Hyttyset saattavat joskus ärsyttää, mutta harvemmille ne ovat vaarallisia. Toisin on malariasääskien kanssa, ne nimittäin aiheuttavat usean ihmisen kuoleman. Bill and Melinda Gates Foundation laittoivat 2007 kisan pystyyn, jossa haettiin tehokkaita tapoja tuhota hyttysiä. Videolla moskiitto tuhotaan lasersäteella. Laserin osuma kestää todellisella nopeudella 1/10 sekuntia.

Suunnitteilla on 50-100 hyttystä sekunnissa ampuva laite massatuotantoon, jonka hinnaksi on kaavailtu 50 dollaria. Tässä on paikka parantaa mailmaa. Toivottavasti rahoitus löytyy!

Kiitokset artikkelin aiheesta Esa Suuroselle!

Lähde: www.intellectualventures.com

Edellinen artikkeliKoiran muuntumisleikki -paketti herättää ajatuksia
Seuraava artikkeliTestissä Comes With Music -musiikkipalvelu ja Nokia X6 32Gb

18 KOMMENTIT

 1. ”Suunnitteilla on 50-100 hyttystä sekunnissa ampuva laite massatuotantoon,”

  Mitenkähän se oikeen suuntaa sen laserin just siihen hyttyseen, vai sohiiko se sillä laserilla joka paikkaan vai miten???

 2. Ei tuota videota meinannut jaksaa katsoa kun ei ollut eeppistä itikan tuhoamis musiikkia.

 3. tuommoisen haluaisin itselleni, voisi kesäpäivän ratoksi ampua hyttysiä alas! ”bssttttt… zziiing! arghh! viuuuuuu… mäts!” )8D

 4. fatal error: taitaa tässä laserissa olla kuitenkin kyse ”laseraidasta” joka tunnistaa hyttysen sen siipien värinätaajuuden perusteella. Tämän jälkeen tähtää ja ampuu lasersäteen hyttyseen.
  Näin ainakin jos tiede lehden juttuun on uskominen.

 5. Hoi! minä olen suuri Zulukuningas afrikasta ja tämä keksintö on erinomainen ostan heti kymmenen kappaletta.

 6. Kuinkahan tehokas laseri on kyseessä, mitä jos joku ihminen käppäilee lähistöllä ja laseri osuu silmään.

 7. Jos ihminen lähistöllä käppäilee ja laseri silmään osuaa, niin se silmä päästä mäelle poksahtaa. (luulisin niin…) Laseerilla ei pidä ihmisen varomattomasti sohotteleman. Menkäämme siis sisätiloihin ja sulkekaamme ukset ja akkunat. Näin ei meitä hyttynen kiusaa. Niin ja uunin pelkti kiinni kans, jollei uunissa sillä hetkellä pala.

 8. En ole luontoaktivisti, mutta lukeneena tidän mistä on kysymys. Mutta lajien kehityksen kannalta on hiukan eettistä, edes ajatella moista massasukupuuttoa tietyille eläinryhmille. Kaikki vaikuttaa kaikkeen, hyttynen on monen eliön pääravintoa. Jos ravintoketjusta poistetaan yksikin eläinryhmä kokonaan ja yllättäen. Sen vaikutukset voi näkyä tuhoisina. Ihmettelin kun Pohjoismaissa oli kanssa tieteellinen kokeilu hävittää hyttyset tietyiltä alueilta. Yksinkertainen yhtälö, tuhoamalla hyttyset, tuhoaa myös hyönteisiä syövät linnut ja petoeläimet jotka syövät näitä lintuja.
  Niin voihan ne kaikki tuhota siksi että niistä on ihmiselle niin paljon harmia ja sääriä kutittaa, voi voi…

 9. Mä olen suunnitellut tuollaista 5 vuottta, mutta ei ole ollut aika harrastaa… Taas joku muukin saa saman idean.

 10. Hei oikeesti, sehän on jo wanha juttu että hyttysten katoaminen kokonaan maan päältä EI vaikuta mitenkään/mihinkään ”ravintoketjuun”. Ei niitä kukaan tarvitse, paitsi ehkä sinä!

 11. eeeorr, ei muutakuin lähdettä kehiin. Siitä näkee kuinka luotettava ”artikkeli” on kyseessä.

Kommenttien lisääminen on estetty.