Etenkin toimistoissa, mutta miksi ei myös kotona, syntyy kasoittain turhaa paperiroskaa. Usein tärkeitä tietoja sisältävät paperit tungetaan silppuriin ja sen jauhama massa roskakoriin. White Goat kierrättää tästä jätepaperista yllättävän muodon uusiokäyttöön.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/i51zo3LA70U” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Koneen yläosaan tungetaan silputtavat paperit, jotka White Goat muuntaa täysin automaattisesti lopulta Wc-paperirullaksi. Aikaa tapahtumaan menee suunnittelijoiden mukaan 30 minuuttia/rulla ja paperia toimeen tarvitaan 40 A4-arkin verran. Kone vaatii toimiakseen paperin lisäksi virtaa ja vettä. Näin ollen yhden rullan hinnaksi muodostuu n.10 snt. Laite sopii kokonsa vuoksi pääasiassa erilaisiin toimistoihin, mutta kyllähän tuollaisen härvelin voi halutessaan kotiinsakin ahtaa. Aparaatilta löytyy 600 kg painoa, 1.8 m korkeutta ja 100.000 $ eli n.70.000 e hintaa. Kehittäjät väittävät jatkuvan käytön säästävän jopa 60 paperipuuta (setripuu) vuosittain.

Tuotetun paperin laadusta (pehmeydestä ja kestävyydestä) ei ole mitään tietoa, joten vaativimmat wc:n käyttäjät eivät ehkä ole täysin tyytyväisiä tulokseen. Ekologisesti laite on kuitenkin pätevä. Ehkäpä toimistoissa työskentelevät saavat siis jatkossa tyytyä pyyhkimään alapäänsä omilla kaavoillaan ja taulukoillaan.

Lähde

Edellinen artikkeliVirgin Necker Nymph – vedenalainen ”lentokone”
Seuraava artikkeliVenäläistä häiveteknologiaa

11 KOMMENTIT

 1. Tuloste tai muissa printatuissa papereissa on semmoset kemikaalit paperissa ja musteissa, ettei ole varmaan pitkällä käytöllä kovin järkevää pyyhkiä persettä niihin. Peräaukko on aika altis kemikaaleille, sillä iho ei ole kovin paksua, puhumattakaan aukon kalvosta.

 2. Nyt kun vihdoinkin ollaan oikeasti alettu totettamaan paperitonta konttoria on tämän keksinnön markkinoille tulo ajankohta myöhässä, toivommekin pikaisesti markkinoille laitteen joka muuttaa vanhat CD-levyt hygieniatuotteiksi. Miksi mainostajat eivät ole keksineet painattaa postilaatikoihin tulevia mainoksia wc-paperille jolloin niistä olisi oikeasti hyötyä, nyt kannan ihan turhaan mainokset tuoreeltaan postilaatikosta roskapaperilaatikkoon.

 3. Tuolla laitteella tavallinen kuluttaja voi pyyhkiä laskuilla ja muilla dokumenteillaan persettää mukavammin mitä tahän asti 😉

 4. Tuli vielä mieleen, että miksei vaikka mainoksia aleta rajoittamaan? Miten paljon paperia kuluu kaikkiin turhiin mainoksiin?

 5. Hieno, vähän paksumpaa paperia vaan sais tehä.
  Jälkihuomautus: jotenki vaikuttaa että puolet keksinnöistä Japanisa liittyy jotenki vessaan…

 6. Eiköhän länkkäritkin vois siirtyä pikku hiljaa itäiseen vessakulttuurin, eli sen berberin putsaamisen veden kanssa. Mutta toi mainosposti on kyllä kanssa yksi huolenaihe.

 7. Olisihan tuollainen aika vänkä laite toimistolla. Oma pikku tissuetehdas kahvihuoneeseen. Toisaalta mikään uusi asiahan ei ole tehdä toimistopaperista vessapaperia. Löytyyhän suomestakin pari isoa tehdasta jotka tekevät vessapaperia käyttäen toimisto- ja kotikeräyspaperia raaka-aineenaan. Ei ne mainokset siis nytkään kaatopaikalle mene (jos siellä roskakatoksessa osaat spotata ne siihen vihreään astiaan). Saattaapi olla että jo nyt pyyhit vanhoihin laskuihisi tai mainoksiisi.

 8. Jätetäämpä Simo ne pössyttelyhommat sinne huumehörhösivuille…

  Hieno keksintö, säästää varmasti luontoa!

Kommenttien lisääminen on estetty.