Jotkut tykkäävät juoda oluensa väljähtäneenä ja kaatavat sen suoraan lorottaen lasiin niin että vaahto imee kaiken hiilihapon. Harmi. Osa oluesta kannattanee kuitenkin kaataa ainakin alkuosa lasin reunaa pitkin norottaen siten, että vaahtoa ei tule liikaa. Cerve-Cero-niminen muki auttaa tässä asiassa.

Muki on muotoiltu pohjasta siten, että se pysyy keikallaan ”automaattisesti”. Eli lasi keikalle ja sitten olut reunaa pitkin. Tämän jälkeen lasin voi nostaa pystyasentoon. Ovelaa!

Suosittelen tässä samalla kokeilemaan myös suodattamattomia vehnäoluita. Nykyään niitä tekee joku suomalainenkin suurempi panimo. Kauan siinä kestikin. Kymmenisen vuotta sitten suuret panimot täällä vielä väittivät kiven kovaan, että suomalainen haluaa kevyttä lager-tyyppistä olutta. Nyt marketeissa on enemmistö jotain muuta. Ovatko suomalaiset muuttuneet vai myydäänkö meille mielikuvia?

Lähde: noquedanblogs.com

Edellinen artikkeliTeknines Nine Millimeter Earphones – 18 karaatin kultaiset korvanapit
Seuraava artikkeliHistorian siipien värinää: Tupolev ANT-20

14 KOMMENTIT

 1. Ihme homma, vasta luin jostaki samoista mukeista, mutta ihan eri jutun. Oli että nämä mukit keiksahtavat kenolleen kun juoma on lopussa. Otappa taas selvää..

 2. Jep. Eilen Mursuuun mainitsema juttu oli, mutta mitenkäs tämä on nyt tälläinen?

 3. Toiminee molemmin päin. Täyttäessä kääntyy pystyyn ja tyhjentyessään kalliistuu merkiksi vaimolle, että yhdellä jalkapallon seuraajalla on kohta kuppi kuiva.

 4. Kuka haluaa juoda olutta kahvimukin näköisistä mukeista??? Olis nyt tehny tuopin jonka voi ranneliikkeellä kallistaa juoman kaadon ajaksi. Eiku… 🙂

 5. Mursuuu, oliskohan ollut minun tekstiäni ollut: http://vempaimia.net/cerve-cero-on-muki-joka-kertoo-milloin-juomaa-pitaa-kaataa-lisaa/

  Itse pitäydyn ajatuksessani yhä, sillä oluen kuuluu vaahdota, sillä muistaakseni aromit ja hapot pysyvät siellä vaahdon alla suojassa. Tämän takia mm. ravintoloissa hanat ovat vinoja kuppiin nähden, jotta vaahtoa tulisi mahd paljon.

  Mielestäni vino kuppi kertoo vain, että kaljaa tänne.

  Jyrny, oletko tarkistanut lähteesi kunnolla, vai olenko minä mokannut? 🙂

 6. ei sitä vaahtoa nyt mahdollisemman paljoa koiteta saada niihin tuoppeihin ravintolassakaan :))

 7. Kaiken kaikkiaan hyvin typerän näköinen kuppi. Tukevuuskin kärsii, tuollainen on helppo lennättää kumoon… 😛

 8. Jeps, Mika on oikeassa, kyllä sen oluen vaan kuuluu vaahdota, koska se pitää hiilihapon ja maun paremmin oluessa..

  Mutta koska perussuomalainen juntti ei juo olutta maun takia, niin samahan se sitten on.. Muki itsessään ei ole tosiaan kovin nätti, mutta estänee kuitenkin sitä liiallista vaahtoamista.

 9. Olutta kaadetaan lasiin sisäpintaa (ei siis ulkopintaa ;)) pitkin vinosti kallellaan.Kun tuoppi on noin 2/3 osaa täynnä nostetaan lasi pystyyn, jolloin syntyy pinnalle vaahtokukkanen. Se toimii ikään kuin kantena, joka säilyttää oluen aromin. Vaahtokukkanen on oltava vähintään sormen levyinen.
  Olutta pitää kunnioittaa ja arvostaa eikä ollenkaan lähteä leikkimään tuollaisten keikkuvien kahvimukien kanssa. Piste.

 10. Juurikin näin. Mutta ravintoloissa kaljahanan telineen tuopin kallistuskulma ja suutin on suunniteltu niin, että vaikka tuoppi on koko täytön ajan itse täyttötelineessä, niin se täyttyy 2/3 reunaa pitkin ja loput lorisemalla itse olueeseen.

  Näin ainakin oikeaoppisissa kaljahanoissa.

 11. Ja kattokaas miten kauan guinnes- olut kaadetaan lasiin. Siihen tulee NIIN hyvä kermainen head kun sen kaataa oikein.

 12. Pakko mainostaa ohi aiheen Nokian Panimon jokin aika sitten markkinoille tuomaa KOTIMAISTA Vehnäolutta nimeltään EloWehnä. Väittäisinpä että aidolta saksalaiselta Weissbieriltä maistuvan oluen valmistamisen aloittaminen on yksi vuosikymmenen kulttuuriteoista. Tai ainakin kotimaisen olutkulttuurin.

  http://www.elowehna.fi/

  Ehdottomasti kannattaa tyypätä jos olet yhtään hyvien oluiden ystävä!

Kommenttien lisääminen on estetty.