Live Checking card on Yanko designin suunnittelema luottokortti, joka osaa näyttää käytetyn rahamäärän. Mikäli luottoa vielä riittää hohtaa kortin reunat sinisenä, mutta jos tili ylittyy muuttuu väri punaiseksi. Kortilla on RFID -siru tiedonsiirtoa varten ja näin ollen kortin saldo päivittyy joka kerta kun korttia käytetään. Aurinkokenno pitää huolen että kortissa riittää virtaa näytölle. Saldon näyttämiseen käytetään E-Ink -paneelia (elektorinen paperinäyttö).

Kortti tekee sähköisen rahan hieman todellisemmaksi, eikä tili ylity ihan niin helposti kuin ennen. Tässäpä oiva lahja tyttöystävälle tai vaimolle..?

Lähteet: www.gizmodiva.com, www.yankodesign.com

Edellinen artikkeliMuisti- ja puzzleherätyskellot eivät tunne armoa
Seuraava artikkeliNyt jakamaan! 80-porttinen hubi mahdollistaa sen moninkertaisena

16 KOMMENTIT

 1. Aurinkopaneeli luottokortissa… Mikä loistava idea. Oli miten oli, tämä idea tuskin tulee koskaan näkemään päivänvaloa

 2. Eipä taida paljon auringonvalo ladata korttia, kun se yleensä kuitenkin kulkee taskussa tai lompakossa ja on esillä lähinnä kaupan kassalla. Tai sitten se pitäisi muistaa laittaa kotona ikkunalle latautumaan.

 3. mutta jos noi numerot jäkyy kun auringon valo osuu kortin aurinkopaneeliin.

 4. E-ink kuluttaa virtaa vain kun sen sisältö päivittyy. Ja sisältö päivittyy kun korttia käyttää lukijassa, ja lukija sijaitsee yleensä valaistussa tilassa. Tuollaisen erittäin vähävirtaisen näytön päivittäminen onnistuu jo keinovalossakin. Kun lukema on päivittynyt, ei E-ink näyttö kuluta sähköä lainkaan, mutta lukema säilyy näytössä.

 5. Tuosta kortista voisi muuten julkaista erikseen opiskelijamallin, jossa on vaikkapa kolme numeroa ja kaksi desimaalia. Riittäisi hyvin. Harvemmin ainakaan minulla on satoja miljoonia tilillä ollut..

  Nykyiselläänhän kaupan päätteeltä ei saa selville tilin saldoa, vain varmistuksen, että siellä on ainakin ostoksen hinnan verran rahaa. Vaatii siis perusteellisia uudistuksia koko maksujärjestelmään, mutta hyvä idea yhtä kaikki.

 6. Luottokorttivarkaan on hyvä heittää kortti heti pois, kun huomaakin ettei tilillä paljoa rahaa olehhhh……

 7. Itse ymmärsin että tämä laskisi kulutetut rahat, ei tilin saldoa. Eihän sitä saldoa nää kuin automaatilta, se ei tosiaan toimisi. Mutta luulisin että kapistus laskee kulutetut eurot.

 8. Siis onko tollanen toimiva prototyyppi jo olemassa vai vain pelkkä suunnitelma?

 9. Gizmodivan mukaan tämä on vielä pelkkä konsepti.

  Käsittääkseni tällainen kortti voitaisiin kuitenkin nykytekniikalla toteuttaa, tosin luultavasti toteutus olisi hieman tavallista luottokorttia paksumpi

 10. Tuota korttia en kyllä uskaltaisi vilkaista baari-illan jälkeen.. O_o

 11. Oikeastaan parempi niin että kertoo paljonko kuluttanut, kuin että paljonko tähteellä. Ei jokaisen tarvitse tietää kuinka paljon (vähän) minulla on tilillä rahaa milloinkin.

  Se että mittaa kulutetut on teknisestikkin helpompi toteuttaa, kun en usko että tietoa tilin saldosta kulkee kaupan lukija laitteelle, kuin että onko tilillä riittävästi ja sekin electron korteissa, luottokorteissa ei sitäkään tietoa taida tulla. En kuitenkaan ole varma, koska ei ole tarkempaa kokemusta noista.

 12. Juuri tällaista olen pohtinut, kuinka kätevä se olisikaan tietää paljonko siellä tilillä on rahaa ilman seinällä tai netissä käytintiä

Comments are closed.