Hilavitkuttimen toimitusta pommitetaan yhä suuremmilla artikkelinaihehaasteilla. Tällä kertaa yritämme selvitä ruotsinkielisestä lehtiartikkelista jossa esitellään uudenlaista supersukellusvenettä. Tästä aiheesta kiitos nimimerkki Markulle.

Minikokoista sukellusvenettä on suunniteltu ja toteutettu kahdeksan vuoden ajan DCE:n toimesta. Nyt tämä jamesbondimainen mm. sammakkomies-kommandojoukkojen käyttöön soveltuva laite on saanut suuren tilauksen. Torpeedomaiseen alukseen mahtuu kuusi matkustajaa ja se kulkee 30 solmun maksiminopeudella. Kun alus lähestyy kohdetta, vauhti hidastuu ja sisälle päästetään vettä, kuitenkin niin vähän, että sukeltajien pää on edelleen ilmataskussa.

Tästä seuraava vaihe ”rantautumiseen” on että aluksen luukku avataan ja sukeltajat alkavat käyttää omia happisäiliöitään. Kohteessa alus jätetään pohjaan ja sukeltajat erkanevat aluksesta. Tämä mahdollistaa uudenlaisen sukellusiskuryhmien kuljettamisen erilaisiin kohteisiin. Erilaisia modifikaatioita voidaan rakentaa samalle rungolle, mm. siten että keskiosassa kuljetetaan pienempää sukellusalusta.

Torpedo Seal -sukellusveneen sisaralus on Pleasure Seal, josta povataan menestystä siviilisukeltajille. Toiminta on samantyylinen, mutta keskitytään enemmän vedenalaiseen tutkimukseen.

Lähde: www.theseal.se (via www.nyteknik.se)

Edellinen artikkeliKinectronica v2.0 havainnollistaa mekaniikan keinoin kuinka vaihtovirta muunnetaan tasavirraksi
Seuraava artikkeliSuurkaupunki niiteistä