Yksipyöräily ei ole uusi laji, mutta ei silti kovin tunnettu. Aiheesta puhuttaessa moni maallikko liittää yksipyöräilyn usein sirkukseen, vaikka se pitää sisällään paljon muutakin, monessa erilaisessa muodossa. Niin kutsutusta extreme-yksipyöräilystä tärkeää on että se jakautuu useisiin ala-lajeihin, joita ovat mm. street, trials, freestyle ja MUni. Suomessa harrastajat keskustelevat osoittessa: yksipyorailijat.foorumini.com.

Viime vuosina yksipyörien teknillinen kehitys on myös noussut hurjaan nousuun harrastajien yrittäessä entistäkin vaativimpia temppuja. Erilaisiä pyöriä löytyy hyvin osoitteesta www.einradladen.net. Oheisessa kuvassa on tyypillinen Koxx-Onen valmistama trials-yksipyöräinen. Suomessa yksipyöräilijöitä on noin 100, muualla maailmaa laji on paljon suositumpi.

Oheiselta videolta voi päätellä, että tässä harrasteessa on pontta melkoisen monipuoliseen liikesarja-kavalkaadiin

Kiitokset artikkelin aiheesta ja terminologiasta Antti Aittolalle!

Edellinen artikkeliTestissä Comes With Music -musiikkipalvelu ja Nokia X6 32Gb
Seuraava artikkeliSuomen Keksijäin Keskusliitto järjestää ensimmäisen Chindogu -kilpailun Suomessa!