En päässyt selvittämään tämän laitteen valmistajaporukan tietoja, sillä webbisivu olin nurin.

Facadeprinter on laite, joka automaattisesti piirtää värikuula-aseen kuulilla kuvan seinälle. Näin syntyy rasteroitu kuva. Laite ampuu 5 kuulaa sekunnissa, joista jokainen luo seinään 5-10 cm halkaisijaltaan olevan väriläiskän. Erityisen mielenkiintoisen tästä tekee se, että laite toimii itsenäisesti ja olisi periaatteessa valmis vaikka massatuotantoon. Kuvatiedosto on SVG-muotoinen ja se on tallennettu muistitikulle, joka tökätään suoraan Facadeprinteriin.

Tykkiä käytetään kosketusnäytön avulla. Kohdeseinän täytyy olla vähintään 12 metrin päässä ja kuulat ammutaan 200 km/h lähtönopeudella. Kuvan asettelu kohteeseen on tehty helpoksi: Lasersäde piirtää seinälle kuvan rajat ennen kuin maalaus alkaa. Kun asettelu on kunnossa, alkaa maalausoperaatio. Laite laskee itsenäisesti kaikki säädöt kuten perspektiivikorjauksen ja pallojen lentorataan liittyvät seikat.

Kuvista voi nähdä että lopputulos ei ole välttämättä ole kovinkaan esteettinen. Osittain tämä johtuu tietenkin värikuulien neonvärien liittämisestä harmaaseen betoniin. Olisikin hauskempi nähdä vaikka mustaa väriä valkoisella taustalla.

Oheisella videolla tykki työssä:

Lähteet: designyoutrust.com, www.facadeprinter.org

Edellinen artikkeliMouthman Raptor Hoodie on huppari, jossa on dinosauksen kita kyynärpäissä
Seuraava artikkeliChinese Military Shovel WJQ-308 on lapio joka on paljon enemmän

9 KOMMENTIT

 1. Videosta saa kyllä vaikutelman, että laitetta operoivat ihmiset ohjaavat tuota ja piirtävät kuvan.
  Videossa seinään piirretään kuvan osia erikseen esim.kaareva viiva piirretään ensin ja samalle vaakatasolle ammutaan myöhemmin lisää palloja. Jos tuo olisi tietokoneohjattu, niin silloin piirrettäisiin esim. ensin yhdellä vaaka tasolla olevat pisteet, sitten siirryttäisiin yksi taso alaspäin ja se piirrettäisiin, kuten printteri tekee. En ymmärrä mitä syytä olisi ohjelmoida osuus joka analysoi kuvan rakenteet ja tämän jälkeen piirtää yhden rakenteen kerrallaan.

 2. No olihan siellä muitakin videoita ja kyllä laite näyttäis toimivan automaattisesti.

  Miksi sitten kone ei piirrä taso kerrallaan… Näyttäis siltä, että se analysoi näkemäänsä, eli kone pystyy korjaamaan hutipallot, mutta silti tuntuu, että olisi yksikertaisempaa piirtää tasokerrallaan.

 3. Laite ei piirrä kuvaa rivi kerrallaan, koska se käyttää SVG muotoisia vektorigrafiikka kuvia, joissa jokainen viiva ja muoto voivat olla erillisiä objekteja. Näin ollen kuva piirretään objekti kerrallaan.

 4. Olisin kyllä Huvaa epäilevämpi. Olisi kiva nähdä laitteen anatomia vähän tarkemmin.

 5. Lieköhän edes viisi kuulaa sekunnissa… :/ Videota on nopeutettu niin roimasti

 6. toho vehkeese joku liikketunnisti ja sit vaa piilottaa keske matsi johki puskaa nii sii on pia vihuil mietittävää

 7. Onko tämän teknisen ratkaisun takana mahdolliset tahot jotka haluavat uuden tekniikan mahdollistamana maalata tagejaan liikkuviin juniin? tämän teknologian avulle se lienee mahdollista. Peittämällä laite ja asentamalla se junaradan viereen ei liene mahdotonta ohjelmoida se havaitsemaan junan kulku ja maalaamaan kuula kerrallaan junan seinää, tämä ei liene kovinkaan vaikeaa toteuttaa kun metrojunat kulkevat automaattisesti ja täsmälleen samalla nopeudella myös.

Comments are closed.