Asentelin hiljattain omaan fillariin navigaattorin pidempiä ulkomaanreissuja silmälläpitäen ja, oih, mikä autuus kun testasin sitä ilman ääntä. On pikkasen käynyt hermoon navigaattorin käyttö autossa, koko aika neuvomassa. Sehän on pahempi kuin kuka tahansa pelkääjän paikalla tai takapenkillä lukemassa karttaa! Eikä auttanut vaikka laittoi Homer Simpsonin tai Darth Vaderin äänen. Yhtä ärsyttävää, ”ota oikea kaista”, ”kohta käännytään”, ”oothan nyt aivan varma että tiedät että 300 sadan metrin päästä käännytään”, ”noniin, nyt käännytään”, ”tee u-käännös jos mahdollista”. Kaikkihan tuntevat tämän kuvion ja se toistuu jokaisessa mutkassa.

Mutta kun äänet laittaa pois, niin navigaattori on kuin huippukätevä kartta yhdistettynä liikennemerkkeihin. Siinä on symboli joka näyttää kuinka pitkän matkan päästä käännytään ja mihin suuntaan. Ainakin omassa navigaattorissa on. Siitä sen voi omalla silmällä katsoa ja kääntyä sitten kun on sen aika. Ja jos ei tekee mieli ajella minne huvittaa, niin ei tartte kattoa sitä laitetta. Yksinkertaista ja simppeliä. Hienoa!

Kapten Talking Pocket GPS Navigational System ei siis ikimaailmassa sopisi minulle. Mutta kenties se jollekin sopii. Laitteessa on vain piskuinen lcd-näyttö, muuten navigointi tapahtuu puheen avulla. Esimerkiksi käyttäjä voi sanoa, että haluan lähimpään MC-Donaldsiin. Sitten ”Kapteeni” opastaa korvakuulokkeen kautta mistä käännytään ja mihin. Tämä voisi olla siedettävä hauskuudellaan ainoastaan jos ”Kapteeni” olisi Kapteeni Haddock ja kun menisi väärästä risteyksestä, niin tulisi sellasta kirosanaa, että ei oo aikaisemmin kuullut.

Mukana ainoastaan USAn kartat ja hintaa 475 dollaria. Toisaalta 3Gt muistiin voi ladata lisää karttoja. Ehkä myös Hesburgerit.

Lähde: www.kapsys.com (latinankielellä) (via www.ohgizmo.com)

Edellinen artikkeliTim ”Frogman” Cotterill rakensi trike-pyörän, se on Road Rocket ja siinä on 1000 heppaa
Seuraava artikkeliLaita lapsesi nukkumaan hain kitaan