Kaikki muistanevat Polaroid-kamerat. Napsaus, pieni odotus ja pian kuva on jo kädessä hipelöitävänä. Vaikka nykyisten digikameroiden myötä sekä kuvat että myös videot on melko nopsa siirtää paikasta toiseen ja jatkokäyttää, kuulostaa ajatus Polaroid-tyylisestä videokamerasta uskomattomalta. Suunnittelija Kim Hyun Joong ei kuitenkaan jättänyt tätä mahdollisuutta hyödyntämättä, vaan lähti ideoimaan Polaroid-videokameraa.

Videokamera ”tulostaa” kuvaajansa tuotokset taipuisalle näytölle. Tämä prosessi on suunniteltu Grafeenin (tai joskus myös Grafiinin) varaan, joka on lyhyesti sanottuna yhden atomin paksuista hiiliatomien muodostamaa verkkoa. Virran kamera saa suunnitelijansa mukaan pienestä ravistamisesta ja videokuvien katselu luonnistuu itse laitteen avulla. Tältä osin härveli tuo mieleen nuo nyt jo hieman syrjään jääneet lasit, joissa saattoi kiekkoa pyörittämällä katsella erilaisia kuvasarjoja. Näin myös tämän Polaroid-videokameran tallenteet kulkisivat pieninä levyinä vaikka omistajansa lompakossa.

Grafeeni on kuitenkin sen verran hintavaa, että tuskin tällaisia videokameroita ainakaa lähitulevaisuudessa tullaan näkemään. Hienoa kuitenkin, että jollain on löytynyt ideaa suunnitella jollekin vanhalle kameratekniikalle uusi näkökulma video-kuvauksen kautta.

Lähde

Edellinen artikkeliViikkokysely: Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää?
Seuraava artikkeliTomy Blip on elektroniikkapeli vuodelta 1977. Nyt se avattiin ja toiminta tarkastettiin