Kaikkihan tietävät tarinan jostain tutusta tms. joka on purkanut liikaa papaatteja ja räjäyttänyt jotain jota ei pitänyt räjäyttää. Ei siis tarvinne erikseen varoittaa, että tällaisen minikanuunan teko ei ole suositeltavaa, eikä liioin kannattavaa, joten jättäkää homma sen osaaville ja katsokaa video fiilistellen.

Kanuunan eli tykin lataaminen on yksinkertaista, kuten olisi voinut odottaakin. Ensin ruudit pohjalle, sitten kuula, joka tuupataan tikulla kunnolla pohjaan. Tämän jälkeen sytytyslanka, joka näemmä sytytetään tupakilla. Tässä välissä tietenkin kanuunan suuntaaminen ja kohteen asettelu. Taskulaskimella lasketaan lentoradan logaritmit ja tangentit, jotta kuula osuu kohteeseensa.

Tämä laittaa jälleen kerran ajattelemaan että ruuti on vaarallinen keksintö ja että aseita tulisi käyttää ainoastaan esimerkiksi juurikin kokistölkin tai lampun ampumiseen. Tyhmät aseet.

Lähde: www.geekologie.com

Edellinen artikkeliArvostelu: Alan Wake
Seuraava artikkeliPiraattisupersankarileluja Kiinan malliin mm. Spader-Man ja Robert Cop 3 sekä Star Knight

18 KOMMENTIT

  1. Miksi tästä piti tännekkin kirjottaa, kun tämä on jo ideablogisaki!?!?

  2. Velkkis, itse ainakaan en ole muistanut katsoa ideablogia ja ilman tätä artikkelia en olisi nähnyt tätä loistavaa rakennelmaa =)

  3. ”Taskulaskimella lasketaan lentoradan logaritmit ja tangentit, jotta kuula osuu kohteeseensa.”

    Mitkä ihmeen logaritmit ja tangentit, eiköhän radan laskemiseen riitä ihan pelkkä lähtökulma, -nopeus ja maan putoamiskiihtyvyys 9,81 m/s^2 😀

  4. Jos ei tykin piippua rihlata on laskelmat ajan hukkaa kun tykin tähtäys ominaisuudet ovat hehtaarin luokkaa, ja mielestäni ei pitäisi tälle keksinnölle antaa tuota tykin nimitystä vaan kyse onkin teknisesti lähinnä mörssäristä. Kirjoittajan kanssa olen samaa mieltä kaikkien aseiden tyhmyydestä.

  5. ihan vaan semmonen juttu että ei edes amerikkalaisten abrams tankkien tykkien kaikissa malleissa ole rihloja

  6. Eikä tuo yhtään pelkää että tietokoneen näppikselle lentää siruja / roiskeita? 😮

Kommenttien lisääminen on estetty.