Yksipyöräily on monipuolinen harrastus

Yksipyöräily ei ole uusi laji, mutta ei silti kovin tunnettu. Aiheesta puhuttaessa moni maallikko liittää yksipyöräilyn usein sirkukseen, vaikka se pitää sisällään paljon muutakin, monessa erilaisessa muodossa. Niin kutsutusta extreme-yksipyöräilystä tärkeää on että se jakautuu useisiin ala-lajeihin, joita ovat mm. street, trials, freestyle ja MUni. Suomessa harrastajat keskustelevat osoittessa: yksipyorailijat.foorumini.com.

Viime vuosina yksipyörien teknillinen kehitys on myös noussut hurjaan nousuun harrastajien yrittäessä entistäkin vaativimpia temppuja. Erilaisiä pyöriä löytyy hyvin osoitteesta www.einradladen.net. Oheisessa kuvassa on tyypillinen Koxx-Onen valmistama trials-yksipyöräinen. Suomessa yksipyöräilijöitä on noin 100, muualla maailmaa laji on paljon suositumpi.

Oheiselta videolta voi päätellä, että tässä harrasteessa on pontta melkoisen monipuoliseen liikesarja-kavalkaadiin

Kiitokset artikkelin aiheesta ja terminologiasta Antti Aittolalle!