Amandine Alessandra: Wearable Lettering, asuste joka muuntautuu kirjaimeksi

Amandine Alessandra työskentelee valokuvaajana ja muotoilijana Lontoossa. Wearable Lettering on teos, jossa asuste on suunniteltu siten, että se muuttuu käyttäjän päällä miksi tahansa kirjaimeksi tai numeroksi. Designillaan hän viittaa mm. mainosplakaatteja kantaviin ihmisiin sekä sananvapauteen. Kuten kuvasta näkyy, kaikki kirjaimet eivät synny aivan helpolla, mutta uskoisin että pienellä harjoittelulla aakkoset painuvat liikemuistiin. Eri asia onkin sitten se, ymmärtääkö viestin saaja mistä on kyse.

Henkilön tai henkilöiden luoma viesti tulee selkeimmin esille kun esiintyjä on mustaa taustaa vasten. Asusteen käsien ja ylävartalon kautta kulkeva neonviher-keltainen viiva piirtää kirjaimen ääriviivat. Tässä tulee esille myös se hauska seikka kuinka ihmiset ovat tottuneet tunnistamaan kirjaimet. Nimittäin jos oikeastaan katsoo oheisia mallikuvia, niin eivät ne niin selkeitä ole. Tietenkin sanat on vieläkin helpompi hahmottaa, kuten vaikka epäselvästä käsialastakin saa selvää kunhan osaa kyseisen kielen.

Mielestäni tämä sopisi myös puheenaiheeksi Venäjällä, jossa on hiljattain kielletty joitain kiinnittämästä sinistä leluämpäriä autonsa katolle protestiksi eliitille myönnetyn oikeuden käyttää sinistä vilkkuvaloa päästäkseen liikenteessä etusijalle. Sininen ämpärin voidaan tulkita mielenosoitukseksi (etenkin jos siinä lukee jotain) ja mielenosoitukseen täytyy olla lupa.

Asiasta ensimmäiseen. Itse ottaisin tällaisen vaatteen mielelläni käyttöön. Vaikka viestitystä ei tapahtuisikaan, idea että voi muuttua kirjaimeksi vain on varsin loistava!

Lähde: www.amandinealessandra.com (via www.abitare.it)