Nonni. Nyt keräämään kaikki Spader-Man-nuket tai kotoisasti ehkä Hamehäkkimies. Specialman on Superman, Silverbat on Batman, Robertcop 3 on Robocop, Star Knight on Darth Vader -kyttä ja Changerobot mitä ilmeisimmin jonkinlainen Transformers-kasetti. Aivan loistavia väännöksiä alkuperäisistä kalliista lisenssileluista.

Näiden kohtalona on tietysti päätyä tullin haaviin ja tulli jyrää lelut katujyrällä hahmon oikeudet omistavan yhtiön puolesta. Vai kuinkas tässä nyt käykään, täytyykö jotenkin osoittaa että hahmo on kopio. Näillähän kuitenkin on eri nimet. Johonkin varmaan vedetään raja. Harmi sinällään, sillä kiinalaisten tehdastyöläisten lapset näin hienoilla leluilla tuskin pääsevät leikkimään ja toisaalta lapsille jotka näillä leikkisivät tuskin on eroa onko kyseessä Roboman vai Robocop. Samalta se näyttää.

Lähde: www.geekstir.com (via www.ohgizmo.com)

Edellinen artikkeliMaailman pienin kanuuna ampuu pieniä kuulia ja on hieno
Seuraava artikkeliSharp esittelee HD-video 3D-kännykkäkameran

7 KOMMENTIT

 1. Varsinkin toi Darth Vader poliisipärrän päällä on jotenkin koominen. Tahtoo!

 2. Hieman ironista että Kiina aina mainostaa että kaikki keksinnöt on oikeasti ensin keksitty Kiinassa, tuossa maailman keskipisteessä, tuhansien kulttuurihistoriallisten perinnevuosien aikana.

  Ja sitten tämä.

  Mikseivät kehitä omia kulttuurimeemejään, trendejään ja lelujaan? Mikseivät kyykytä Jenkkilää epätoivoisesti kopioimaan Kiinan mahtavan monituhatvuotisen kulttuurin tuotoksia?

  No, ehkä parin kymmenen vuoden päästä tilanne onkin jo toinen.

 3. Lapsethan eivät saisi edes tietää kuka on Robocop tai Roboman, koska elokuvahan on Suomessa K-18. Eli onko aikuiset siis ostaneet ”lapsilleen” Robocop -leluja aikoinaan, ken tietää…

 4. Itse katsoin robocopin joskus ala-asteikäisenä, nyt voin sen tunnustaa, kun rikoksesta on kulunut jo parikymmentä vuotta.

  Yllättävää kyllä vaikka katsoin aika paljon k18 elokuvia ala-asteikäisenä en ole tappanut ketään tai tuntenut edes mitään tarvetta, en edes tapellut.

  Joidenkin tutkimusten mukaanhan minun pitäisi olla nyt paatunut rikollinen ja murhanhimoinen psykopaatti… Vähintään.

  Vaikken ole ollut edes juoppoputkassa nuorempana, tosiasiassa olen niitä tyyppejä jotka jäävät jalankulkijana seisomaan punaisten valojen eteen, vaikka autoja ei näkyisi missään.

Kommenttien lisääminen on estetty.