Etenkin toimistoissa, mutta miksi ei myös kotona, syntyy kasoittain turhaa paperiroskaa. Usein tärkeitä tietoja sisältävät paperit tungetaan silppuriin ja sen jauhama massa roskakoriin. White Goat kierrättää tästä jätepaperista yllättävän muodon uusiokäyttöön.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/i51zo3LA70U” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Koneen yläosaan tungetaan silputtavat paperit, jotka White Goat muuntaa täysin automaattisesti lopulta Wc-paperirullaksi. Aikaa tapahtumaan menee suunnittelijoiden mukaan 30 minuuttia/rulla ja paperia toimeen tarvitaan 40 A4-arkin verran. Kone vaatii toimiakseen paperin lisäksi virtaa ja vettä. Näin ollen yhden rullan hinnaksi muodostuu n.10 snt. Laite sopii kokonsa vuoksi pääasiassa erilaisiin toimistoihin, mutta kyllähän tuollaisen härvelin voi halutessaan kotiinsakin ahtaa. Aparaatilta löytyy 600 kg painoa, 1.8 m korkeutta ja 100.000 $ eli n.70.000 e hintaa. Kehittäjät väittävät jatkuvan käytön säästävän jopa 60 paperipuuta (setripuu) vuosittain.

Tuotetun paperin laadusta (pehmeydestä ja kestävyydestä) ei ole mitään tietoa, joten vaativimmat wc:n käyttäjät eivät ehkä ole täysin tyytyväisiä tulokseen. Ekologisesti laite on kuitenkin pätevä. Ehkäpä toimistoissa työskentelevät saavat siis jatkossa tyytyä pyyhkimään alapäänsä omilla kaavoillaan ja taulukoillaan.

Lähde

Edellinen artikkeliVirgin Necker Nymph – vedenalainen ”lentokone”
Seuraava artikkeliVenäläistä häiveteknologiaa