Tässä on tavallaan masentava lelu, toimistonurkkaus. Lelu on suunnattu 3-7-vuotiaille ja myyjän sivujen markkinointipuhe on sinällään varsin toimiva, kuitenkin. Lyhyesti referoituna: ”Tässä teknologian ajassa on ensisijaisen tärkeää että lapset oppivat tietokoneista niin varhain kuin mahdollista. Tässä oppii ajattelutaitoa sekä ongelmanratkaisua. Hankkimalla tällaisen ohjelmistolelun lapselle vanhemmat osoittavat tuntevansa informaatioteknologian tärkeän roolin lapsen oppimisympäristössä.”

Syrjään siis käpylehmät ja hippa sun muut. Nyt täytyy opetella analyyttinen ajattelu jo 3-vuotiaana. Toisaalta tuotteen arvosteluissa joku toteaa, että kirjaston lastenosastolla tällainen on saanut lasten suuren suosion. Mutta entä ne kirjat?

Kalusteen kuvaus: Työpöytä, hiirialusta, kahdenistuttava tuoli, lukittavat lokerot, tietokoneen johdot piilossa sekä lukittavat pyörät.

Tietokone: Think Centre PC, DVD-asema, 1Gt RAM, 160Gt kovalevy, 10/100 Ethernet, MS Windows, Äänentoisto, 19-tuuman näyttö, oppimisnäppäimistö ja lasten koon hiiri.

Ohjelmisto: Millie’s Math House®, Sammy’s Science House®, Bailey’s Book House®, Trudy’s Time and Place®, Thinkin’ Things®.

Hinta: 2599,99 dollaria.

Tai ehkä olen väärässä. Ehkä tämä ei ole masentava. Ehkä tämä on nykypäivää. Tai ehkä vika on minussa.

Lähde: www.littletikes.com (via gizmodo.com)

Edellinen artikkeliSony W250 Walkman on vedenpitävä
Seuraava artikkeliBring TIM!, kun aika on rahaa.

12 KOMMENTIT

 1. Tai sitten voi ostaa parilla sadalla minikoneen gigantista ja ettiä vanhan kuvaputkinäytön kaatopaikalta ja tehdä 30 senttiä korkean tuolin ja son siinä, 2400 euroa säästetty.

 2. Aika turhake minusta. Eivätkö voisi tehdä tavalliselle PC:lle lapsille suunnattuja ohjelmistoja? Muutamalla kympillä saa tavallisen pöytäkoneen raadon joka ajaisi saman asian…

 3. Voi perkele, mitä idioottimaisuutta. Lapset/nuoret viettää muutenkin niin paljon aikaa koneella, ettei sen opetteluun tarvita tuollaista 2600 dollarin rahareikää.

 4. $2600 noin surkeesta koneesta ja parista muovinpalasta?! Johan on riistoa ja tyhmä amerikkalaiset tietty menee ja ostaa kun hemmotellut kakarat niin tahtoo.

 5. @Jojo: Luuletko etteivät suomalaiset olisi tarpeeks tyhmiä ostaakseen tuollaisen jos jossain myytäisi? Kyllä useimmat olisivat…

 6. Ai että nyt aletaan turruttaa lasten mielikuvitusta jo tuossa iässä? Eiköhän sitä tule istuttua koneella ihan tarpeeksi myöhemmässäkin iässä. En ole muutenkaan ikinä ymmärtänyt miksi noin pienien taaperoiden pitäisi käyttää yhtään mitään elektronisia laitteita.

  PS. Ja hinta on aivan törkeä.

 7. Minä kun olen nähnyt tälläisiä leikkipisteitä isoissa kaupoissa, apteekeissa ja ties missä paikoissa joissa lapsi jätetään tietokoneelle leikkimään aikuisten asioidessa. Ei uutta, tämäkin on korvannut kaikkialla lastenpisteissä ne vanhat ”piirretty-nurkat”.

 8. Tähän vielä leikkikellokortit ja leikkiajanseurantajärjestelmä, niin alkaa toimistoelämän realiteetit selvenemään muksuille.

  ”Ollaan tuossa äipän kanssa huomattu että leikkitoimistossa vietetty aika ei vastaa leikkisopimuksessa sovittua, ajateltiin että annetaan sen nyt tällä kertaa mennä läpi ja vähennetään se sitten viikkokarkeista”

Comments are closed.