Sir Richard Branson nimiseltä brittimiljardööriltä eivät näemmä ideat lopu.  Herran kyhäelmistä tunnetuimmat ovat varmaan Virgin Records levy-yhtiö sekä Virgin Atlantic Airways lentoyhtiö. Nyt tämä erittäin yritteliäs huimapää  on nimittäin suunnitellut erikoisen  ”lentokoneen”  tarjotakseen vierailleen hivenen omaperäisemmän kyydityksen omistamalleen saarelle.

Virgin Necker Nymph on noin 415 000 puntaa kustantava prototyyppi hävittäjää muistuttavasta kolmipaikkaisesta lasikuiturunkoisesta akkukäyttöisestä sukellusveneestä, joka kykenee sukeltelemaan noin 40 metrin syvyydessä kahden tunnin ajan.

Necker Nymphin  rakentaneen Graham Hawkesin yritys Hawkes Ocean Technologies,  mainostaa alusta täysin uudenlaisena vesikulkuneuvona.

Tämä normaaleissa sukellussyvyyksissä pyörivä kulkuneuvo kykynee nimittäin heidän mukaansa  suunnilleen hävittäjää vastaaviin liikkeisiin vedenalla sillä laite ei käytä painolastitankkeja sukeltamiseen vaan liikkuu vettä työntävän suihkumoottorin sekä siipien luoman negatiivisen nosteen avulla mahdollistaen näin huomattavasti monipuolisemman liikevalikoiman kuin tavallisella sukellusveneellä.

Necker Nymph on mitä ilmeisemmin suhteellisen turvallinen ja ympäristöystävällinen lelu sukelteluun, sillä laite omaa itsessään positiivisen nosteen näin ollen nousten itsekseen hitaasti pintaan mikäli se pysähtyy teknisen vian tai jonkin muun syyn johdosta pohjalle. Akkuteknologialla pyöritetty suihkuturbiini taasen on firman mukaan sen verran hiljainen, että se ei aiheuta kauhee stressiä mereneläville vaan ken todellisuudesta tietää.

Mikäli joku  omaa liikaa rahaa niin Sir Richard Branson tarjoaa mahdollisuutta päästä liitelemään delffiinien, valaiden ja sun muiden merenelävien joukkoon viikon ajaksi nimellisellä 70 000 punnan hintalapulla (Tosin tuosta 55 tuhatta uppoaa jo pelkän herran luksuskatamaraanin vuokraan joten itse viikon sukelluksille ei tule hintaa kuin 15 ooo puntaa)

Edellinen artikkeliTea Sub on teesihti joka muistuttaa Beatlesin Yellow Submarinea
Seuraava artikkeliWhite Goat – Wc-paperi toimistosta