Kinectronica v2.0 havainnollistaa mekaniikan keinoin kuinka vaihtovirta muunnetaan tasavirraksi

Ville lähetti meille toimitukseen linkin tähän videoon. Videon laite havainnollistaa mekaanisesti kuinka vaihtovirta muunnetaan tasavirraksi. Mutta fiksuimmatpiksuimmat sen varmaankin arvasivat jo tuosta kuvasta.

Itse en ole koskaan päässyt täysin sinuiksi sähköopin kanssa, joten referoin tässä mitä laitteesta kerrotaan YouTube-sivustolla. Elikkäs: Tämä on tilaustyönä valmistettu mekaaninen laite/veistos, joka mallintaa kuinka pääprosessi vaihtovirran muunnos tasavirraksi -kytkimessä tapahtuu. Veistoksen täytyi olla täysin mekaaninen, ainoastaan sai käyttää valoja, moottoria, moottorinohjainta sekä moottorin virtalähdettä. Kinectronica oli ensimmäinen versio laitteesta, tässä on paranneltu laitos: Kinectronica v2.0.

Laite on kiehtova ja mielestäni orgaanisenoloinen. Onhan sähkökin tavallaan melko orgaaninen muodostelma, jos sitä katsoo tietyllä silmällä. Mutta tunnustan tajuntani heikkouden. En ymmärrä tästä aiheesta tarpeeksi osatakseni kuvata laitteen idean. Voisiko joku auttaa? Ville, apua!