Yanko-designille tämän suunnittelivat Ji-youn Kim, Soon-young Yang sekä Hwan-ju Jeon. Ideana on, että nykyaikaiseen liikennevalotolppaan liitetään värien lisäksi muoto. Tämä parantaa havaittavuutta. Mielestäni myös nykyiset liikennevalot on suunniteltu hyvin: Paitsi että on väri, on myös valo, järjestys ja paikka. Lisäksi on nuolivaloja. Ja nykyään ledit ovat korvanneet vanhat polttimot.

Tämä voisi toimia hyvin lisänä etenkin suurissa ja vilkkaissa risteyksissä autoille. Pienemmissä perusristeyksissä tällainen luultavasti vain sekoittaisi jo niin hyvin opittuja valosääntöjä. Lisäksi huoltokulut luultavasti kasvaisivat muotojen muuttuessa. Perusideana ihan jees. Voisi miettiä kuinka voitaisiin myös saada jalankulkijat hiffaamaan, että vaikka on vihreä jalankulkuvalo, kannattaa katsoa ettei autoja ole tulossa päin punaisia. Se on yleistä. Varokaahan kun kävelette kaupungilla.

Lähde: www.yankodesign.com

Edellinen artikkeliPäivän ilmainen ämpäri: How to destroy angels
Seuraava artikkeliLEGO Lee Enfield Bolt Action Sniper Rifle ampuu kuteja kuminauhalla

11 KOMMENTIT

 1. En kyllä usko, että LEDvaloin toteutettuna tuo juurikaan mitään kuluja lisäisi, ledien käyttöikä on niin pitkä, ja toisaalta taas niitä voidaan samalla määrällä ledejä muotoilla mitä moninaisimpiin kuviomuodostelmiin.

  Ideasta tykkään kyllä, ja olisi kiva näitä nähdä kaduilla, ei ehkä niinkään tunnistettavuuden, kuin enemmänkin vaihtelun vuoksi.

 2. Onpas tosi loogista, punainen valo on eteenpäin osoittava nuoli 🙂

  LED-liikennevalojen kanssa näkyvyys ei kyllä ole mikään ongelma.

  Tuntuu, että nykyään on hilavitkuttimet unohtuneet täällä ja keskitytään vaan joihinkin huuhaakonsepteihin joita ei ole oikeasti edes olemassa.

 3. Toi + Jaa nappi tai kommenti nappi vois siirtää. Aina sama V****tus kuin yrität paina kommenti nappi, ollut tielä joh ihan tarpeks kauan (vink vink) asialle varmaan pystyy tekemään jotain…

  Aiheeseen -> jep!

 4. no mutta jos jäät auton alle kun auto ajaa punaisiapäin saat hyvät korvaukset 😉

 5. hmm, tuohan varmasti lohduttaa kovasti, jos lopun ikää pyörätuolissa istut, tai makaat lähes vihanneksena halvautuneena sairaalassa..;)

  ”haha, oli sen mulkun sikaniskan vika”

  :p

 6. ainakin joensuussa jalankulkijat ja pyöräilijät ovat useimmiten niitä jotka tulevat punaisia päin..

 7. Suunnittelijoilta hyvää työtä, sillä kenellä muulla herahti vesi 1. kuvan kohdalla kielelle ja ajatukset siirtyivät NES-maailmaan, siihen vapaudenpatsas-tetrikseen, jossa tuon näköisiä palikoita siirreltiin tekriksen tavoin. Jotenkin tuo liippaa niin läheltä, nuo värit, nuo muodot. 🙂

 8. Ylösalaisin oleva kolmio toimisi paremmin. Sehän on yleisesti tunnettu varoitusmerkki.

  Tosin ei sikäli, että yleensä liikennevalot erotetaan valon ja värin perusteella sen verran kaukaa ettei muoto vielä välttämättä erotu.

 9. Ja onhan noita värisokeitakin olemassa, joita tuollainen merkki helpottaisi kummasti.

 10. ”Ylösalaisin oleva kolmio toimisi paremmin. Sehän on yleisesti tunnettu varoitusmerkki.”

  Täh? heitäppä joku esimerkki

Kommenttien lisääminen on estetty.