Erilaisten käyttöesineiden evoluutio on varsin mielenkiintoinen. Otetaanpa vaikka kenkä. Aikoinaan varmaankin on keksitty suojata paljas jalka maan pinnalla piilevien vaarallisten piikkien varalta. Tästä tämä jalansuojus on käynyt pitkän evoluution ja elänyt muodoissa, väreissä ja materiaaleissa ajan trendien mukaisesti. Mutta luontohan kuitenkin tarkoitti kävellä paljain jaloin, eikös!

Frieke Severs on suunnitellut nämä Foot Stickers -kengät, tai kenties voisi ennemmin sanoa jalkasuojalaastarit. Tarralla kiinnittyvät kengät toimivat kuin toisena ihona tarjoten saman pidon kuin jalkapohja, mutta kuitenkin suojaavat jalkapohjan maaston epätasaisuuksilta. Konseptin eri mallit ovat eri tarkoituksiin. Ylemmän kuvan violeteissa kengissä on tarkoitus tanssia, oranssit ovat ”Woman Combat cardio” ja valkeat ”Woman Yoga”.

Aivan paljaalla jalalla astellessa tietenkin hienoin hyöty on jalkapohjan käyttömukavuus. Siinä on kosteuttakin aina sopivasti urheilusuoritusta varten. Lisäksi ei varmasti ole pahitteeksi pitää alaraajojen lihakset kunnossa siinä muodossa kuten alaston ruumis ne hyvin osaa treenata. Itse menisin paljain jaloin, jos voisi. Tosin nyt on ainakin 20 astetta pakkasta, joten parempi pysyä lämpimissä tamineissa kaikin puolin.

Lähteet: www.wired.com, www.behance.net

Edellinen artikkeliPelastusarmeijan keräyspataan voi maksaa kortilla USAssa
Seuraava artikkeliAivolippis auttaa tunnistamaan urheilijan henkiset heikkoudet

4 KOMMENTIT

 1. Itse Vibram FiveFingers -kenkiä pari kesää, myös vaellus-, työ- ja arkikäytössä ja juoksussa käyttänyt. En voi muuta kun suositella barefooting -kenkiä, jalat paremmassa kunnossa, selkää ei säre koskaan yms yms.

  Myös käyttömukavuus ihan omaa luokkaansa kunhan ensin tottuu.

  Käyttäisin talvellakin, mutta ei tarkene :/

  -Tero

 2. Mä oon käyttänyt Feelmaxeja, toimii loistavasti kesäisin, talvella vähän liian kylmät. Pyöräily ja autolla ajaminen on hieman haasteellisia tehtäviä, tuntuma on sama kuin paljain jaloin.

  Parin kesän käytön jälkeen kengän pohjassa näkyy jalkapohjan muoto 😀

 3. Pilkun viilausta, mutta maailman pienin kenkä on vähän harhaanjohtava. Paremminkin maailman yksinkertaisin kenkä. 🙂

 4. Kyllä noi aika high tech kenkiä on, että aika vaikea on superlatiiveja keksiä.

Comments are closed.