Uudet laitteet pienenevät entisestään ja täten niiden käyttöiittymiä pitää jatkuvasti hioa sopiviksi muutamalle näppäimelle tai liikkeelle. Kosketusnäyttökään ei aina ole se paras ratkaisu, kun pelkkä sormi peittää lähes puolet näytöstä. Chris Harrisonin kehittelemä Skinput tuo näppäimet ja mahdollisesti myös koko näytön omistajansa iholle.
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/g3XPUdW9Ryg” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Skinput on laitteisto, joka tunnistaa käyttäjänsä näpäytyksien aiheuttamat liikkeet käden eri osissa. Laite ei tarvitse toimiakseen ihoon upotettavia sensoreita, vaan ainoastaan eräänlaisen hihnan käden ympärille. Tarkkuudeltaan Skinput pääsee n.90% tienoille, joka riittää melko hyvin useaan käyttötarkoitukseen. Kun laitteeseen kytketään tämän lisäksi pienoisprojektori, voi koko käyttöliittymän heijastaa suoraan omalle iholleen näppäiltäväksi. Tällä hetkellä Skinputin mahdollisuuksia rajoittavat toiminta ainoastaan käden alueella ja paljaalla iholla.

Tuskin moni haluaisi esim. Suomen talvessa kävellä hihattomassa paidassa, vaikka sillä säästäisikin muutaman napin painalluksen. Kesäisin ja tietysti sisätiloissa laitteella tuntuu kuitenkin olevan hyvää potentiaalia uudenlaisena tapana käyttää näitä yhä pieneneviä härveleitä. Prototyypissä näyttää olevan melko paljon johtoja, joten sitä ei tietenkään ole vielä tiedossa, miten kaikki saadaan kompaktiin muotoon mukana kannettavaksi. Kuitenkin, mikäli teknologia toimii itsessään, ei sen kehitteleminen kuluttajaystävälliseksi liene mahdotontakaan.

Lähde

Edellinen artikkeliDouglas Engelbart – Mies tietokonehiiren takana
Seuraava artikkeliPionjär on pora Miehelle. Tai miksei myös Naiselle.