aurinkopeili polttaa puuta, sulattaa kiveä, ja tuhoaa melkein mitä tahansa

14 KOMMENTIT

 1. Sama kokkare maksaa dealextremessä $36,70, sisältäen toimituskulut. Ja tuota samaa huttua on erinäköisissä kuorissa halvemmallakin.

 2. ”…jopa 32 Gigatavun MicroSD -muistikorteille.”

  Eli siis muistikortin maksimi tuettu koko on 32, ei sitä mikään pakko ole käyttää.

 3. Yhdyn kyllä osittain pellen kommenttiin.

  Mikä ihme siinä on että pitää tehdä ensinnäkin noin pieneen kokoon, joka ei missään nimessä ole kompakti käteen saati muuhunkaan toimintaan, ellei sitten satu olemaan hyödyksi jossain salaisen agentin työtehtävissä.

  Nämä maailman pienin-maailman suurin-maailman kevyin jutut ovat täysin lapsellisia, jonka ainoa tavoite on saada julkisuutta, eikä luoda oikeasti jotain kuluttajaystävällistä tuotetta.

  ”järjestelmäkamera tarkoitetaan kameraa, jonka optiikkaa on mahdollista vaihtaa”

  Tuo on kyllä aivan liian ympäripyöreä määritelmä. Ensinnäkin aika monessa pokkarikamerassa on objektin vaihtomahdollisuus, eikä näitä tosiaankaan luokitella järjestelmäkameroiksi.

 4. *Pilknus. Wikipedia vastaa tuohon järjestelmäkameran määrittelyyn aika yksiselitteisesti: Järjestelmäkamera on kamera, jossa runkoon ei kuulu kiinteätä objektiivia, vaan se on vaihdettavissa kuvaustarpeiden mukaan. Pokkarissa ei siis ole missään tilanteessa mahdollisuutta vaihtaa objektiivia, koska silloin se ei olisi pokkari vaan kompakti järjestelmäkamera. Pilknus päättyy*

  Itse aiheeseen liittyen en näe, että kenelläkään voisi olla fiksua käyttöä tuolle vekottimelle. Hintansakin puolesta se on tietylle ihmisryhmälle suunnattu hauska, mutta käytännössä täysin turha lelu.

 5. ” Ensinnäkin aika monessa pokkarikamerassa on objektin vaihtomahdollisuus ”

  Yhdessäkään pokkarikamerassa ei voi vaihtaa objektiiviä. Joihinkin pokkareihin saa tele ja laajakulmalisäkkeitä jotka eivät tosiaankaan ole mitään objektiivejä.

  Tämä ”maailman pienin” järjestelmäkamerahan on lähinnä lelu ja sellaisenksi se on suunniteltukin. Ei kai tuota kukaan mitenkään vakavasti otettavaksi kameraksi luokittele.
  Hauskahan se on kuitenkin aina näitä erikoisuuksiakin nähdä vaikkei niillä mitään järkevää käyttöä olisikaan.

 6. Onko tuo oikeasti vaihdettavissa koko linssi vai ovatko nuo lisälinssit tuossakin vain lisäkkeitä pokkerien tapaan?

 7. Hauska keksintö! En ala halkomaan hiuksia siitä onko kyseessä järkkäri vai ei, mutta kukaan ei voi väittää etteikö olisi kompaktin kokoinen. Tuollainen sujahtaa täydellisesti taskuun tai iltalaukkuun ja varmasti herättää hilpeyttä. 🙂 Eikä ole hinnaltaan mahdoton jos tuollaiseen haluaa sijoittaa. Lelu varmastikin, mutta ei turhimmasta päästä.

 8. Heh, kyseistä laitetta mainostettiin uusimmassa Tuning-lehdessä jossa mm. maininta: ”Chobin poimi netin heinäsuovasta ensimmäisenä Hilavitkutin.com” 😀

 9. ”Trla kirjoitti 3.3.2011. 16:00. Linkki kommenttiin |
  Tuo kamera on eltarin nettikaupassa 2€+toimituskulut”

  Missä? Olisin Todella kiitollinen linkistä.

Kommenttien lisääminen on estetty.