Uudet laitteet pienenevät entisestään ja täten niiden käyttöiittymiä pitää jatkuvasti hioa sopiviksi muutamalle näppäimelle tai liikkeelle. Kosketusnäyttökään ei aina ole se paras ratkaisu, kun pelkkä sormi peittää lähes puolet näytöstä. Chris Harrisonin kehittelemä Skinput tuo näppäimet ja mahdollisesti myös koko näytön omistajansa iholle.
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/g3XPUdW9Ryg” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Skinput on laitteisto, joka tunnistaa käyttäjänsä näpäytyksien aiheuttamat liikkeet käden eri osissa. Laite ei tarvitse toimiakseen ihoon upotettavia sensoreita, vaan ainoastaan eräänlaisen hihnan käden ympärille. Tarkkuudeltaan Skinput pääsee n.90% tienoille, joka riittää melko hyvin useaan käyttötarkoitukseen. Kun laitteeseen kytketään tämän lisäksi pienoisprojektori, voi koko käyttöliittymän heijastaa suoraan omalle iholleen näppäiltäväksi. Tällä hetkellä Skinputin mahdollisuuksia rajoittavat toiminta ainoastaan käden alueella ja paljaalla iholla.

Tuskin moni haluaisi esim. Suomen talvessa kävellä hihattomassa paidassa, vaikka sillä säästäisikin muutaman napin painalluksen. Kesäisin ja tietysti sisätiloissa laitteella tuntuu kuitenkin olevan hyvää potentiaalia uudenlaisena tapana käyttää näitä yhä pieneneviä härveleitä. Prototyypissä näyttää olevan melko paljon johtoja, joten sitä ei tietenkään ole vielä tiedossa, miten kaikki saadaan kompaktiin muotoon mukana kannettavaksi. Kuitenkin, mikäli teknologia toimii itsessään, ei sen kehitteleminen kuluttajaystävälliseksi liene mahdotontakaan.

Lähde

Edellinen artikkeliDouglas Engelbart – Mies tietokonehiiren takana
Seuraava artikkeliPionjär on pora Miehelle. Tai miksei myös Naiselle.

5 KOMMENTIT

 1. Veikkaan että joskus tulevaisuudessa tälle nauretaan samalla tavalla kuin nyt nauretaan joillekin tyhmille vanhoille keksinnöille. Ei tollaisessa ranteen näppäilyssä ole mitään järkeä jos pitää vielä pitää tollaista laitetta käsivarressa. Toki sen projektorin voi sijoittaa vaikka silmälaseihin kiinni, mutta sitten käsivartta pitäisi aina pitää täsmälleen oikeassa kohdassa sitä käytettäessä.

  Ennen kuin tämä on kehitetty toimivaksi on luultavasti keksitty jo sellaiset videolasit joiden käyttöliittymää voi ohjata omilla ajatuksilla.

 2. En nyt niinkään naurais käyttöliittymänä. Toi projektori juttu oli vain lisää ei itse idea. Olihan tuolla kävelles musiikkisoitin mitä ohjas ilman projektoria näpäyttämällä sormiin. Eli oliskohan toi projektori juttu pitänyt jättää heillä esittämättä ettei typerykset takerru siihen turhaan.

  Kompaktimmaksi toi tunnistin joka tunnistaa mihin kohtaan napautetaan niin että huomaamaton ja miksei suoraan vaatteeseenkin. Eikä toi kämmenen ja sormien kanssa käytettäessä tarvi t-paitaa käyttää ja saattaisi toimia myös hansikkaiden kanssa lähes yhtä hyvin.

  Esimerkkiksi kun on näitä käsivarteen laitettavia mp3-soitin ja kännykkä telineitä niin sellaiseen integroituna toi järjestelmä olisi täysin toimiva, jollaista esittelivätkin videopätkässä jossa käveli kadulla ja naputteli sormiaan.

 3. Hei, miettikääs tätä: Wiihän on jo markkinoilla liikkeentunnistuksen kanssa, mutta tämä käyttääkin akustista tunnistusta, eli laite kuuntelee käskyt ja on erehtymätön koska, jokaisella ”äänellä” on oma taajuus, joka ei voi muuttua ja on siksi paljon tarkempi, eli mitenkähän tämä toimii peliohjaimena vaikkapa PS3 ympäristössä, miettikääs…!
  Ja äänestä tiedän kaiken, onhan ammattini miksaaja/äänittäjä…

 4. Raamatun Jumala varoittaa ankarasti tästä joka on siis tuleva tapahtumaan ihmiskunnassa.

  Ja se saa kaikki, pienet ja suuret sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
  ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki. pedon nimi tai sen nimen luku.

  Tässä on viisaus, jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun, sillä se on ihmisen luku. ja se luku on 666.

  Joh. Ilmestys. 13:16-18 sekä seuraukset siitä löytyy Joh Ilm. 14:9-”12”

  Rakas ystäväiseni. Älä ota viimeistä ihmiskunnan maksuvaluuttaa käteesi tai otsaasi. Jumala on varoittanut tätä ottamatta.

  Jeesus on kristus.

 5. Mitäh h******** **** ****!!!! Mikä mikä, älä, kuule, käy Daavid ehotteleen…
  Sitä paitsi uskonnot on ihmisen keksimiä tarinoita joita, palvotaan… Minusta jumalallista ei olentoa ole olemassa, mie en moiseen aikaani tuhlaa…

Kommenttien lisääminen on estetty.