Japanilaisten chindogun-keksintöjen perusajatuksena on, että keksinnöissä haetaan uusia ideaalisia ratkaisuja arkipäivän ongelmiin. Chindogu, eli suoraan käännettynä ”epätavallinen” voidaan kuitenkin luokitella ohella myös taidemuodoksi, sillä chindogu-keksinnöt eivät ikinä ole varsinaisesti käyttökelpoisia. Jos ajatus ei edellisen kuvauksen perusteella vielä avautunut, niin mainittakoon, että klassisia chindoguja ovat esimerkiksi kissan tohvelit joihin on integroitu pölyhuiskat, ranteeseen kiinnitetty tuuletin joka viilentää liian kuumat nuudelit, tai esimerkiksi lippalakin lippaan integroitu WC-paperiteline nuhanenäiselle. Lisää esimerkkejä ja tietoa chindogu-keksinnöistä löytyy kansainvälisen chindogu seuran sivuilta osoitteesta chindogu.com

Mikä parasta, chindogu rantautuu tänä syksynä myös Pohjolaan! Suomen Keksijäin Keskusliitto järjestää Syyskuun 2. päivänä 18:00 Hub Helsingin tiloissa Aleksanterinkatu 16-18 ensimmäisen kansallisen chindogu-kilpailun! Kilpailun teemana on yksityisyys, julkisuus ja salaus. Kilpailuun tarvitaan luonnollisesti myös kilpailijat, jonka vuoksi nyt kuulutamme Suomalaisten rakentelijoiden perään. Nyt jos koskaan on  kaikkien kaappi-pelle-pelottomien aika ryömiä ulos koloistaan ja tuoda arkipäivän mullistavat keksintönsä ihmisten ilmoille!

Kilpailun Sponsoreina toimivat gadget-blogi Hilavitkutin.com sekä Superkauppa.fi gadget-verkkokauppa. Kilpailun huimana palkintona on Superkaupan valikoimista löytyviä toimivia, mutta ehdottomasti chindogu -henkisiä  aparaatteja. Palkinnot ovat:

  1. Palkinto: Wuzix Wrap 230 -videolasit, Suomen Keksijäin Keskusliiton keksijämerkki sekä diplomi
  2. Palkinto: Veden lämmön värivalolla ilmaiseva LED-suihku
  3. Palkinto: Napanöyhtän puhdistukseen soveltuva napaharja

Kilpailun osallistujia pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen [email protected], mielellään viimeistään 27.8. Kilpailuun osallistujien toivotaan pääsevän itse paikalle ja tuovan keksintönsä, tai vähintään keksintöä esittelevän kuvauksen A4-paperilla mukanansa. Keksinnöt sekä voittajat tullaan julkiasemaan Keksijäin Keskusliiton facebook-sivulla, sekä Hilavitkutin.com blogissa!

Lisätietoja kilpailusta antavat:

Nisse Suutarinen, Suomen Keksijäin Keskusliiton Facebook –
sivuston ja ryhmän admin, puh. +358 40 751 6823
e-mail: nisse.suutarinen[ät]gmail.com

Maunu Korpela, Suomen Keksijäin Keskusliiton KEKE ry:n
toiminnanjohtaja, puh. +358 9 2780 0002,
e-mail: kekery[ät]kekery.fi

Edellinen artikkeliYksipyöräily on monipuolinen harrastus
Seuraava artikkeliBarbie Video Girl

4 KOMMENTIT

  1. Chindogu voi tarkoittaa mitä hyvänsä tuoteideaa, jonka ihmiset todennäköisesti tuomitsevat kaupallisesti mahdottomana. Kaupallinen toteuttamiskelvottomuus on tunnusmerkkinä, mutta ottaen huomioon ideoiden hullunkurisuuden / vakavasti otettavuuden arvioimisen vaikeuden, termillä chindogu päästään asioiden ytimeen: ”Onko tämä chindogu vai ei?”

  2. Enpä lähde Heikki Vipukirveellä tuohon kisaan siitä huolimatta, että jotkut tahot varsin aktiivisesti ovatkin koettanee sijoittaa keksintöni tuohon ”Chindogu” kategoriaan. Heikki Vipukirves on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ja turvalliseksi pilkontavälineeksi, jolla ei ole tapahtunut yhtään onnettomuutta koko sen lähes viiden olemassaolovuoden aikana.
    Turvaterveisin
    Heikki, keksijä

Kommenttien lisääminen on estetty.