Vaikka monen mielestä moottoroitu kaksipyöräinen on ylivoimainen menopeli, niin allekirjoittanut on jostakin selittämättömästä syystä aina omannut pientä fobiaa kaikkia mopoja sekä moottoripyöriä kohtaan. Jotenkin sitä on jatkuvasti sellainen varma tunne, että kohta kaatuu ja naama on hampaat edellä asfaltissa. Ehkäpä hieman jännittäväksi asian tekee se, että polkupyörällä vilkaasti liikennöidyllä, ja tietenkin jäisellä asfaltilla lujaa polkeminen ei toisaalta tunnu tippaakaan vaaralliselta touhulta. Ilmeisesti kaikki harrastukset eivät vain ole kaikkia varten. Nimittäin edes se, että moottoripyörästä poistetaan toinen rengas, ei mielestäni tee motoristin harrastusta yhtään sen miellyttävämmäksi konseptiksi.

Eräs nimeämättömäksi jäänyt saksalainen keksijä on kuitenkin keksinyt, että akkukäyttöiseen moottoripyörään riittää yksi rengas, kun muut rullat korvataan rullaluistimien pyörillä. Innovaatio nimeltään Flyrad mahdollistaa ”ajamisen” rullaluistimet jalassa jopa monessa eri asennossa – flyrad esimerkiksi veturina edessä, tai sitte takapuolen alla lykkimässä vauhtia.

Keksintö esittelevän verkkosivuston mukaan Flyradilla saa päästellä saksassa laillisesti ainoastaan 6 kilometrin tuntinopeudella, mutta esimerkiksi Sveitsissä hanat saa laittaa auki aina parin kympin tuntinopeuteen saakka.

Minä en tähän lähtisi koskemaan. Entäpä te?

Lähde: flyrad.de Kautta: dvice.com

Edellinen artikkeliLimpparista aikuisten viihdejuomaksi 48 tunnissa
Seuraava artikkeliParas tapa pitää pommit lämpiminä?

12 KOMMENTIT

 1. Siinä ku lähtee nilkka vispaamaan ni hellurei ja ne hampaat on historiaa. Jotenki ku miettii tuota asentoa ni tuntuu aika hankalalta; paino reisien päällä istuessa mutta luistimet saattaa silti luiskahtaa esim liian leveään asentoon, kokeilemalla tietäis paremmin, jättäisin kokeilematta kuiteski..

 2. No varmasti aika amatööri tulee turvalleen, mutta luistelemisen taidon oppii pian ja on yhtä varmaa kuin polkupyörällä ajo. Tietenkin epätasainen asfaltin pinta tuo suuremman riskin kaatua kuin polkupyörällä. Itse tuli nuorempana kaverin pyörän perässä hinattua rullaluistimilla koulumatkat. Tuli sitten pari kertaa kaatuiltua siinä kovassa vauhdissa aika pahasti ja tietenkin ilman kypärää. Kun joku vetää sinua liikkeelle, niin siinä on tasapaino hieman eri tavalla läsnä kuin itse luistella.

 3. Tulee mieleen muinainen keksintö aikojen takaa, eli ummenajokas, jolla liikuttiin samaan tapaan, tosin lumella suksia käyttäen, eräänlainen moottorikelkan esimuoto. Eli ummenajokkaasahan oli yleensä tynnyri tai vastaava kehikon päässä ja moottorisahan tai vastaavan pikkuinen kaksitahtimoottori antamassa työntöä tai veto riippuen kummalla puolen hiihtäjä laitosta piti.

 4. Hauska seurata mistä teknologiasivustot hankkii juttujen aiheet. Kautta: dvice.com
  via Gizmodo
  via GizMag

 5. Odotan innolla että skeittilauta saadaan jotenkin moottoroitua. Olisi ihan uskomattoman hienoa ”ajjaa” potkimatta ympäri kaupunkia ja herättää yleistä pahennusta 😀 Onko kellään ideoita miten se olisi mahdollista?

 6. Jos muistan oikein alle 25 km/h kulkevia peleja ei tarvitse rekisteroida eika vakuuttaa, mutta liikkenevakuutus on kumminkin suositeltavaa.

 7. 250w on suurin sallittu teho ainakin polkupyörässä. Sähkö avustus saa toimia 25kmh nopeuteen asti, ja se on siis vain avustus, eli moottori ei saa yksin vauhdittaa kulkupeliä vaan samalla on käytettävä lihasvoimaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.