Blip on Tomyn elektroniikkapeli vuodelta 1977. Aivan upean näköinen pelattava, täytyy sanoa. Menivät sitten tuolla Evil Mad Scientistissa purkamaan laitteen. Kiinnostus on tietenkin kova nähdä, mitä siellä on sisällä. Mutta varoituksen sana: Jos avauksen jättää katsomatta, jää edes jonkinlainen illuusio että kyseessä on jotenkin mystinen laite.

Ylipäänsä tällaiset laitteiden avaamisprojektit ovat tietenkin kiehtovia. Toisaalta kuten jo pienenä niitä purkaessa huomasi, ne ovat paljon jännempiä ehjinä, ja purkamattomina. Vai mitä mieltä olette, arvon lukijat?

Linkistä pääsee katsomaan purkuoperaation: www.evilmadscientist.com

Edellinen artikkeliPolaroid liikkuvana kuvana
Seuraava artikkeliDesignaffairs STUDIO: Hearing Aid on korvakoru ja kuulolaite

8 KOMMENTIT

 1. Kyllä tämä laite on mielestäni paljon mielenkiintoisempi avattuna. Mielenkiintoisesti mekaanisesti toteutettu järjestelmä.

 2. Mikähän idea siinäkin on ollut, että yhden ledin valaisemiseen tarvitaan kaksi AA-paristoa? Luulisi yhdelläkin pärjäävän.

 3. Joo, kaikenlaista sitä on tullut itsekkin avattua, mutta tuo on kyllä yksi mielenkiintoisimmista härveleistä mitä olen nähnyt. Kaikkea ne insinöörit keksii.

  Ennen digitaali aikaa piti olla vähän mielikuvitusta, että saatiin tehtyä tällaisia, nykyään tarvitaan vain yksi ic ja joku näyttö ja thats it.

 4. kyllä tolla tavalla pitäis nykyäänkin jotkin laitteet tehä, niin niissä säilyis mielenkiinto. eikä tollain niin kuin Ara sanoi.
  esimerkiksi pajatso. vanhemmat pajatsot mekaniikalla olivat hyviä ja ovat edelleen, mutta ne ihan näytölliset uudet ovat ihan huijareita.

 5. ”Mikähän idea siinäkin on ollut, että yhden ledin valaisemiseen tarvitaan kaksi AA-paristoa? Luulisi yhdelläkin pärjäävän.”

  Ramin mielestä on varmaan ihme myös että 70-luvulla ei ollut nettiä ja spotifyä ja kaikilla ei ollut kännyköitä. miksi ihmeessä ihmisten pitäisi soitella lankapuhelimilla kun kännykätkin on olemassa!

  tuliko mieleen, että 30 vuotta sitten sähkökomponenttien tehokkuus saati paristojen kapasiteetti ei ollut ihan nykytasoa?

  mekaanisesti törkeän siisti vehje

 6. ledin valaisemiseen tulee kyseeseen ledin kynnysjännite.. tuohon aikaan ne olivat korkeammat ledeissä eikä yhdellä paristolla saanut syttymään.

 7. Tai kahdella paristolla haluutiin vain luoda illuusio, että kannen alla olisikin enemmänkin virtaa vieviä osia.

Kommenttien lisääminen on estetty.