Liekö lumilinko katoavaa kansanhuvia siinä missä pionjäärikin? Muistan, että enolla ja tädilläni oli lumilinko, jolla lingottiin lumet rivarin pihasta pois. Tämä oli 80-luvulla. Nykyään näitä näkee harvemmin. Tämän viikon keskiviikkona sattuikin erikoinen kohtaaminen kun menin vilkuilemaan työpaikkani sisäpihalle. Siellä oli aika lähelle kuvan lumilingon näköinen laite, jolla joku linkosi lunta matalan piharakennuksen katolta. Tyypin kaveri oli kolan kanssa ja viimeisteli lingotut alueet.

Tuli siinä mieleen, että jos katolla on niin paljon lunta, että on sortumisvaara, niin ennemmin se mies ja linko kai tipahtaa katon läpi. Mutta ei se kai tipahtanut, sillä iltapäivälehdissä ei ole ollut asiasta uutisointia. Samalla tavalla kuin alla olevassa videossa tämäkin linko linkosi lumet korkealle ilmaan. Sieltähän se lumi sitten sataa takaisin maahan, mutta ei katolla. Hyödyllistä toimintaa. Muistan myös joskus lukeneeni monitoimikoneesta, johon voi liittää lumilingon tai jyrsimen. Tai kenties muistan väärin. Oli miten oli, lumilinko on hieno laite. Onko kenelläkään lukijoistamme muistoja lumilingosta? Vieläkö joku käyttää näitä? Onko tämä hyvä keksintö?

Edellinen artikkeliPionjär on pora Miehelle. Tai miksei myös Naiselle.
Seuraava artikkeliNeil Lambeth ja Will Aspinall: Aspiral Clock eli spiraalinen kello on kuulakello