Kun Nintendo vasta viime viikolla ehti julkistamaan uuden sukupolven käsikonsolinsa mallinimellä Nintendo 3DS, on tällä viikolla Sonyn vuoro esitellä uusi versio kannettavasta pelikonsolistansa! Kun Nintendon uutuuskonsoli ratsastaa ennen kaikkea kolmiulotteisen näyttönsä siivellä, on Sonyn strategia tarjota lisää tehoja, yhdistettävyyttä, GPS, ja tuoda mukaan erittäin tarkka multi-touch kosketusnäyttö.

Sonyn uuden pelikonsolin tarkat tekniset tiedot ovat seuraavat:

 • CPU: ARM® Cortex™-A9 core (4 core)
 • GPU SGX543MP4+
 • Mitat: 182.0 x 18.6 x 83.5mm
 • Näyttö: kapasitiivinen 5-tuuman multi-touch OLED-kosketusnäyttö (16:9), 960 x 544, noin 16 miljoonaa väriä.
 • Pelikonsolin takana Multi-Touch Pad -ohjain
 • Kaksi kameraa, yksi etupuolella ja yksi konsolin takana
 • Sisäänrakennetut stereokaiuttimet
 • Sisäänrakennettu mikrofoni
 • Gyroskooppiin perustuva SIXAXIS -liikesensori
 • Sisäänrakennettu GPS -vastaanotin
 • Kaksi analogista tattiohjainta
 • Sisäänrakennettu 3G modeemi (ei vielä tietoa voidaanko käyttää puhelimena)
 • Wlan: IEEE 802.11b/g/n
 • Bluetooth® 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)

Tyylikkään näköinen laite kiistämättä. Varsinkin laitteen sisäänrakennetut 3G ja GPS tekevät tästä mielenkiintoisen laitteen, jos ajatellaan mahdollisuuksie perinteisten peliominaisuuksien ohella. Koska esimerkiksi jo nykyiseen PSP-konsoliin saa asennettua Skype-puhelimen, tuntuisi hieman nurinkuriselta, mikäli Sony estäisi sisäänrakennetut 3G-modeemin käytön nettipuheluihin.

Myyntiin uuden sukupolven PSP on tulossa loppuvuodesta.

n

n

{democracy:268}

Lähde: Playstation.com

Edellinen artikkeliWii + Vuzix + Kinect = virtuaalipeliympäristö tee-se-itse miehelle
Seuraava artikkeliMaailman pienin järjestelmäkamera on tässä!

20 KOMMENTIT

 1. Eipä näytä tossakaan värkissä olemaan UMD-asemaa, joten PSP Slim:kin vaikuttaa houkuttelevammalta.

 2. Miksihän minun kommenttini poistettiin? Kysyin kyllä ihan asiallisesti mielesätni että toimivatko psp ykkösen pelit tässä 2:kin?

 3. siis tuossako ei todella ole tuota asemaa jotta näitä vanhempia psp levykkeitä saisi laitettua sisään? Paljonkahan tulee maksamaan ja milloin myyntiin? -jos tämä nyt ei omaisuutta maksa niin voi olla että taidan ostaa ;D

 4. Tuo vaikuttaa hyvin lupaavalta! En osaa nintendon ja sonyn fanina todellakaan sanoa, kumman ottaisin, 3DS:n vai PSP2:n. Pelitarjonta näyttää aikanaan sen. Mahtaako kukaan osaa sanoa, saako nuo tatit jotenkin painettua sisään kuljetusta varten? Nimittäin tuollaisenaan sen kuljetus paljailtaan taskussa ei ole varmasti mitään herkkua!

 5. ei kovin komea tuo käyttöliittymä mutta toivottavasti vanhan mallin koneista tuon mukana putoaa hinnat

 6. Toi UMD asema hylättiin sen koon, virrantarpeen ja huonon kapasiteetti/koko suhteen takia, ei sen että vanhat pelit ei enään toimis.. Ja siis ne ei toimi tossa ainakaan levyltä 😉 ps. geohotille taas vähä hommia. 😀

 7. Miksi kukaan ottaisi mitään Sonyn rootkit-roskaa vaivoikseen edes korvausta vastaan menee kyllä ymmärryksen yli.

 8. paljonkohan tuon hinta tulee olemaan? jos on rahapussille sopiva niin voishan sen ostaa jos siitä vielä kännykänkin sais niin olis aika maukas.

 9. Haluaisin puhelimen jossa olisi 5″ 16:9 960×544 OLED näyttö.. Galaxy on jo ”ihan hyvä” mutta suurempi olisi parempi. Kavereiden nokioiden 2,8″ ja 3,0″ lcd näytöt näyttävät aivan säälittäviltä kun on muutaman kuukauden nautiskellut galaxy s:n erinomaisesta, lähes täydellisestä superamoled näytöstä. Nettikäyttöön lisätila ei kuitenkaan olisi pahitteeksi ja tuollainen 5″ näyttö menisi vielä kevyesti kunhan laitteen paksuus ei kasvaisi nykyisestä.

 10. ttt: Totta, näyttävät jopa jonkin verran jykyvimmiltä kuin nykyisessä mallissa olevat rimpulat. Tuskin on ongelmia odotettavissa sen enempää kuin nykyisissäkään konsoleissa.
  -Jos- ongelmia joskus tuleekin, niin noitakin tatteja ja nappuloita tulee saamaan dollarilla tusinan Kiinasta, eikä ole vaikea homma vaihtaa itse.

 11. Itse luin Pelit.fi:stä että tämä käyttäisi jonkinlaisia muistikortteja peleille

 12. Playstation Meeting 2011:n katsoneena, voin vastata muutamiin kysymyksiin:

  ”Pyörittääkö tämä PSP:n vanhoja pelejä?”
  – Kyllä pyörittää, homma kun perustuu Androidiin, niin Sony on lisännyt mukaan ominaisuuden emuloida vanhoja pelejä (jotka ikävä kyllä, on ostettava uuteen laitteeseen PS Storesta tai uudella pelimedialla (katso alempaa)

  ”Miksei UMD:tä?” – Tähän vastattiin jo, mutta jatkanpa vastausta
  – Sony esitteli PS Meetingissä myös uuden pelimedian, jota ei sen yksityiskohtaisemmin esitelty, kuin että pelit toimitetaan jatkossa SD-korttien muotoisilla ja kokoisilla korteilla. Enempää tietoa ei ole ainakaan vielä ollut saatavana.

  Ja itsekkin voitte paljon vastauksia löytää vain syöttämällä Youtuben hakuun ”Sony Playstation Meeting 2011” – tilaisuus on japaninkielinen, mutta taustalla pyörivät kuvat ja tekstit antavat jossainmäärin selkoa.

 13. NGP tukee digitaalisessa muodossa olevia PSP -pelejä. Minusta PSP:lle ei ole ollut pitkään aikaan järkeä ostaa enää pelejä fyysisenä. Miltei kaikki pelit saa digitaalisena, eikä tarvitse kanniskella levyjä mukana.

 14. Tätä on odotettu.itselläni ei ole ikinä aikaisemmin ollut psp:stä käyttökokemuksia muutakuin kavereiden omia joskus testaillut…mutta nyt 3g modeemit ja kaikkee…itse pidän kosketusnäytöstä ja kahdesta tatista eniten…aikaisemmissa versioissa oli vain yksi tatti ja se teki koko laitteen pelaamis puolesta vähän oudohkon omasta mielestä.mutta onneksi eivät tunkeneet UMD asemaa tuohon. harmi vain niille jotka ovat keräilleet niitä levykkeitä tähän asti…luulisi jopa että tämä laite menee ostoslistalle kunhan eivät hinnalla pilaa.

 15. Dvice sivulta luin että hinta olisi jossain 3DS:n ja PS3:n välillä, eli about 250$ ~ 600$ (huom. $).

  Itse olen ostamassa 3DS:n sen pelivalikoiman takia (ja OMGWTFBBQ 3D!!1), mutta jos tuohon PSP2:een tulee tuo puhelinominaisuus niin voisin harkita senkin ostamista.

  Eniten noissa kahdessa värkissä mietityttää se että miten ne kuumenee? niissähän on aika tehokasta rautaa eikä tuonne sisälle oikein minkäänlaista tuuletusta mahdu.. Ja mitenhän tämän hirviön akku kestää? 3DS:n akkukesto oli maksimissa 5 tuntia mutta otetaan huomioon se 3D..

 16. Laitteen kuljetus tuntuisi todellakin hankalalta, jos tatti jää ”ulos” palikasta noin miten esimerkkikuva esittää. Muuten laite kuulostaa kyllä todella houkuttelevalta, mielenkiinnolla jään odottamaan! Ohjelmiston graafinen ilme näyttää esimerkkikuvassa jotenkin ”vanhentuneelta”, mutta eipä tuomita ennenkuin on nähnyt lopullisen tuotteen.

  Dedbet/Puhalluskoe-elain.blogspot.com

 17. Eikö 3DS prossu ollu 266Mhz? Niitä on kumminkin kaksi, mutta silti.

  Tämän prossu on kumminkin neliytiminen ja pyörii varmaan jossain 2Ghz paikkeilla.

  3DS on hieman jälkeenjäänyt, koska siinä on vain yksi analogi. 😀

  Itse ostan NGP, koska ei kiinnosta mitkään Nintendogs 3D ja Zelda 3D pelit ollenkaan. Mielummin pelaan esim. bussissa Killzonea tai Call of Dutya.

Comments are closed.