Kaikki muistanevat Polaroid-kamerat. Napsaus, pieni odotus ja pian kuva on jo kädessä hipelöitävänä. Vaikka nykyisten digikameroiden myötä sekä kuvat että myös videot on melko nopsa siirtää paikasta toiseen ja jatkokäyttää, kuulostaa ajatus Polaroid-tyylisestä videokamerasta uskomattomalta. Suunnittelija Kim Hyun Joong ei kuitenkaan jättänyt tätä mahdollisuutta hyödyntämättä, vaan lähti ideoimaan Polaroid-videokameraa.

Videokamera ”tulostaa” kuvaajansa tuotokset taipuisalle näytölle. Tämä prosessi on suunniteltu Grafeenin (tai joskus myös Grafiinin) varaan, joka on lyhyesti sanottuna yhden atomin paksuista hiiliatomien muodostamaa verkkoa. Virran kamera saa suunnitelijansa mukaan pienestä ravistamisesta ja videokuvien katselu luonnistuu itse laitteen avulla. Tältä osin härveli tuo mieleen nuo nyt jo hieman syrjään jääneet lasit, joissa saattoi kiekkoa pyörittämällä katsella erilaisia kuvasarjoja. Näin myös tämän Polaroid-videokameran tallenteet kulkisivat pieninä levyinä vaikka omistajansa lompakossa.

Grafeeni on kuitenkin sen verran hintavaa, että tuskin tällaisia videokameroita ainakaa lähitulevaisuudessa tullaan näkemään. Hienoa kuitenkin, että jollain on löytynyt ideaa suunnitella jollekin vanhalle kameratekniikalle uusi näkökulma video-kuvauksen kautta.

Lähde

Edellinen artikkeliViikkokysely: Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää?
Seuraava artikkeliTomy Blip on elektroniikkapeli vuodelta 1977. Nyt se avattiin ja toiminta tarkastettiin

7 KOMMENTIT

 1. Jos kameraa tarvitaan kuitenkin noiden katsomiseen, mikäs käytännön ero tuolla olisi digikameroihin? Vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

 2. ”Tältä osin härveli tuo mieleen nuo nyt jo hieman syrjään jääneet lasit, joissa saattoi kiekkoa pyörittämällä katsella erilaisia kuvasarjoja.”

  En tiedä mitä tekemistä tällä polaroid kameralla on kuvaamasi ”lasien” kanssa? Sekoitatko kenties View Master lasit polaroit kameran kanssa?

 3. Mahamies: ”Näin myös tämän Polaroid-videokameran tallenteet kulkisivat pieninä levyinä vaikka omistajansa lompakossa.”, eli pääasiassa meinasin sitä, että kummassakin on jotain, joka laitetaan johonkin, joka näyttää jostain jotain. 🙂 Eli vertasin siis juuri noihin mainitsemiisi view master härpäkkeisiin. Sääli, jos oli liian kaukaa haettua. Korjaan seuraavassa artikkelissa moisen kaukohakuisuuden :]

 4. @Keke; Nuo ”kortit” voi vaikka jakaa kaverin kanssa ja pistää vaikka kiertoon.

 5. Noh, nykyiset digikameratkin sisältävät usein langattomia yhteysmahdollisuuksia, joiden kautta jakaa kuvia/videota muille käyttäjille.. (en itseasiassa tiedä toimiiko kameroiden välillä vai vain pc-kamera yhteydessä)

  Idea on kuitenkin kiinnostava, ja ehkä tulevaisuudessa voimme saada helpoja, esim 100-200 framen pituisia blankkoja ”näyttöjä” joita voisimme hyödyntää tuonkaltaisissa sovelluksissa, ja katsoa kuvasarjoja(ts. videoita) ilman ko. laitetta. Niinhän sitäkin aluksi epäiltiin, ettäkö polttavat cd-asemat ja mediat tulevat jäämään niin kalliiksi, ja harvojen huviksi, ettei CD koskaan todenteolla yleisty.. Siksi tarvimme tämänkaltaisia innovaatioita!

  Odotellaan!

  -Tero

 6. Ohuet, halvat, taipuisat ja vähän energiaa kuluttavat näytöt ovat olleet patenttilistalla jo pitkään. Ei mene kovinkaan montaa vuotta kun tulee markkinoille, ellei jo ole tullut. Tosin hinta voi olla suolainen vielä tässä vaiheessa, kun ei ole vielä massetuotannossa.

Kommenttien lisääminen on estetty.