En päässyt selvittämään tämän laitteen valmistajaporukan tietoja, sillä webbisivu olin nurin.

Facadeprinter on laite, joka automaattisesti piirtää värikuula-aseen kuulilla kuvan seinälle. Näin syntyy rasteroitu kuva. Laite ampuu 5 kuulaa sekunnissa, joista jokainen luo seinään 5-10 cm halkaisijaltaan olevan väriläiskän. Erityisen mielenkiintoisen tästä tekee se, että laite toimii itsenäisesti ja olisi periaatteessa valmis vaikka massatuotantoon. Kuvatiedosto on SVG-muotoinen ja se on tallennettu muistitikulle, joka tökätään suoraan Facadeprinteriin.

Tykkiä käytetään kosketusnäytön avulla. Kohdeseinän täytyy olla vähintään 12 metrin päässä ja kuulat ammutaan 200 km/h lähtönopeudella. Kuvan asettelu kohteeseen on tehty helpoksi: Lasersäde piirtää seinälle kuvan rajat ennen kuin maalaus alkaa. Kun asettelu on kunnossa, alkaa maalausoperaatio. Laite laskee itsenäisesti kaikki säädöt kuten perspektiivikorjauksen ja pallojen lentorataan liittyvät seikat.

Kuvista voi nähdä että lopputulos ei ole välttämättä ole kovinkaan esteettinen. Osittain tämä johtuu tietenkin värikuulien neonvärien liittämisestä harmaaseen betoniin. Olisikin hauskempi nähdä vaikka mustaa väriä valkoisella taustalla.

Oheisella videolla tykki työssä:

Lähteet: designyoutrust.com, www.facadeprinter.org

Edellinen artikkeliMouthman Raptor Hoodie on huppari, jossa on dinosauksen kita kyynärpäissä
Seuraava artikkeliChinese Military Shovel WJQ-308 on lapio joka on paljon enemmän