Jo aiemmin on hilavitkutin.com:ssa esitelty läpinäkyvä jääkaappi. Mikäli ei kuitenkaan aina tee mieli tuijotella ruokapaketteja tai jos haluaa pitää vieraiden uteliaat katseet poissa kaappinsa sisällöstä, on tämä kehitteillä oleva jääkaappi juuri täydellinen ratkaisu.

Yoon jung Kimin ja Jong rok Leen suunnittelema jääkaappikonsepti pitää sisällään tekniikkaa, joka muuttaa lasin läpinäkyväksi ja takaisin seinämäiseksi sähkön avulla. Polymeerissä olevat molekyylit saadaan varauksien avulla kääntymään ja heijastamaan valonsäteet tai päästämään ne lävitseen. Jo itse lasi on keksintö toimiessaan, mutta tästä kyseisestä ruokien säilyttäjästä löytyy muutakin. Suunnittelijoiden kaapissa on vaihtuvan lasin lisäksi pyörivät hyllyköt, joissa jokaisessa on oma ovensa. Näin käyttäjä pystyy ensin tarkastelemaan lasin läpi mitä hän haluaa napostella, sitten pyöräyttämään kyseiset tuotteet esille ja lopulta avaamaan vain vaaditut luukut energian säästämiseksi.

Jääkaapin toiminnot vaikuttavat pyörivän elektroniikan varassa, joten mahdollisia ongelmia on odotettavissa osien hajotessa. Entä jos lasi ei valkenekaan tai ovet makkaran luo pysyvät kiinni? Pyörivät hyllyt ovat sinänsä hyvä keksintö, sillä turhankin usein unohtuu taaimmaiseksi jotain hyvää purtavaa pilaantumaan. Myyntipäivää tälle kaapille ei ole vielä annettu, mutta kehittelijöillä on ainakin idea jo kasassa.

Lähde

Edellinen artikkeliAputure Gigtube Instant Digital Screen Remote Viewfinder on nimihirviö, joka näyttää kameran etsimen kuvan
Seuraava artikkeliTwelveSouth: BookBook on kirjalta näyttävä MacBookin säilytyspussi

7 KOMMENTIT

 1. Tuosta lasista sen verran että: On keksitty jo vuosia sitten(tekstin perusteella olisin voinut olettaa kyseisten suunnittelijoiden sen keksineen). Samaa lasia tai mitä ikinä onkaan on käytetty jo mediassakin, jopa pimp my ride tv-sarjassa.

  Muuten ihan hauskan oloinen kapistus tuo. En kylläkään tiedä kumpi vie enemmän sähköä, kaikki tuo elektroniikka vai normi jääkaapin viilentäminen takaisin ihanne lämpötilaan oven avauksen jälkeen.

 2. Sähköisesti läpinäkyvyyttä vaihtelevat lasit eivät ole mikään uusi keksintö, niitä on ollut myynnissä jo vuosia esimerkiksi neukkareiden ”seiniksi”.

 3. Kyseessä on kyllä aika tuore keksintö, jos se on tällä vuosikymmennellä vasta kehitetty ja sovellettu vain muutamaan tuotteeseen. Tämä oli ensimmäinen kerta kun kuulin kyseistä keksinnöstä, joten tuskin suomessa tälläisiä näkee kovin moni.

 4. Lasi ei ole lämmöneristyksen kannalta hyvä materiaali, joten säästö sähkön suhteen menee selvästi pakkasen puolelle (pun intended), oli monta pienempää ovea, tai ei.
  Toisaalta sitä ei varmaan minään ekotuotteena mainostetakkaan.

 5. > Lasi ei ole lämmöneristyksen kannalta hyvä materiaali, joten säästö sähkön suhteen menee selvästi pakkasen puolelle

  Sopivalla rakenteella tuo saadaan kohtuullisen ekotehokkaaksi. Hommahan voidaan tehdä vaikka niin, että sisimmäksi tulee jalokaasulla täytetty lämpölasielementti, sitten pieni ilmatäytteinen väli ja pintaan sitten tämä hämärrettävä älylasi.

  Minä haluaisin älylasin sijaan pintaan mieluummin läpinäkyvän e-ink -levyn, johon voisi sitten piirrellä tai siirrellä kuvia halunsa mukaan. Kaappi voisi samalla pinnalla vaikka kertoilla rfid-tunnisteiden perusteella, mitä kaapista löytyy ja koska tavara vanhenee.

 6. Krell valmisti joskus (helvetin kallista) CD-soitinta jossa oli levyn päällä kirkas lasi joka meni valkoiseksi kun pleitä painettiin. Hinta oli muistaakseni jotain 175 000 markkaa.

Kommenttien lisääminen on estetty.